slice
Na Čufarjevih dnevih zmagala Fofitejeva drama Kos
Najboljša ženska vloga Maši Kavčič in moška Dušanu Stojanoviču, 20. november 2017 ob 22:13 Na Jesenicah je na 30. Čufarjevih dnevih nagrado za najboljšo predstavo dobila drama Kos v izvedbi KUD Fofite Medvode.
1
Predstava o kritiku stvarnosti, ki je gledal čez okvire časa - Cankarju
20. november 2017 ob 17:59 Avtorji iz projekta Cankar v stripu Boštjan Gorenc - Pižama, Andrej Rozman - Roza in Žiga X Gombač bodo drevi premierno uprizorili gledališko-stripovski performans Cankar strip.
Kako v dvoje odplesati solo, namenjen dvema glasovoma?
20. november 2017 ob 10:50 V plesni predstavi Solo za dva glasova bo na odru zaživela plesna interpretacija pesnitve mehiškega nobelovca Octavia Paza, ki so jo avtorji zavestno vpeli v sedanjost.
Telo matere kot mesto spraševanja o identiteti in neodvisnosti
3
18. november 2017 ob 18:21 V Plesnem teatru Ljubljana bo potekala premiera plesnega performansa Mother*Fuckers (Matere*Ljubimke) , v katerem plesalka in koreografinja Emma Murray razčlenjuje istočasno izkušnjo materinstva ter ...
Peter Klepec - legenda o etični uporabi moči
18. november 2017 ob 15:55 Ljubljanska drama je najmlajšim gledalcem pripravila znano zgodbo o pastirčku, ki pridobi čudežno moč.
Fassbinderjevo razumevanje demokracije skozi oči vesoljke Na Mali sceni Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL) bodo drevi krstno uprizorili dramo Rainerja Wernerja Fassbinderja Kri na mačjem vratu v režiji Ivane Djilas.
1
Sen plesne noči - med resničnostjo in sanjskostjo V Novem mestu bo drevi premierno na sporedu plesna predstava Sen plesne noči plesalca in koreografa Gregorja Luštka, ki je napovedal, da bo šlo za predstavo "med resničnostjo in sanjami".
Bog masakra, igra, v kateri Yasmine Reza upodablja "mentalno sliko naše družbe" Mariborska Drama na Malem odru drevi premierno uprizarja besedilo ene najvidnejših francoskih sodobnih komediografinj Yasmine Reza Bog masakra.
Baletni umetniki za življenjsko delo nagrajujejo Ljiljano Kečo Letošnjo nagrado Lydie Wisiakove za življenjsko delo prejme legenda mariborskega Baleta Ljiljana Keča.
Ona in on v iskanju svoje druge polovice Plesno-dramska uprizoritev z mednarodno zasedbo plesalcev je nastala po zamisli dveh domačih uveljavljenih koreografov in plesalcev Nastje Bremec Rynia in Michala Rynie, pridružili pa so se jim še ...
2
Čufarjevi dnevi vabijo na Jesenice Na Jesenicah se bodo drevi začeli jubilejni 30. Čufarjevi dnevi, na katerih se bo za nagrade pomerilo šest predstav, prvič pa na oder prihaja tudi koprodukcija dveh ljubiteljskih gledališč.
1
Saša Pavček o občutjih in sencah, ki prežijo v nas Letošnjo dobitnico Borštnikovega prstana Sašo Pavček poznamo predvsem po številnih vlogah, ki jih je interpretirala na odru in pred kamero.
"Brezčasen" romantični balet Silfida premierno v SNG-ju Maribor Romantični balet Silfida bodo nocoj na glasbo norveškega skladatelja Hermana Severina Loevenskiolda premierno izvedli v SNG-ju Maribor. Zgodbo je na oder postavila danska koreografinja Karina Elver.
2
Edina zgodba o Kekcu, ki ni pristala na filmu, zdaj kot lutkovna predstava " Kdor vesele pesmi poje, mora peti jih po svoje, ker je danes takšen čas, da pesem ni več od vseh nas, " poje sodobni Kekec, ki bo na odru Lutkovnega gledališča Ljubljana zaživel po zaslugi Andreja ...
3
Predstava Slovenska popevka in izumitev "nekega tretjega sveta, v katerem lahko živimo v sožitju" V Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) so ustvarili prav poseben gledališki projekt, ki je v režiji Matjaža Pograjca nastal v koprodukciji s centrom Draga in tako v odrski postavitvi poleg ...
1

Citat
link
Victor Hugo
21. november 2017 ob 21:47 Knjiga je v celoti pot od zlega k dobremu, od krivice k pravici, od napačnega k resničnemu, od noči k dnevu.
Več novic ...
Izbor
Kazalo