Kolumne
slice
Izgubljena karta iz rokava
Kolumna Tanje Starič, 23. julij 2017 ob 08:44 V slovenski politični zgodovini sta dva premierja zahtevala glasovanje o zaupnici in tako presekala vse nevarnejša razmerja med strankami vladne koalicije.
44
Ta nesrečna Komisija
17
22. julij 2017 ob 08:57 Moč Evropske komisije je težko določljiva, njen politični položaj ali njena moč v EU-ju ni popolnoma jasna. Pogosto se dogaja, da je Bruselj sočasno zaveznik in sovražnik.
Google bi "štancal" regionalne novice?
22. julij 2017 ob 09:26 Google je že pred leti namenil 150 milijonov evrov za projekt, s katerim "naj bi s tehnologijo" podprl "evropsko novinarstvo".
Zmagovalna simfonija: Simfonija za Rogerja Federerja
81
17. julij 2017 ob 08:23 Se spomnite LA Lakersov v sezoni 2015/2016? Sloviti klub je bil brez možnosti za preboj v končnico, vseeno pa je ogromno pozornosti požel njihov prvi zvezdnik Kobe Bryant.
25 sekund
17
15. julij 2017 ob 07:25 Vsaj toliko časa je trajal zadnji, poslovilni stisk rok med predsednikoma ZDA in Francije po včerajšnji vojaški paradi na Elizejskih poljanah.
Ali vas tako učijo v šoli? Ob devetih zjutraj se, potem ko smo otroke nahranili (včasih se mi zdi, kot da je to najpomembnejša dejavnost šole, saj je ena redkih stvari, ki otroke še zanima – kdaj bodo jedli), odpravimo proti ...
95
Pot v pekel je tlakovana z najboljšimi nameni Na zadnji seji Programskega sveta RTV Slovenija smo vsi nekaj izgubili.
13
Pogum Ljubljana bo dobila spomenik vsem žrtvam naše razcepljene preteklosti. Idejna zasnova spomenika mi je všeč.
4
Arbitraža za telebane Iz počitniškega ugodja nas je izbezal izreden dogodek - objavljena arbitraža o slovensko-hrvaški meji. Ne moremo dovoliti, da bi delavni ljudje in občani ostali brez razumljive razlage arbitraže.
13
Foto: Delček sekunde je dovolj, da športnik izgubi razum En sam trenutek je dovolj, da človek izgubi nadzor nad sabo in naredi nepremišljeno potezo, ki lahko škoduje sočloveku.
37
Dan potem Včerajšnji izrek sodbe o meji med Slovenijo in Hrvaško bi lahko bil nov fantastičen dan.
42
Druga zunaj Italije V teh dneh se spomnimo tudi na mnogo znamenitosti, nad katerimi so še posebej presenečeni tujci: "Tako majhna dežela, pa toliko različnih lepot!"
2
Neobičajen molk slovenske politike Slovenska politika je pred razglasitvijo sodbe arbitražnega sodišča neobičajno molčeča.
9
Arbitraža: Ne bo druge poti kot vztrajanje pri implementaciji Zelo verjetno bodo potrebna še dolga leta javne in tihe diplomacije, prepričevanj in političnih akcij za uveljavitev arbitražne odločitve, a druge poti praktično ni, razmišlja nekdanji dopisnik RTV ...
86
Pokaži nam, Miro Te dni je premier Miro Cerar pospešeno poudarjal, kako je njegova vlada uspešna. Da je državo stabilizirala finančno in politično. In da gre vladi in državi na splošno dobro.
7

Kazalo