Ocenjujemo
slice
Ognjišče: islandska drama o prvi ljubezni, ki je navdušila občinstvo Liffa
Dobitnik nagrade zmaj, ki jo dobi film z najvišjo oceno občinstva, 20. november 2017 ob 13:57 Po izredno tesnem boju in preobratu v zadnji etapi je s povprečno oceno občinstva 4,79 v "tekmovanju priljubljenosti" na Liffu zmagala islandska drama Ognjišče.
5
Liffe: 1945
1
18. november 2017 ob 17:21 Njegov peti celovečerec 1945 je mojstrska priredba kratke zgodbe Gaborja T. Szanta, s katero Török servira še en luciden družbeni portret pomembnega poglavja madžarske zgodovine.
Liffe: Trije plakati pred mestom
3
18. november 2017 ob 12:27 Trije plakati pred mestom so na prvi pogled tiste vrste "navdihujoči" film o osebnostni rasti in spravi, s kakršnimi nas Hollywood vsako leto pita v odštevanju do oskarjev.
Liffe: Nikoli zares tukaj
1
17. november 2017 ob 19:00 Joaquin Phoenix s svojo izbiro vlog praviloma teži k temnejšemu koncu spektra človeške psihologije.
Jana Kolarič: Vsi predsednikovi sonetje
17. november 2017 ob 12:11 V Mariboru rojena Jana Kolarič je diplomirala iz filmske in televizijske režije.
Liffe: Zvodnika ljubezni Nekaj rahlo neokusnega je pri človeški fascinaciji nad serijskimi morilci; našo pozornost pritegnejo še toliko bolj, kadar pobijajo ženske ali pari.
1
Liffe: Oblika vode Ste vedeli, da je letos zlatega leva na beneškem filmskem festivalu dobila predelava zgodbe o Urški in Povodnem možu, a tokrat z izgubljeno sestro Amélie Poulain v glavni vlogi?
4
Liffe: Bar " Ne vem, kaj me je popadlo, v resnici sploh nisem tak," izjavi eden od protagonistov Bara, "komične grozljivke" o klavstrofobični situaciji.
4
Tone Peršak: Preobrazbe Ali iz svojih otroških spominov človek lahko razbere zametke sebe, kakršen je v trenutku, ko o sebi razmišlja kot o otroku?
1
Liffe: Srečen konec Ko sloviti Michael Haneke posname film z naslovom Srečen konec, je najbrž jasno, da imamo opraviti z ironijo. Od kdaj pa naj bi prav Haneke, sinonim za evropski umetniški film, verjel v srečne konce?
1
Liffe: Daphne Klasična drama o odraščanju naj bi tematizirala najstniška in morda zgodnja dvajseta leta.
Liffe: Ubijanje svetega jelena Grški mojster Yorgos Lanthimos je s svojim novim celovečercem zgradil nov, steriliziran, hladen laboratorij, v katerem bo kot znanstvenik proučeval zakonitosti človeške narave, etike in morale.
4
Liffe: Pokvarjeno predmestje George Clooney se v svojem šestem režijskem projektu (in prvem, v katerem se pred kamero sploh ni pojavil) spušča v temno srce suburbie , kjer skuša prek satirične parabole o petdesetih letih ...
12
Liffe: Pokliči me po svojem imenu Čeprav se Luca Guadagnino vedno znova vrača v varni objem sončnega, uživaškega, idealiziranega Sredozemlja, je svojo novo dramo o odraščanju in (istospolni) ljubezni Pokliči me po svojem imenu ...
4
Filmska recenzija: Poredne mame 2 - Božič Od antičnih dramskih teorij naprej je znano, da komedija kot ustvarjalni žanr praviloma vsebuje anarhične elemente, kritiko, da smeši obstoječi red ali celo začetke upora proti hierarhiji, oblasti, ...
6

Gledamo
link
Ognjišče: islandska drama o prvi ljubezni, ki je navdušila občinstvo Liffa
5
20. november 2017 ob 13:57 Po izredno tesnem boju in preobratu v zadnji etapi je s povprečno oceno občinstva 4,79 v "tekmovanju priljubljenosti" na Liffu zmagala islandska drama Ognjišče.
Več novic ...
Poslušamo
link
Poslušamo: Stray Train - Blues From Hell
10. november 2017 ob 15:29 Zunaj je bilo megleno, ko sem se nekoč odpravil intervjuvat enega izmed premalo slavnih ljubljanskih raperskih kolektivov. Zmenek je vključeval tudi prvo poslušanje njihovega novega albumskega dela.
Več novic ...
Beremo
link
Jana Kolarič: Vsi predsednikovi sonetje
17. november 2017 ob 12:11 V Mariboru rojena Jana Kolarič je diplomirala iz filmske in televizijske režije.
Več novic ...
Kazalo