slice
Filmska recenzija: Bravo!
Vlaška, današnja Romunija, piše se leto 1835, 23. julij 2017 ob 17:07 Odkar se je ob izteku 50. let dvignil in v takratno zaspano obalo pokrajine filma silovito treščil francoski novi val, se je v diskurzu o filmski ustvarjalnosti udomačila podoba tega vodnega fenomena.
Slovo Johna Hearda, znanega kot "oče iz filma Sam doma"
7
22. julij 2017 ob 18:23 Pri starosti 72 let je umrl ameriški igralec John Heard, ki se je večini vtisnil v spomin po vlogi očeta Kevina McAllisterja v obeh delih velike uspešnice 90. let preteklega stoletja Sam doma.
Veliko zlato areno iz Pulja odnaša Kratki izlet - film, ki ga je občinstvo ocenilo najslabše
22. julij 2017 ob 19:07 " Sodobna eksistencialistična alegorija ", kakor opisujejo celovečerec Kratki izlet režiserja Igorja Bezinovića, je festivalska žirija izbrala za najboljši film letošnjega filmskega festivala v Pulju.
Letni kino Silvana Furlana vabi na projekcije pod milim nebom
1
22. julij 2017 ob 11:57 Romantična komedija Dotik vode režiserke Solveig Anspach odpira peto sezono Letnega kina Silvana Furlana, ki bo ponudila deset brezplačnih filmskih večerov, na katerih si bo mogoče ogledati 20 ...
Foto: Demogorgoni, Batmani in zombiji preplavili Comic-Con
8
21. julij 2017 ob 18:43 Po San Diegu se v teh dneh zombiji iz Živih mrtvecev umikajo zmajem iz Westerosa, humanoidni roboti iz Westworlda pa srečujejo grozljive Demogorgone iz serije Stranger Things.
95 let večno mladega Demetra Bitenca, na filmu pogosto odetega v nemške uniforme " V filmu so združeni glamur, industrija in umetnost. Ne veš pa, kaj prevlada. A brez tega filma dejansko ni. Ljudje, ki se ne poznajo, se pri snemanju filma združijo v združbo, ki ima isti interes: ...
HBO-jev adut za čas po Igri prestolov: kontroverzna serija Confederate Avtorja HBO-jeve orjaške fantazijsko-srednjeveške uspešnice Igra prestolov sta za kabelsko televizijo ustvarila novo serijo.
27
Poltergeista ni režiral Tobe Hooper, ki je pod njega podpisan Redko, res redko se izkaže, da kaka hollywoodska teorija zarote ne stoji na popolnoma trhlih nogah. Očitno to velja tudi za "skrivnostni primer režije" kultne grozljivke Poltergeist.
1
Mujica in Chomsky na popotovanju s hroščem posnela dokumentarec Nekdanji urugvajski predsednik José Mujica ter vplivni ameriški jezikoslovec in politični aktivist Noam Chomsky sta se lotila skupnega podviga, in sicer snemanja dokumentarnega filma, ki bi ga po ...
2
Novi dokumentarec Matjaža Ivanišina nagrajen v Marseillu Dokumentarni film Playing Men, novi projekt režiserja in scenarista Matjaža Ivanišina, je na 28. mednarodnem filmskem festivalu FID v Marseillu prejel nagrado Georgesa de Beauregarda.
Odpuščeni mapetek: Kermit je izgubil svoj glas Steve Whitmire, glasovni igralec, ki je 27 let posojal glas najslavnejšemu med Mapetki, se je od Kermita poslovil v ganljivem pismu.
2
Deadpool na čelu filmov, ki so šli ljudem najbolj v nos Deadpool – strašno nasilni, neskesano vulgarni in, za marsikoga, neznansko duhoviti zamaskirani superjunak – je bil na čelu filma, zaradi katerega so se Britanci lani največkrat pritožili pristojnim ...
9
Steven Spielberg izza kamere stopa pred objektiv Ameriška televizija HBO za jesen napoveduje dokumentarni film o režiserju Stevenu Spielbergu.
Dobra dva meseca pred premiero še en kratek pogled na Iztrebljevalca Čez manj kot tri mesece bodo kinematografi prvič zavrteli težko pričakovano nadaljevanje kultnega Iztrebljevalca.
9
"Ko Ameriška pita sreča Cronenberga" - gnus in groza Deviške noči "Nagrado hudi maček podeljujemo filmu, za katerega upam, da mi ga ne bo treba nikoli več videti," je z odra razglasil Finec Timo Vuorensola , režiser vesoljske satire Jekleno nebo
3

Gledamo
link
Filmska recenzija: Bravo!
23. julij 2017 ob 17:07 Odkar se je ob izteku 50. let dvignil in v takratno zaspano obalo pokrajine filma silovito treščil francoski novi val, se je v diskurzu o filmski ustvarjalnosti udomačila podoba tega vodnega fenomena.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo