Ocenjujemo
slice
Filmska recenzija: Bravo!
Vlaška, današnja Romunija, piše se leto 1835, 23. julij 2017 ob 17:07 Odkar se je ob izteku 50. let dvignil in v takratno zaspano obalo pokrajine filma silovito treščil francoski novi val, se je v diskurzu o filmski ustvarjalnosti udomačila podoba tega vodnega fenomena.
Jurij Hudolin: Osnove ljubezni in zla
19. julij 2017 ob 11:02 Najnovejši Hudolinov roman Osnove ljubezni in zla predstavlja protagonista srednjih let Ivana Hvalico, pisatelja seveda, ki iz svojega zornega kota komentira politično in kulturno stanje v državi.
Evald Flisar: Dekleta, ki se jih spomnim
13
18. julij 2017 ob 12:10 Flisarjev roman Dekleta, ki se jih spomnim govori o avtentičnosti, o tisti vse redkejši značajski lastnosti, ko je nekdo postavljen v svet, vržen v eksistenco, pa vendar v različnih preizkušnjah ...
Filmska recenzija: Nož v hrbet
2
15. julij 2017 ob 10:46 Kriminalna drama Nož v hrbet , celovečerni prvenec Adama Smitha, ki se je v teh dneh pojavila na platnih domačih kinodvoran, je vzbudila precej pozornosti.
Filmska recenzija: Če bi bila moški
9
8. julij 2017 ob 10:38 Ko obiskuješ filmske festivale, torej dogodke, na katerih je velika večina filmov tako svežih (a žal ne vedno tudi slastnih) kot pravkar pečene žemljice, se pogosto znajdeš v dilemi, katere filme ...
Tretji kanu: V vesolje Nizka pričakovanja so se po prvi tretjini potovanja po dolenjskem vesolju izkazala za neupravičena. A nato se gravitacija znova prikrade v prostor.
1
Filmska recenzija: All Eyez On Me - Legenda o Tupacu Shakurju Nihče ne bi mogel trditi, da lik in delo Tupaca Shakurja nista ena najbolj telegeničnih zgodb v šovbiznisu.
10
Boris A. Novak: Bivališča duš – 3. knjiga eposa Vrata nepovrata "Spev je vse daljši, jaz pa vse bolj šepam: šepetam te stihe. Ne vem, ali bom kdaj prispel do zadnje pike," beremo na začetku prvega zvezka tretje knjige monumentalnega eposa Vrata nepovrata , s ...
Poslušamo: Sandra Erpe - Sinonim za mojo mladost Nenavaden naslov obeta, razkriti vsebini uspe prepričati, a sproža pomisleke. Zdi se, da je albumska predstavitev kantavtoričinega notranjega sveta dosledna in dovolj iskrena, da ji gre verjeti.
3
Filmska recenzija: LP film Buldožer - Pljuni istini u oči Zakonska uvedba glasbenih kvot na slovenskih radijskih postajah je v tem letu pošteno pretresla našo medijsko sceno.
6
Filmska recenzija: Churchill Predvidljiva, enodimenzionalna študija osebnosti, ki ji nihče ne bi mogel pripisati subtilnosti.
1
Ana Schnabl: Razvezani Njen pogled bi se razplastil kot prst: na površju prezir, ena plast globlje strah, dve plasti globlje jeza, tri plasti globlje osamljenost in najgloblja plast, plast, ki bi komaj še dihala, upanje.
Poslušamo: Ichisan - Aperitiv Aperitiv je res za aperitiv, še raje pa za dnevni konec teve-programa. Inštrumentalno, semihipnotično, retrokozmično, dopadljivo, a kljub temu tudi malček suhoparno.
2
Andrej Tomažin: Črvi Črvom , nekakšnemu hibridu romanesknega pisanja, kratkozgodbarstva in celo leposlovja z logiko teorije, je prav mogoče pripisati sorodnost s Tomažinovim prvencem, Stramorjevimi koraki , morebiti bi ...
1
Filmska recenzija: Čudežna ženska Po površni, mimobežni predstavitvi, ki jo je lik Čudežne ženske dobil v kaotičnem spektaklu Batman proti Supermanu , smo se bali, da pri Warnerju ne bodo znali ravnati s svojo prvo veliko ...
44

Gledamo
link
Filmska recenzija: Bravo!
23. julij 2017 ob 17:07 Odkar se je ob izteku 50. let dvignil in v takratno zaspano obalo pokrajine filma silovito treščil francoski novi val, se je v diskurzu o filmski ustvarjalnosti udomačila podoba tega vodnega fenomena.
Več novic ...
Poslušamo
link
Tretji kanu: V vesolje
1
7. julij 2017 ob 10:40 Nizka pričakovanja so se po prvi tretjini potovanja po dolenjskem vesolju izkazala za neupravičena. A nato se gravitacija znova prikrade v prostor.
Več novic ...
Beremo
link
Jurij Hudolin: Osnove ljubezni in zla
19. julij 2017 ob 11:02 Najnovejši Hudolinov roman Osnove ljubezni in zla predstavlja protagonista srednjih let Ivana Hvalico, pisatelja seveda, ki iz svojega zornega kota komentira politično in kulturno stanje v državi.
Več novic ...
Kazalo