Arhiv

ISKALNIK

SEKCIJE

Označi vse Odznači vse
Od: Do:
Način iskanja:
Iskane besede:
Slovenija Svet
Evropska unija Evropske volitve
Gospodarstvo Kultura
Šport Črna kronika
Zdravje Okolje
Znanost in tehnologija Ture avanture
Zabava Pregled tedna
Arhiv novic
Varnostni svet ZN-a se je izrekel proti referendumu iraških Kurdov o neodvisnosti Varnostni svet Združenih narodov se je v četrtek izrekel proti referendumu o neodvisnosti iraškega Kurdistana in soglasno poudaril, da pomeni referendum potencialno možnost destabilizacije.
Županova Micka bo popeljala Dramo v novo sezono Komedija Županova Micka Antona Tomaža Linharta, ki je bila prvič uprizorjena leta 1789 in velja za prvo posvetno dramsko delo v slovenščini, bo drevi kot prva doživela premiero v novi sezoni Drame, ...
V nedeljo lov na nov svetovni rekord Berlin bo v nedeljo gostil maraton, organizatorji spet pričakujejo lov na nov svetovni rekord.
Pogrešana žival: psička pasme koker španjel (Kriška vas) Opis živali: Izgubila se je starejša psička pasme koker španjel. Ime ji je Dala, slabo vidi in slabo sliši. Kje je žival pogrešana? Izgubljena na območju Kriške vasi, Višnje Gore.
Kam ta konec tedna? Nad Ljubljano, na Obalo in v Gorico na kulinarične dobrote Če še nimate načrtov, kje preživeti konec tedna, nekaj kulinarično obarvanih predlogov - v Ljubljano se vrača svetovna uspešnica Dinner in the Sky, Obala bo s Sladko Istro spet v znamenju sladic, v ...
Kronična mieloična levkemija - nekoč smrtna, danes samo še kronična bolezen V Sloveniji za kronično mieloično levkemijo na novo zboli od 12 do 20 bolnikov na leto, a na srečo gre za bolezen, pri kateri je znanost v zadnjih petnajstih letih dosegla največji preboj in postala ...
Nemčija: Pred volitvami se ve le, da bo zmagal CDU Angele Merkel Na nemški javni televiziji so se sinoči še zadnjič pred volitvami soočili predstavniki vseh sedmih strank, ki naj bi se prebile v parlament.
Trimesečni tečaj angleščine na otroškem portalu Na MMC-jevem otroškem portalu, katerega glavni junak je slon Bansi, začenjamo že tretjo sezono 12-tedenskega učenja angleščine pri predšolskih otrocih in otrocih prve triade osnovne šole.
Začenja se predsedniška tekma: za zdaj tri potrjene kandidature, najverjetneje jih bo vsaj pet 30 dni pred volitvami za predsednika republike se uradno začenja volilna kampanja. Za zdaj je državna volilna komisija potrdila tri kandidature, še najmanj dve pa najverjetneje bo.
Po grožnji z uničenjem Severne Koreje Kim Džong Un Trumpa označil za "neuravnovešenega" Potem ko je ameriški predsednik v ZN-u Severni Koreji zagrozil s "popolnim uničenjem", ga je severnokorejski voditelj Kim Džong Un označil za "neuravnovešenega" in dejal, da je imel prav glede ...
Zakaj je Goranu Dragiću uspelo? Goran Dragić je na začetku igranja v Ligi NBA le redko začenjal tekme v prvi postavi, redko je premagal mejo desetih točk in le malokdo je verjel, da bo postal eden najopaznejših igralcev lige.
Ekofrikom je odklenkalo, elektroavtomobili ne bodo več primerni za samopromocijo Bili smo na premieri, na kateri je podpredsednik Nissana Danielle Schilazi izrekel prelomne besede: “To ni električni avto!” Direktorjeve besede so seveda zgolj tržniška provokacija, leaf ima seveda ...
Matter: Nočemo, da bi postali profesionalci "Edino, kar je, je zd'le in zdej." Če bi iskali filozofijo kolektiva Matter, verjetno ne bi našli boljšega verza.
Zakaj učbenik matematike za 9. razred narobe uči verjetnost? Kako je mogoče, da kljub opozorilu Predmetne komisije za matematiko NPZ-ja leta 2013 napak v dveh učbenikih matematike, ki devetošolce narobe učita verjetnost, niso popravili?
Posthumna nagrada za Gašperja Tiča Nagrado za najboljši umetniški dosežek v MGL-ju za preteklo sezono bodo posthumno podelili Gašperju Tiču za vlogo svetovalca Poldeta v uprizoritvi Svetovalec - Katalog burlesknih dialogov.
Oslabljeni vijoličasti na premieri pod žarometi v Kidričevem V petek se začenja 10. krog Prve lige s tekmo med Aluminijem in Mariborom. Vijoličasti imajo velike težave s poškodovanimi igralci.
Zidane kljub slabemu začetku ohranja mirno kri: Ni razloga za alarm Po slabem začetku državnega prvenstva je kapetan Real Madrida Sergio Ramos dejal, da je položaj skrb vzbujajoč, a da gre za iste nogometaše, ki so še pred mesecem osvajali naslove.
Cvetoče nemško gospodarstvo - za Merklovo uspeh, za Schulza kazalnik nepravičnosti Nemčija je imela v prvi polovici letošnjega leta 18 milijard evrov proračunskega presežka, brezposelnost je pri 3,9 odstotka na rekordno nizki ravni, gospodarska rast se viša - tudi zato je ...
Cerar odpovedal sestanek v Zagrebu zaradi Plenkovićevih izjav Slovenski predsednik vlade Miro Cerar je odpovedal državniško srečanje v Zagrebu. Razlog je nastop hrvaškega premierja Andreja Plenković v Združenih narodih.
Ivanka Mežan V življenju se mi je večkrat zgodilo, da sem pri filmu stopila v malce prevelike čevlje.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo