Kolumne
slice
Po koncu teniške sezone: ogromno vprašanj za leto 2018
Kolumna Slavka Jeriča (181), 20. november 2017 ob 09:31 Sezona, ki je na teniški prestol vrnila Rafaela Nadala in Rogerja Federerja, je na zadnjem dejanju ponudila predogled imen, ki bodo čez pet let vladala temu športu.
23
Varnost in mi
54
18. november 2017 ob 07:34 Varnostne razmere v Evropski uniji so zaostrene. Sekundarne migracije problematične. Francija celo omenja stalno navzočo teroristično grožnjo.
Zločin in kazen po slovensko
2
14. november 2017 ob 20:11 Danes pa razmišljanje o teoriji in praksi kaznovanja. A za uspešno analizo najprej potrebujemo predzgodbo.
Populist Šarec
18
13. november 2017 ob 21:16 Po Pahorju Pahor. Aktualni šef države je drugi mandat dobil v tesnejšem duelu z Marjanom Šarcem, kot bi nekaj tednov nazaj pričakovali.
Štirje pogledi na doping
45
9. november 2017 ob 12:09 Doping kot v valovih prihaja in odhaja s piedestala najbolj pomembne športne teme. Zaradi Teje Gregorin je v Sloveniji zdaj brez dvoma obdobje plime.
Mravljičarji in čeladarji na gradbišču No, čeladar, to je druga sorta, maraton odprtih kart, brez ogrevanja nabada, ker obvlada nizki štart.
6
En evro za hektar zemlje Pridelava hrane, strateške surovine naše prihodnosti - kmalu nas bo na svetu 9 milijard - nam daje veliko možnosti za nova zelena delovna mesta v pridelavi hrane. Panu je mlad finski kmet.
19
Izbira ni idealna, a nedvomno je, če jo hočemo Ali bomo v nedeljo izkoristili priliko za spremembo na vrhu, ali pa bo, kot kaže, zmagala apatija in nesveta aliansa ljubiteljic šova predsednika Barbike in dela desnice?
18
Prepovedan, a večno prisoten V mesecu novembru je leta 1921 zagledal luč pod kamniškimi planinami velikan slovenske klasike. V novembru pa so mu njegov plamen tudi ugasnili.
11
Katalonec v Bruslju "Nič se ni spremenilo," pravijo pri Evropski komisiji glede razmer v Španiji in o sodnih postopkih proti nekdanjemu vodstvu Katalonije. "Stvar notranjega pravnega reda," dodajajo.
48
Ko na mladih svet stoji Danes pa nekaj o mladosti, mladini in mladih. Na vsem od naštetega stoji naša prihodnost. Ali pa ne stoji. Eden izmed udarnejših argumentov mlajšega izmed predsedniških kandidatov je to, da je mlad.
3
Katalonija - gre za demokracijo Prihodnost Katalonije in njene demokracije, pa tudi demokracije v Španiji je zdaj še posebej močno odvisna od mednarodne skupnosti.
44
Kaj pa, če bi uvedli šolske uniforme? Evropa je skupnost, ki temelji na spoštovanju in zaščiti etnične in kulturne raznolikosti njenih posameznih delov.
139
Kako na zanimiv način predstaviti pravljico nekomu, ki jo že pozna? Zadnjič sem potarnal, da v šolskem sistemu pravljicam ne posvečajo primerne pozornosti.
5
Prekletstvo lepe nedelje Sledi priljubljena medijska tema zadnjih dveh mesecev, ki jo bomo reciklirali vsaj še mesec: analiza predsedniških volitev.
3

Kazalo