slice
Ivanka Mežan, prejemnica vesne za stransko vlogo: Najlepši je stik z ljudmi
Še vedno se z veseljem odzove povabilu študentov, 20. september 2017 ob 13:45 "Že ko sem hodila na oder, sem čutila, da so z menoj. Ne morem vam povedati, kako me je to dvignilo. Čutila sem povezavo z vsakim posebej, " je Ivanka Mežan ganjeno komentirala dejstvo, da je bila ...
2
Rudar je slovenski kandidat za nominacijo za tujejezičnega oskarja
14
19. september 2017 ob 12:23 Pred dnevi z vesnami za najboljšo režijo, najboljšo moško vlogo in najboljšo montažo na Festivalu slovenskega filma ovenčani film Hanne Slak, naslovljen Rudar , je letošnji slovenski kandidat za ...
Epilog k Festivalu slovenskega filma: nagrade za vse
6
18. september 2017 ob 17:29 Jubilejni, 20. Festival slovenskega filma je dokazal, da je slovenski film v izjemnem ustvarjalnem zaletu: bera resnično dobrih filmov je bila takšna kot na prejšnjih nekaj festivalih skupaj.
Zmagoslavje Dekline zgodbe in Velikih malih laži na emmyjih; v stranski vlogi tudi Trump
12
18. september 2017 ob 08:54 Politično obarvane vsebine so bile rdeča nit tako nagrajenih serij kot tudi same podelitve letošnjih emmyjev.
Občinstvo v Torontu nagradilo "najboljšo vlogo Frances McDormand po Fargu"
2
18. september 2017 ob 12:53 Film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri režiserja Martina McDonagha je zmagovalec letošnjega filmskega festivala v Torontu. Festival namreč podeljuje samo nagrade po izboru občinstva.
20. FSF: Najboljši film je Družina, najboljši igrani film pa Ivan Na jubilejnem 20. Festivalu slovenskega filma (FSF) so vesno za najboljši celovečerni film podelili dokumentarcu Roka Bička, naslovljenem Družina , z vesno za najboljši celovečerni igrani film pa so ...
14
Siceršnji glas Barta Simpsona v nadrealističnem iskanju Fellinija Nancy Cartwright ima za sabo že skoraj 30 sezon posojanja glasu večno 10-letnemu Bartu Simpsonu v Foxovi animirani seriji, zdaj pa v nadrealistični pustolovski drami V iskanju Fellinija sledimo ...
Umrl je Harry Dean Stanton, najbolj znan po vlogi v filmu Pariz, Teksas Poslovil se je ameriški igralec Harry Dean Stanton, ki se je v zgodovino zapisal z vlogami v več filmih, ki danes veljajo za kultne, med drugim v Osmem potniku , Zeleni milji in Maščevalcih , ...
14
Rok Biček o Družini: Resnica, ki jo oklestiš ali pokažeš skozi filter, ni več resnica Rok Biček, ki je pred štirimi leti s celovečernim prvencem Razredni sovražnik pometel s konkurenco na Festivalu slovenskega filma, bi lahko v soboto z Družino veliki met ponovil.
5
Piran – Pirano: ko se prepletejo tri nenavadne življenjske usode Italijan Antonio, Bosanec Veljko in Slovenka Anica so v vojno zašli kot otroci in so bili vsi, vsak na svoj način, njene žrtve.
3
Ivan Janeza Burgerja: radikalna zgodba ženske, kakršne slovenski film ne pomni Za enega od vrhuncev prve polovice letošnjega FSF-ja se je na sredini premieri izkazal Ivan , novi celovečerec Janeza Burgerja.
14
Nocoj na TV SLO 1: nadaljevanka Češko stoletje: 1918 – Veliko rušenje, 1. del Češka nadaljevanka po scenariju Pavla Kosatika prikazuje ključne dogodke v češki zgodovini 20. stoletja od ustanovitve Češkoslovaške leta 1918 do razpada in sporazumne ločitve s Slovaško leta 1993.
5
Umrl je Frank Vincent, znani obraz gangsterskih zgodb Poslovil se je ameriški igralec Frank Vincent, ki se je v zgodovino sedme umetnosti poleg vloge v seriji Sopranovi zapisal pretežno z več predhodnimi upodobitvami gangsterjev.
9
Marko Naberšnik o Mariboru in "hrepenenju mesta na periferiji" Slovenija, Avstralija in jutri ves svet : najbrž je prav, da se je jubilejni, 20. festival slovenskega filma v Portorožu odprl s tako velikopotezno naslovljenim filmom.
4
Danes na TV SLO 1: Danny Collins z Alom Pacinom in Katarino Čas Odcveteli rockzvezdnik Danny Collins (Al Pacino) se odloči, da bo spremenil svoje življenje, potem ko v roke dobi pismo, ki ga je nanj pred štirimi desetletji naslovil John Lennon.
7

Gledamo
link
Filmska recenzija: Tisto
28
11. september 2017 ob 17:53 Tako kot plešoči klovn Pennywise vsakih 27 let terorizira prebivalce mesteca v Mainu, tako tudi Hollywood v rednih ciklih briše prah z romanov Stephena Kinga, da bi z njimi strašil novo generacijo ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo