Knjige
slice
Od resničnih samurajev do Valvasorjevih predhodnikov ali s katero knjigo krajšati poletne dni
Štiri novosti z domačih knjižnih polic, 23. julij 2017 ob 17:52 Prehod iz julijskih v avgustovske poletne dni so domače knjižne založbe pospremile z izdajami japonskega pisatelja Shusakuja Enda, slovenskih avtorjev Florjana Lipuša in Monike Deželak Trojar ter ...
Izgubljeni raj s svojo revolucionarno dražjo do statusa prevodne uspešnice
4
21. julij 2017 ob 09:07 V 12 knjigah opisani padec človeka, ki ga zavede Satan, je v zadnjih 30 letih doživel več prevodov kot poprej v vseh 350 letih - gre za veliko epsko pesnitev Izgubljeni raj Johna Miltona iz leta ...
Harry Potter bo večen: na poti še dve knjigi o zgodovini magije
2
20. julij 2017 ob 17:08 Do jeseni bo treba prezračiti čarovniška ogrinjala in zloščiti paličice. Za novo pošiljko čarovnij z Bradavičarke bosta poskrbeli še dve knjigi, povezani s svetom Harryja Potterja.
Poslovil se je Max Gallo, avtor odmevnih zgodovinskih biografij
1
20. julij 2017 ob 11:35 Umrl je zgodovinar, pisec in tudi politična osebnost Max Gallo, avtor odmevnih biografij zgodovinsko pomembnih osebnosti, kot so na primer Julij Cezar, Napoleon Bonaparte ali Charles de Gaull.
Dvesto let od slovesa skrivnostne Jane Austen
20. julij 2017 ob 08:16 Dvesto let mineva, odkar je bitko z boleznijo pri 42 letih izgubila Jane Austen. Slave pisateljica nikoli ni dočakala, saj je njeno pisanje pravi odmev doživelo šele po njeni smrti.
Evald Flisar: Dekleta, ki se jih spomnim Flisarjev roman Dekleta, ki se jih spomnim govori o avtentičnosti, o tisti vse redkejši značajski lastnosti, ko je nekdo postavljen v svet, vržen v eksistenco, pa vendar v različnih preizkušnjah ...
13
Pisma razkrivajo zasebno plat prve dame kriminalke, Agathe Christie Čeprav je še pred smrtjo dosegla svetovno slavo in veljala za "najbogatejšo pisateljico na svetu" , tudi Agatha Christie ni bila odporna proti prepirom s svojim urednikom.
Slovenologija ali Za tančico podobnosti, živela čudaškost! Za tančico podobnosti, živela čudaškost! je naslov enega izmed besedil, ki so pred kratkim izšla zbrana v knjižni izdaji pod naslovom Slovenologija.
3
Ian McEwan: Cementni vrt Še preden je Ian McEwan konec sedemdesetih let objavil prvi roman, je bil s svojima dvema zbirkama kratkih zgodb že predmet rigidne angleške cenzure.
5
Pismo Jane Austen, v katerem kritizira roman svoje sodobnice, gre na dražbo " Visok prihodek je najboljši recept za srečo, kar sem jih kdaj slišala," je nekoč zapisala Jane Austen – zdaj pa gre eno izmed njenih zasebnih pisem na dražbo in bo lahko tako s svojim izkupičkom ...
Knjižni molji, pozor – prva hrvaška knjižnica na plaži Na hrvaškem otoku Ugljanu bo od sredine julija mogoč obisk prve hrvaške knjižnice na plaži. Izposoja bo brezplačna, za začetek pa bodo bralci lahko izbirali med okoli 300 naslovi.
20
Ko se poletje ovije v Sanje Festival Sanje v Medani, ki ima zdaj že večletno tradicijo združevanja lepših plati življenja - poezije, šansonov in rujne kapljice - tudi letos uokvirja kulturno poletje.
"Nimam pojma, zakaj pisateljice vsi enačijo z njihovimi junakinjami" "Vse na -ić je zanič" : take vehementne deklaracije na jezik dvajsetletne študentke polaga Lara Paukovič v svojem romanesknem prvencu Poletje v gostilni.
28
Foto: Začasna knjižnica na Gradu vas vabi na posebno bralno doživetje Počitniški dnevi so kot nalašč za branje, sploh v naravi. Julija lahko obiščete tudi začasno knjižnico na Ljubljanskem gradu , iz katere je med drugim tudi krasen razgled na mesto.
2
Hobit sicer omadeževan s svetom igralništva, vendar je dosežena poravnava Skrbniki zapuščine Johna Ronalda Reuela Tolkiena, ki so proti družbi Warner Bros.
2

Citat
link
Igor Stravinski
22. julij 2017 ob 15:28 "Vsak ima nos. Nos voha in izbira. Umetnik je preprosto neke vrste pujs, ki vohlja za tartufi."
Več novic ...
Izbor
Kazalo