Beremo
slice
Jana Kolarič: Vsi predsednikovi sonetje
Založba Sanje, Ljubljana, 2017, 17. november 2017 ob 12:11 V Mariboru rojena Jana Kolarič je diplomirala iz filmske in televizijske režije.
Thomas Bernhard: Pripovedi
15. november 2017 ob 10:47 Pesnik, pisatelj in dramatik Thomas Bernhard, eden najvidnejših predstavnikov avstrijske in nemške literature druge polovice prejšnjega stoletja, je s še nekaterimi avstrijskimi pisatelji izšel iz ...
Alice Munro: Pogled z grajske pečine
14. november 2017 ob 10:49 Zbirko kratkih zgodb kanadske nobelovke Alice Munro, ki jih je leta 2006 zbrala pod naslovom Pogled z grajske pečine, bi lahko brez slabe vesti razglasili tudi za roman.
Tone Peršak: Preobrazbe
1
13. november 2017 ob 20:09 Ali iz svojih otroških spominov človek lahko razbere zametke sebe, kakršen je v trenutku, ko o sebi razmišlja kot o otroku?
Jože Snoj: Re kapitulacije
2
9. november 2017 ob 08:35 Snojev več kot sedemsto strani obsegajoč avto- in tudi biografski roman Re kapitulacije ima poveden podnaslov: “prototipski retroroman z luknjo za zgodbe”.
Laurent Binet: Sedma funkcija jezika Kriminalka, postavljena v akademski svet?
Mirana Likar: Babuškin kovček Mirana Likar se je uveljavila s kratko prozo, Babuškin kovček pa je njen romaneskni prvenec.
Marcello Potocco: Poznam te črne stvari Literarni teoretik, pesnik in prevajalec Marcello Potocco v svojem pesniškem ustvarjanju prikazuje svet pretakanja in nenehnih sprememb.
Beremo: Boris Pangerc: Ptice v mojem oljčniku Noben pesnik ni samo pesnik, ampak je še marsikaj drugega.
Ben Okri: Cesta sestradanih Roman Cesta sestradanih velja za klasično literarno delo, kritiki ga primerjajo z romani, kot sta Sto let samote Gabriela Garcie Marqueza ali Polnočni otroci Salmana Rushdija.
Peter Kolšek: Slavospevi, ki jih pojejo vrane Peter Kolšek, pred katerim so pesniška srca dolga leta trepetala, ali jih bo objavil ali ne, je v resnici že več kot štiri desetletja predvsem pesnik po duši.
Svetlana Slapšak: Antična miturgija Antična miturgija ni klasični leksikon grških in (deloma) rimskih mitov, saj v obdelavi slovenske antropologinje Svetlane Slapšak postane še kako aktualen pripomoček za razumevanje sveta, politike, ...
6
Beremo: Thomas Bernhard - Pripovedi Založba Beletrina v zadnjem času pridno dopolnjuje prevodno bibliografijo avstrijskega poeta vsakdanjega obupa Thomasa Bernharda, predvsem z deli njegovega zgodnjega obdobja, ki se jim je po lani ...
Simona Semenič: Me slišiš? Ena najbolj prepoznavnih slovenskih dramatičark, tudi performerka in režiserka Simona Semenič je v knjižnem prvencu Me slišiš?
3
Igor Karlovšek: Bahamski dokument Igor Karlovšek je v pisanju začel z realističnimi romani, ki so se ukvarjali predvsem s prepletenostjo sicer zapovedano ločenih sistemov, ideologije in politike, gospodarstva in represivnih organov.

Citat
link
Simon Gregorčič
20. november 2017 ob 21:56 Visoko čislam učenjaka, ki nam preganja temo zmot, a še bolj cenim poštenjaka, ki ve in hodi pravo pot.
Več novic ...
Izbor
Kazalo