slice
Ognjišče: islandska drama o prvi ljubezni, ki je navdušila občinstvo Liffa
Dobitnik nagrade zmaj, ki jo dobi film z najvišjo oceno občinstva, 20. november 2017 ob 13:57 Po izredno tesnem boju in preobratu v zadnji etapi je s povprečno oceno občinstva 4,79 v "tekmovanju priljubljenosti" na Liffu zmagala islandska drama Ognjišče.
5
Liffe: Ko izgubiš vse
4
19. november 2017 ob 18:11 Drama, ki ob mojstrski režiji Xavierja Legranda občasno prehaja v grozljivko, je eden tistih filmov , ob katerem iz kinodvorane odhajate z veliko kepo v želodcu.
Režiserke na Liffu
3
19. november 2017 ob 18:43 Danes si že kar težko predstavljamo, da so ne tako dolgo nazaj na področju filma – in še prav posebej na področju filma kot industrije – vladale izrazito drugačne razmere.
Moški ne jočejo zmagovalec zagrebškega filmskega festivala, med nagrajenci tudi Družinica
19. november 2017 ob 13:23 Malo po prejetju nagrade za najboljši film letošnjega mednarodnega filmskega festivala v Bratislavi je koprodukcija BiH-a, Hrvaške, Slovenije in Nemčije Moški ne jočejo tudi iz Zagreba odnesla ...
Vodomec filmu Columbus, občinstvu najljubše Ognjišče
2
19. november 2017 ob 10:13 Liffova nagrada vodomec gre estetizirani drami Columbus , ki po mnenju žirije dokazuje, da filmi niso samo refleksija težkih časov, temveč so lahko tudi zatočišče pred njimi.
Liffe: Trije plakati pred mestom Trije plakati pred mestom so na prvi pogled tiste vrste "navdihujoči" film o osebnostni rasti in spravi, s kakršnimi nas Hollywood vsako leto pita v odštevanju do oskarjev.
3
Liffe: 1945 Njegov peti celovečerec 1945 je mojstrska priredba kratke zgodbe Gaborja T. Szanta, s katero Török servira še en luciden družbeni portret pomembnega poglavja madžarske zgodovine.
1
Liffe: Nikoli zares tukaj Joaquin Phoenix s svojo izbiro vlog praviloma teži k temnejšemu koncu spektra človeške psihologije.
1
Po slavnostni premieri na Liffu se Ivan pripravlja na pohod po slovenskih kinematografih V okviru ljubljanskega filmskega festivala je slavnostno premiero doživel Ivan, drama Janeza Burgerja, v kateri v vlogi samohranilke Mare, ki se bori za svojega sina, blesti Maruša Majer.
5
Liffe: Zvodnika ljubezni Nekaj rahlo neokusnega je pri človeški fascinaciji nad serijskimi morilci; našo pozornost pritegnejo še toliko bolj, kadar pobijajo ženske ali pari.
1
V Nemčiji mednarodna premiera Knifičevega Vztrajanja Na 66. filmskem festivalu Mannheim-Heidelberg bo drevi mednarodno premiero doživel drugi celovečerni film Mihe Knifica Vztrajanje , liričen filmski kolaž 20 življenjskih zgodb.
Liffe: Moški ne jočejo Se da naučiti živeti s travmami, ki jih človek doživi med vojno? Kako oprostiti drugemu, "bratu iz nekdanje skupne države"? Kako oprostiti sebi, če si ti tisti, ki je storil zločin?
3
Rok Biček: Pri tako močni in srčni zgodbi je bilo nemogoče ostati objektiven "Ponovno se je izkazalo, da ima film kot medij izjemno moč in da na neki način lahko doseže spremembe v družbi," je na projekciji kritiško hvaljenega in večkrat nagrajenega filma Družina v sklopu ...
Liffe: Oblika vode Ste vedeli, da je letos zlatega leva na beneškem filmskem festivalu dobila predelava zgodbe o Urški in Povodnem možu, a tokrat z izgubljeno sestro Amélie Poulain v glavni vlogi?
4
Liffe: Bar " Ne vem, kaj me je popadlo, v resnici sploh nisem tak," izjavi eden od protagonistov Bara, "komične grozljivke" o klavstrofobični situaciji.
4

Gledamo
link
Ognjišče: islandska drama o prvi ljubezni, ki je navdušila občinstvo Liffa
5
20. november 2017 ob 13:57 Po izredno tesnem boju in preobratu v zadnji etapi je s povprečno oceno občinstva 4,79 v "tekmovanju priljubljenosti" na Liffu zmagala islandska drama Ognjišče.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo