Evropska unija
slice
Trgovinski sporazum CETA je začel "začasno" veljati
Sporazum je že ratificiralo šest držav članic EU-ja, 21. september 2017 ob 12:36 Trgovinski sporazum EU-ja in Kanade, znan pod kratico CETA, je začasno začel veljati. V celoti bo veljal, ko ga bodo ratificirale vse članice EU-ja. Datum, do kdaj morajo to storiti, ni določen.
75
Britanci za odhod Evropski uniji pripravljeni plačati 20 milijard evrov
43
20. september 2017 ob 11:46 Velika Britanija naj bi bila v pogajanjih o brexitu pripravljena plačati najmanj 20 milijard evrov Evropski uniji po odhodu iz povezave, s čimer bi se zapolnila proračunska luknja, ki bo nastala ...
Ciper naj bi s prodajo državljanstev bogatim Rusom služil milijone
42
18. september 2017 ob 11:27 Ciper je od leta 2013 zaslužil več kot štiri milijarde evrov s prodajo svojih potnih listov ruskim in ukrajinskim oligarhom, ki tako dobijo pravico za življenje in delo po vsej Evropski uniji.
Tuji jogurt ima v Sloveniji zaradi "prilagajanja lokalnemu okusu" manj jagod kot v Avstriji
222
16. september 2017 ob 19:07 Prehrambne multinacionalke že več let goljufajo in zavajajo kupce iz vzhodnega dela Evrope, je po objavi raziskave opozorila evropska komisarka za pravice potrošnikov Vera Jourova.
Zadeva teran: Slovenija vložila tožbo na Sodišče Evropske unije
34
15. september 2017 ob 11:34 Državno pravobranilstvo je na Splošno sodišče Evropske unije vložilo tožbo zaradi ugotovitve ničnosti delegirane uredbe Evropske komisije v zadevi 'teran' z argumentacijo, da je nezakonita in ...
Angela Merkel Madžarsko opozarja na finančne posledice zavračanja beguncev Nemška kanclerka Angela Merkel je dejala, da bi Madžarska lahko trpela finančne posledice, če bo zavračala sodbo Sodišča EU-ja, ki ji narekuje sprejem določenega števila beguncev.
107
Na Pohorju in v Istri bodo "čarali" z evropskim denarjem Evropska komisija je za projekt Živa coprnija v okviru programa Interreg, projekt oživljanja nesnovne kulturne dediščine na Pohorju in v Istri, odobrila dobrih 926.000 evrov.
5
Bruselj: Slovenija opozarja na politične zlorabe schengena Slovenija bo pripravila predloge za omejitev možnosti zlorab notranjega nadzora v schengenu, je v Bruslju na srečanju notranjih ministrov napovedal državni sekretar na notranjem ministrstvu Andrej ...
39
Juncker: Zdaj je čas za gradnjo enotnejše in demokratičnejše Unije Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je v nagovoru Evropskega parlamenta o stanju v EU-ju dejal, da je veter spet v jadrih Evrope.
95
Pritisk na Poljsko zaradi sporne reforme se stopnjuje Evropska komisija se je odločila za nadaljevanje pravnega postopka proti Poljski zaradi sporne pravosodne reforme.
34
Brexit: Predlog zakona za razveljavitev EU-zakonodaje prestal prvo glasovanje Predlog zakona, s katerim se bodo pristojnosti EU-ja prenesle na britansko zakonodajo, je na prvem glasovanju v britanskem parlamentu prejel podporo večine poslancev in poslank.
7
Davis svari pred kaosom ob odhodu Britancev iz Evropske unije Britanski minister za brexit David Davis je pred parlamentarnim glasovanjem o zakonu, s katerim bodo pristojnosti EU-ja prenesli na britansko zakonodajo, poslance opozoril, da bi se izstop Velike ...
29
Hrvati nočejo slovenske čistilne naprave Pred leti sta se občini z obeh strani slovensko-hrvaške meje, Razkrižje in Štrigova, odločili za skupen projekt čistilne naprave.
29
Orban: Madžarska ne bo postala priseljenska država Madžarska bo spoštovala sodbo Sodišča EU-ja, ki je zavrnilo tožbi Budimpešte in Bratislave proti kvotam za premestitev beguncev, a premier Viktor Orban zatrjuje, da se bodo borili naprej.
88
Kulturni proizvod Forma Viva na Ravnah vabi na ogled skulptur v jeklu Slovenija je od leta 2004 s pomočjo evropskih sredstev uresničila več kot 5000 projektov.

Kazalo