slice
Milanska elita v Scali zgrožena nad turisti v kratkih hlačah
"To, da je vroče, še ne pomeni, da ne moremo biti elegantni", 21. julij 2017 ob 19:42 Verjetno najslovitejša in gotovo ena najprestižnejših opernih hiš na svetu, milanska La Scala, od obiskovalcev pričakuje določeno mero dekoruma.
32
John Malkovich v Ljubljani: "Prezaposlen sem, da bi me zanimala politika"
18
21. julij 2017 ob 08:59 Ga je katera igralska vloga v karieri posebej zaznamovala? "Niti ne." Podaljšani vokali, rahlo pojoča intonacija.
Britanci branijo Riharda III. pred Shakespearovim "blatenjem"
3
20. julij 2017 ob 19:25 Protestniki so Veliki Britaniji (neuspešno) skušali preprečiti že razprodano uprizoritev Shakespearove tragedije Rihard III., češ da je "blatenje kralja" na točni lokaciji, kjer je vladar pokopan, ...
Poklon Tomažu Pandurju: Brezmadežna na Festivalu Ljubljana
3
18. julij 2017 ob 11:45 Tomaža Pandurja je več kot 15 let s Festivalom Ljubljana povezovala močna vez.
Šerbedžijev brionski "Odisej" vstopa v novo sezono
3
15. julij 2017 ob 16:10 Letošnjo 17. sezono gledališča Ulysses na Brionih odpira koncert igralca Rada Šerbedžije ter kitarskih mojstrov Vlatka Stefanovskega in Miroslava Tadića.
Odpoved premiere v Bolšoju zaradi domnevne propagande homoseksualnosti? Po tem ko je pred dnevi moskovsko gledališče Bolšoj za nedoločen čas "odložilo" svetovno premiero baletne predstave o slovitem ruskem plesalcu Rudolfu Nurejevu, so danes sporočili, da je ta ...
8
Nenadna odpoved baleta v Bolšoju buri duhove Moskovsko gledališče Bolšoj je za nedoločen čas "odložilo" svetovno premiero Nurejeva, baletne predstave o slovitem ruskem plesalcu.
3
"Časi so preresni, da bi bila lahko umetnost zgolj dekoracija" Med srednjeveškimi uličicami in renesančnimi palačami Avignona se danes v Provansi začenja največji francoski gledališki festival.
Rekviem za prihodnost: kaj sledi samouničenju človeka? Na Odru pod zvezdami Lutkovnega gledališča Ljubljana lahko še do petka ujamete "hibridni performans" Maje Smrekar, ki ga je umetnica naslovila Rekviem za prihodnost.
Martin Kušej, avstrijski gledališčnik slovenskih korenin, bo vodil dunajski Burgtheater V Volšperku na avstrijskem Koroškem rojeni režiser slovenskega rodu Martin Kušej je bil imenovan za direktorja dunajskega Burgtheatra, ki zaposluje 530 ljudi in ima na sezono 20 premier.
1
Dve slovenski predstavi ovenčani na festivalu v Umagu V Umagu sta bili nagrad festivala komornega gledališča Zlati lev deležni tudi dve predstavi s slovenskih odrov, in sicer je zlatega leva za režijo prejela Mateja Koležnik za predstavo Rose Bernd v ...
2
Pandurjev univerzalni jezik očaral tudi pekinško občinstvo V petek zvečer so pretežno mlajši gledalci napolnili dvorano Narodnega umetniškega gledališča v Pekingu pred odprtim odrom, na katerem se je ob sugestivni zvočni kulisi dueta Silence odpiral globok ...
Pandurjev Faust odpotoval tudi na Kitajsko Predstava Goethejevega Fausta v izvedbi SNG-ja Drama Ljubljana v letu po prezgodnji smrti svojega režiserja, mednarodno uveljavljenega Tomaža Pandurja, podira rekorde in premika meje, ki so doslej ...
"To je Carmina Burana, zdravilo, da se počutimo bolje" Na Kongresnem trgu se je z Orffovo kantato Carmina Burana v veličastni izvedbi katalonske skupine La Fura dels Baus začel 65. Ljubljana festival.
2
SSG Trst v novi sezoni o večplastnosti odnosov in privlačnostih med partnerjema V Slovenskem stalnem gledališču v Trstu bodo sezono odprli s klasiko slovenske dramatike, gostujočo predstavo Cankarjevega Pohujšanja v dolini Šentflorjanski.

Citat
link
Igor Stravinski
22. julij 2017 ob 15:28 "Vsak ima nos. Nos voha in izbira. Umetnik je preprosto neke vrste pujs, ki vohlja za tartufi."
Več novic ...
Izbor
Kazalo