Evropska unija
slice
Evropska agencija za zdravila in Evropski bančni organ v Amsterdamu oz. Parizu
Slovenija želi sedež varnostno-nadzornega centra Galileo, 20. november 2017 ob 19:56 Članice EU-ja so v Bruslju odločale o novih sedežih za Evropsko agencijo za zdravila (Ema) in Evropski bančni organ (Eba), ki sta zdaj v Londonu. Novi lokaciji bosta Amsterdam oz. Pariz.
10
Slovenski migrantski delavci so lani v Slovenijo nakazali 53 milijonov evrov
49
18. november 2017 ob 11:48 Migrantski delavci, ki so lani delali v Sloveniji, so v svoje domovine nakazali 48 milijonov evrov, od tega 41 milijonov v države zunaj Evropske unije.
Evropska unija razglasila evropski steber socialnih pravic
21
17. november 2017 ob 13:50 V Göteborgu prvič po 20 letih poteka Socialni vrh Evropske unije, na katerem voditelji držav članic razpravljajo o spodbujanju pravičnih delovnih mest in gospodarski rasti.
Izobraževanje Romov glede zdravja naletelo na dober odziv
15
17. november 2017 ob 20:06 Kljub dolgoletnim prizadevanjem za izboljšanje zdravja Romov v Sloveniji se je v praksi izkazalo, da je njihovo zdravstveno stanje v primerjavi s preostalim prebivalstvom na splošno zelo slabo in ...
Slovenija po socialni pravičnosti peta, pred Nemčijo in Avstrijo
56
16. november 2017 ob 16:04 Slovenija se po indeksu socialne pravičnosti uvršča na peto mesto med 28 članicami Evropske unije (EU), ugotavlja fundacija Bertelsmann.
Revizorji: EK delno kriv, ker je precenil zmožnosti Grčije Evropsko računsko sodišče je v posebnem poročilu o posredovanju Evropske komisije (EK) v grški krizi zapisalo, da programi pomoči Grčiji niso zagotovili zmožnosti, da država financira svoje potrebe ...
32
Evropski parlament opozoril na stanje pravne države na Poljskem Evropski poslanci in poslanke so opozorili, da razmere na Poljskem predstavljajo "jasno tveganje za kršitev" t. i. evropskih temeljnih vrednot, vključno z vladavino prava.
60
Evropski poslanci izrazili dvom o pravni državi na Malti, komisija zadržana Evropski poslanci so na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta izrazili dvom o pravni državi na Malti. Evropska komisija medtem ugotavlja, da na Malti "ni sistematične grožnje pravni državi".
26
ZN opozarja: Sodelovanje EU-ja z Libijo za zaustavitev prebežnikov nehumano Visoki komisar ZN-a za človekove pravice Zeid Al Husein je dejal, da je sodelovanje EU-ja z Libijo pri prestrezanju prebežnikov in njihovem vračanju v Libijo nehumano.
57
Britanski parlament začenja razpravo o zakonu za izhod iz EU-ja V britanskem parlamentu se začenja drugo branje t. i.
13
Članice EU-ja naredile odločen korak proti Evropski obrambni uniji 23 članic Evropske unije (EU), med njimi tudi Slovenija, je podpisalo listino o krepitvi obrambnega sodelovanja, katerega cilj je oblikovanje Evropske obrambne unije do leta 2025.
212
Ministri EU-ja sprejeli sankcije proti Venezueli zaradi "politične polarizacije" v tej državi Zunanji ministri Evropske unije so sprejeli sklop sankcij proti Venezueli, ki vključujejo tudi embargo na orožje, saj jih skrbi "politična polarizacija" v tej državi.
30
Obstaja možnost, da Velika Britanija EU zapusti brez dogovora Glavni pogajalec Evropske unije za brexit Michel Barnier je dejal, da se Bruselj pripravlja na možnost, da Velika Britanija povezavo zapusti brez dogovora.
23
Evropski parlament dvomi o neodvisnosti policije in sodstva na Malti Evroposlanci so v osnutku resolucije izrazili zaskrbljenost zaradi pranja denarja na Malti, kar so razkrili t. i.
26
Manj evropskega denarja za gradnjo in obnovo cest Vsak dan se vozimo po njih in vsak dan imamo razlog ali dva, da smo z njimi zadovoljni ali nezadovoljni.
13

Kazalo