Drugo
slice
Policija zasegla ukradene osebne dnevnike Johna Lennona
Dnevnike so ukradli leta 2006 v New Yorku, 20. november 2017 ob 21:30 V policijski raciji v Berlinu so odkrili ukradene dnevnike in druge osebne predmete, ki so nekoč pripadali slavnemu beatlu Johnu Lennonu.
Šubičeva nagrada za življenjsko delo restavratorki Gojki Pajagič Bregar
20. november 2017 ob 17:00 Nagrado Mirka Šubica za življenjsko delo na področju ohranjanja, predstavljanja in populariziranja tekstilne dediščine je prejela Gojka Pajagič Bregar.
Na misiji obujanja raznolikosti dediščine v Pakistanu tudi 1.700 let star speči Buda
20. november 2017 ob 15:17 Pakistan je javnosti predstavil ostanke starodavnega budističnega najdišča, pri čemer je šlo za del pobude za razvoj turizma in projekta spodbujanja religijskega sožitja v regiji, ki ga je skalila ...
Fundacija Ane Frank po novem lastnica še ene hiše njene družine
5
19. november 2017 ob 18:18 " Za fundacijo je pomembno, da dom, v katerem je Ana Frank živela v 30. letih, ostane nedotaknjen in da se zanj skrbi na primeren način, " je povedala Annemarie Bekker, predstavnica fundacije Ane ...
Ob prazni luni bo Špica zasijala v soju Ane Plemenite
18. november 2017 ob 13:23 Krajše dneve bo novembra tudi letos s svojimi ognjenimi instalacijami razsvetljevala Ana Plemenita. Letos bo festivalski ambient zagorel na ljubljanski Špici.
Nagrada piranesi za kapelo Salgenreute v Krumbachu Piranski dnevi arhitekture (PIDA) se v jubilejnem letu posvečajo temi časa kot enega bistvenih gradnikov arhitekture.
1
Na Muzejskem trgu v Celju bodo zaščitili freske iz 1. stoletja Celjska občina bo na vzhodnem delu Muzejskega trga v Celju zgradila objekt za zaščito dragocenih fresk iz 1. stoletja in drugih pomembnih ostalin preteklosti.
4
Kurenti tik pred uradnim vpisom na Unescov seznam Po dolgoletnih prizadevanjih naj bi avtohtoni lik kurenta oziroma koranta na Ptujskem in Dravskem polju, vključno z njegovimi tradicionalnimi običaji, decembra vendarle dočakal uraden vpis na ...
1
Poklon Rodinu, očetu modernega kiparstva V petek bo minilo 100 let od smrti enega najznamenitejših umetnikov, francoskega mojstra kiparjenja Augusta Rodina.
1
Direktorji gledališč ostro proti osnutku NPK-ja "Nesprejemljiv in škodljiv za področje kulture."
1
Odrešenik sveta Leonarda da Vincija s 450 milijoni dolarjev najdražje prodana umetnina Slika Leonarda da Vincija, naslovljena Salvator Mundi , na kateri je Jezus Kristus upodobljen kot odrešenik sveta, je nova rekorderka med najdražje prodanimi umetninami, odkar je v sredo njen novi ...
21
Kako lahko nacionalni Center za kreativnost prispeva h kulturnemu in kreativnemu sektorju? V poletnih mesecih je začel delovati nacionalni Center za kreativnost, katerega namen je med drugim vzpostavitev podpornega okolja za razvoj kulturnega in kreativnega sektorja v Sloveniji.
1
Stoletje od slovesa Durkheima, enega od utemeljiteljev sodobne sociologije Mineva stoletje, odkar je za posledicami srčne kapi umrl francoski sociolog in filozof David Emile Durkheim, eden od utemeljiteljev sodobne sociologije in ob učenjakih, kot so Max Weber, Karl Marx ...
4
"Pa zbogom, junaki." Dnevnik slovenskega vojaka iz prve svetovne vojne. "Vsaka moja tolažba je bila zaman in tako sva se oba ločila z veliko bridkostjo v srcu. A tako je moralo biti, ker sem pričakoval, da se moji družini življenjski pogoji izboljšajo – posebno po ...
26
Guernica in bogata spletna baza dokumentov, povezanih s to "zadnjo špansko begunko" " Slike ne smemo premikati. Bila je dolgo na poti. Zaradi velikosti se je poškodovala površina, " o 27 kvadratnih metrov veliki sliki pojasnjuje Rosario Peiró, kustosinja muzeja Reina Sofia.
2

Citat
link
Simon Gregorčič
20. november 2017 ob 21:56 Visoko čislam učenjaka, ki nam preganja temo zmot, a še bolj cenim poštenjaka, ki ve in hodi pravo pot.
Več novic ...
Izbor
Kazalo