Evropska unija
slice
Na zunanjih mejah EU-ja lani zasegli za 670 milijonov evrov ponaredkov
Na prvem mestu cigarete, nato igrače in živila, 20. julij 2017 ob 14:45 Po zadnjih ocenah Evropske komisije so carinski organi leta 2016 na zunanjih mejah EU-ja zasegli več kot 41 milijonov ponarejenih izdelkov v skupni vrednosti več kot 670 milijonov evrov.
12
Hrvaška lahko od zdaj uporablja ime teran
78
19. julij 2017 ob 07:50 V veljavo je stopil delegirani akt Evropske komisije, ki Hrvaški dodeljuje omejeno izjemo pri uporabi imena teran. Slovenija je napovedala tožbo, medtem ko je za Hrvaško zgodba končana.
ECB (pričakovano) ohranja stanje: obrestna mera ostaja nespremenjena
12
20. julij 2017 ob 20:49 Svet Evropske centralne banke (ECB) na seji v Frankfurtu pričakovano ni spreminjal monetarne politike.
Evropska komisija Poljski grozi z odvzemom glasovalnih pravic
115
19. julij 2017 ob 15:59 Poljska je zaradi načrtovane sporne pravosodne reforme iz Bruslja dobila ostro svarilo, da je zelo blizu sprožitev 7. člena pogodbe Evropske unije, v bruseljskem žargonu imenovanega "jedrska bomba".
Židan: Tožba proti Evropski komisiji zaradi terana najpozneje do konca avgusta
44
18. julij 2017 ob 14:16 Slovenija bo tožbo proti Evropski komisiji zaradi dodelitve izjeme Hrvaški pri uporabi imena teran vložila najpozneje do konca avgusta, je v Bruslju sporočil kmetijski minister Dejan Židan.
Židan: Največjo kazen lahko nepoštenim trgovskim praksam zadajo potrošniki Evropska komisarka za pravosodje in potrošnike resno razmišlja o samostojni preiskavi evropskega trga, kar bi lahko bila osnova za pravno ukrepanje proti nepoštenim trgovskim praksam.
23
EU in Združeno kraljestvo zagrizla v "kislo jabolko" brexita Evropska unija (EU) in Združeno kraljestvo sta v Bruslju začela drugi krog pogajanj o t. i. brexitu, na katerih se bosta prvič vsebinsko lotila najbolj perečih vprašanj.
16
Nad tihotapce s prebežniki tudi z omejitvijo izvoza čolnov v Libijo Zunanji ministri Evropske unije so na zasedanju v Bruslju sprejeli nove ukrepe v boju proti tihotapljenju prebežnikov iz Libije.
53
Delodajalci ne bodo več smeli brskati po Facebookovih profilih zaposlenih Delodajalci ne bodo smeli nadzorovati zapisov svojih uslužbencev na družbenih omrežjih, tudi če so profili javni, nameravajo zapovedati evropski varuhi za varstvo osebnih podatkov.
39
Juncker po obletnici spodletelega udara Turčiji ponuja evropsko roko Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker želi Turčiji pustiti odprta vrata v Evropo. Medtem je turški predsednik Recep Tayyip Erdogan ob obletnici udara dejal, da bi izdajalcem zdrobil glave.
21
Slovenija gre spet pred evropsko sodišče Evropska komisija bo proti Sloveniji začela postopek pred Sodiščem EU-ja, ker ni sporočila ukrepov za prenos direktive v sklopu proračunskih pravil, znanih pod imenom šesterček, iz leta 2011. Ta ...
13
Slovenija najverjetneje izgubila pri teranu. Sledi tožba Komisije? Kmetijski odbor Evropskega parlamenta je zavrnil slovenski predlog, da bi se za dva meseca podaljšal rok za ugovor proti aktu, ki Hrvaški dovoljuje uporabo imena teran.
20
Barnier pozval Britance, naj bodo jasnejši Glavni pogajalec Evropske unije (EU) za brexit Michael Barnier je Združeno kraljestvo pozval, naj posreduje jasna stališča do treh prednostnih ločitvenih tem: pravic državljanov, finančne poravnave ...
30
V Trstu se začenja srečanje evropskega vrha o zahodnem Balkanu Trst bo v sredo gostil evropski vrh o zahodnem Balkanu, ki se ga bodo udeležili voditelji in predstavniki 13 držav, ob robu dogajanja pa bo potekalo tudi tristransko srečanje med Italijo, Nemčijo in ...
32
Konec potrpljenja: Evropski parlament za prekinitev EU-pogajanj s Turčijo Poslanci Evropskega parlamenta so glasovali za prekinitev pristopnih pogajanj EU-ja s Turčijo, če bo ta ustavno reformo uveljavila nespremenjeno.
45

Kazalo