Aktualno
link
Pri Celjski Mohorjevi družbi je v prevodu Andreja Capudra in Mateje Švajncer izšel esej francoskega filozofa Etienna Gilsona, ki se loteva znane srednjeveške zgodbe o Heloizi in Abelardu.
Film
link
Liffe: Ko izgubiš vse
4
19. november 2017 ob 18:11 Drama, ki ob mojstrski režiji Xavierja Legranda občasno prehaja v grozljivko, je eden tistih filmov , ob katerem iz kinodvorane odhajate z veliko kepo v želodcu.
Več novic ...
Oder
link
Predstava o kritiku stvarnosti, ki je gledal čez okvire časa - Cankarju
20. november 2017 ob 17:59 Avtorji iz projekta Cankar v stripu Boštjan Gorenc - Pižama, Andrej Rozman - Roza in Žiga X Gombač bodo drevi premierno uprizorili gledališko-stripovski performans Cankar strip.
Več novic ...
Razstave
link
Foto: Kaj razodeva muzej, posvečen knjigi vseh knjig
4
19. november 2017 ob 15:55 Te dni je v nekdanjem skladišču v bližini osrednjega nakupovalnega središča v glavnem mestu ZDA svoja vrata odprl sicer živopisen Muzej Biblije, ozadje katerega pa ni povsem brezmadežno.
Več novic ...
Gledamo
link
Liffe: Foxtrot
6
19. november 2017 ob 10:11 Iztekajoči se Liffe je postregel s kar nekaj "varnimi" aduti z letošnjih največjih filmskih festivalov, a prave presežke vseeno lahko preštejemo na prste ene roke - med njimi nedvomno izstopa ...
Več novic ...
Poslušamo
link
Poslušamo: Stray Train - Blues From Hell
10. november 2017 ob 15:29 Zunaj je bilo megleno, ko sem se nekoč odpravil intervjuvat enega izmed premalo slavnih ljubljanskih raperskih kolektivov. Zmenek je vključeval tudi prvo poslušanje njihovega novega albumskega dela.
Več novic ...
Glasba
link
Stone Temple Pilots na avdiciji izbrali novega pevca - Jeffa Gutta
6
20. november 2017 ob 10:22 Grunge rockovska zasedba Stone Temple Pilots se na glasbeno prizorišče vrača z novim frontmanom Jeffom Guttom, ki so ga izbrali na avdiciji izmed 15.000 prijavljenih in ki je zaslovel z nastopom v X ...
Več novic ...
Knjige
link
Na pohodu je Franček, mlajši brat slovarskega portala Fran
20. november 2017 ob 14:44 Na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša pri ZRC-ju SAZU-ju pripravljajo nov jezikovni portal Franček , ki bo osnovnošolcem in dijakom namenjena različica slovarskega portala Fran.
Več novic ...
Drugo
link
Šubičeva nagrada za življenjsko delo restavratorki Gojki Pajagič Bregar
20. november 2017 ob 17:00 Nagrado Mirka Šubica za življenjsko delo na področju ohranjanja, predstavljanja in populariziranja tekstilne dediščine je prejela Gojka Pajagič Bregar.
Več novic ...
Beremo
link
Jana Kolarič: Vsi predsednikovi sonetje
17. november 2017 ob 12:11 V Mariboru rojena Jana Kolarič je diplomirala iz filmske in televizijske režije.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Predmeti, ki so spremljali vsakdanje življenje v srednjeveški Ljubljani
4
15. november 2017 ob 13:45 Kdaj je Ljubljana dobila mestne pravice? Kdaj je bila zgrajena stolnica? Kdaj so bile zgrajene nekatere hiše?
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Simon Gregorčič
20. november 2017 ob 21:56 Visoko čislam učenjaka, ki nam preganja temo zmot, a še bolj cenim poštenjaka, ki ve in hodi pravo pot.
Več novic ...
Kazalo