Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Na 30. Čufarjevih dnevih zmagala Fofitejeva drama Kos Na Jesenicah je na 30. Čufarjevih dnevih nagrado za najboljšo predstavo dobila drama Kos v izvedbi KUD Fofite Medvode.
Simon Gregorčič Visoko čislam učenjaka, ki nam preganja temo zmot, a še bolj cenim poštenjaka, ki ve in hodi pravo pot.
Policija zasegla ukradene osebne dnevnike Johna Lennona V policijski raciji v Berlinu so odkrili ukradene dnevnike in druge osebne predmete, ki so nekoč pripadali slavnemu beatlu Johnu Lennonu.
"Kdor bere pisma Abelarda in Heloize, ne bo govoril o mračnem srednjem veku" Pri Celjski Mohorjevi družbi je v prevodu Andreja Capudra in Mateje Švajncer izšel esej francoskega filozofa Etienna Gilsona, ki se loteva znane srednjeveške zgodbe o Heloizi in Abelardu.
Predstava o kritiku stvarnosti, ki je gledal čez okvire časa - Cankarju Avtorji iz projekta Cankar v stripu Boštjan Gorenc - Pižama, Andrej Rozman - Roza in Žiga X Gombač bodo drevi premierno uprizorili gledališko-stripovski performans Cankar strip.
Šubičeva nagrada za življenjsko delo restavratorki Gojki Pajagič Bregar Nagrado Mirka Šubica za življenjsko delo na področju ohranjanja, predstavljanja in populariziranja tekstilne dediščine je prejela Gojka Pajagič Bregar.
Na misiji obujanja raznolikosti dediščine v Pakistanu tudi 1.700 let star speči Buda Pakistan je javnosti predstavil ostanke starodavnega budističnega najdišča, pri čemer je šlo za del pobude za razvoj turizma in projekta spodbujanja religijskega sožitja v regiji, ki ga je skalila ...
Na pohodu je Franček, mlajši brat slovarskega portala Fran Na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša pri ZRC-ju SAZU-ju pripravljajo nov jezikovni portal Franček , ki bo osnovnošolcem in dijakom namenjena različica slovarskega portala Fran.
Ognjišče: islandska drama o prvi ljubezni, ki je navdušila občinstvo Liffa Po izredno tesnem boju in preobratu v zadnji etapi je s povprečno oceno občinstva 4,79 v "tekmovanju priljubljenosti" na Liffu zmagala islandska drama Ognjišče.
Kako v dvoje odplesati solo, namenjen dvema glasovoma? V plesni predstavi Solo za dva glasova bo na odru zaživela plesna interpretacija pesnitve mehiškega nobelovca Octavia Paza, ki so jo avtorji zavestno vpeli v sedanjost.
Stone Temple Pilots na avdiciji izbrali novega pevca - Jeffa Gutta Grunge rockovska zasedba Stone Temple Pilots se na glasbeno prizorišče vrača z novim frontmanom Jeffom Guttom, ki so ga izbrali na avdiciji izmed 15.000 prijavljenih in ki je zaslovel z nastopom v X ...
Z gostijo v deželi branja svoj dan praznujejo slovenske splošne knjižnice Vseh 58 splošnih knjižnic, ki s svojimi enotami delujejo v 271 krajih po Sloveniji, se je pridružilo praznovanju dneva splošnih knjižnic, ki prinaša strokovna vodstva, svetovanja, delavnice in ...
Honoré de Balzac Za razvade nam ne zmanjka denarja, o ceni koristnih in potrebnih stvari pa na dolgo in široko razpravljamo.
Režiserke na Liffu Danes si že kar težko predstavljamo, da so ne tako dolgo nazaj na področju filma – in še prav posebej na področju filma kot industrije – vladale izrazito drugačne razmere.
Fundacija Ane Frank po novem lastnica še ene hiše njene družine " Za fundacijo je pomembno, da dom, v katerem je Ana Frank živela v 30. letih, ostane nedotaknjen in da se zanj skrbi na primeren način, " je povedala Annemarie Bekker, predstavnica fundacije Ane ...
Liffe: Ko izgubiš vse Drama, ki ob mojstrski režiji Xavierja Legranda občasno prehaja v grozljivko, je eden tistih filmov , ob katerem iz kinodvorane odhajate z veliko kepo v želodcu.
Foto: Kaj razodeva muzej, posvečen knjigi vseh knjig Te dni je v nekdanjem skladišču v bližini osrednjega nakupovalnega središča v glavnem mestu ZDA svoja vrata odprl sicer živopisen Muzej Biblije, ozadje katerega pa ni povsem brezmadežno.
Moški ne jočejo zmagovalec zagrebškega filmskega festivala, med nagrajenci tudi Družinica Malo po prejetju nagrade za najboljši film letošnjega mednarodnega filmskega festivala v Bratislavi je koprodukcija BiH-a, Hrvaške, Slovenije in Nemčije Moški ne jočejo tudi iz Zagreba odnesla ...
Zadnja v češčini napisana knjiga Milana Kundere šele po skoraj 40 letih izšla na Češkem Knjiga smeha in pozabe , kakor nosi naslov zadnje v češčini napisano delo češko-francoskega pisatelja Milana Kundere, je šele 38 let po nastanku izšla na njegovih rodnih tleh.
Liffe: Foxtrot Iztekajoči se Liffe je postregel s kar nekaj "varnimi" aduti z letošnjih največjih filmskih festivalov, a prave presežke vseeno lahko preštejemo na prste ene roke - med njimi nedvomno izstopa ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Simon Gregorčič
20. november 2017 ob 21:56 Visoko čislam učenjaka, ki nam preganja temo zmot, a še bolj cenim poštenjaka, ki ve in hodi pravo pot.
Več novic ...
Izbor
Kazalo