Razstave
slice
Likovna jesen na Dunaju: Prihajata Rafael in Rubens, prostor tudi za sodobno umetnost
Na viennacontemporary tudi galeriji P74 in Škuc, 21. september 2017 ob 12:03 Risbe nizozemskega renesančnega mojstra Pietra Bruegla se še ne bodo poslovile s sten Albertine, ko bodo v dunajski galeriji na ogled postavili dela ene ključnih figur italijanske renesanse.
Ob "čudežu pri Kobaridu" se poraja vprašanje, kaj čudežnega je v vojni
13
20. september 2017 ob 16:10 Pred stotimi leti se je s prebojem v Kobaridu frontna črta na območju Bovca, Kobarida in Tolmina premaknila z reke Soče na reko Piavo, s čimer se je ta mali kraj zapisal v spomin in zgodovino kot ...
Po desetletjih iz moževe sence prihaja slikarka Helena Vurnik
1
20. september 2017 ob 10:06 V Narodni galeriji bodo drevi odprli prvo pregledno razstavo slikarke in oblikovalke Helene Vurnik, ki je znana predvsem kot sodelavka svojega moža, arhitekta Ivana Vurnika.
GhettoSafari ali degradirani življenjski prostori kot izhodišče kulturnega razvoja
3
19. september 2017 ob 20:56 V ljubljanskem Kinu Šiška je na ogled betonska instalacija, v kateri se umetnica mlade generacije Nez Pez ukvarja z bivalnimi prostori ljudi z roba družbe.
Paviljon Petra Raucha, v gibljiv objekt ujeta refleksija socialnih odnosov
2
19. september 2017 ob 17:05 Muzej sodobne umetnosti na Metelkovi v seriji Prepih , ki jo namenja predstavitvi mlajših umetnikov, tokrat prostor odmerja Petru Rauchu in njegovemu Paviljonu.
Vpogled v ustvarjalni genij Zorana Mušiča V Galeriji Kos v pasaži ljubljanskega Nebotičnika na ogled postavljajo gvaše, risbe in olja Zorana Mušiča.
"Neuradno sodelovanje" Basquiata in Banksyja Na zunanjščini umetniške dvorane Barbican Centre v Londonu, kjer je na ogled retrospektiva Basquiatovih del, sta se pojavili dve Banksyjevi stvaritvi, ki ju je angleški ulični umetnik označil za ...
Begunci v (vizualnem) dialogu z mitološkimi junaki Ugledni slovenski fotograf Matjaž Tančič je svojo novo razstavo z begunsko tematiko postavil na temeljih zanimivega uvida: migranti in begunci so potovali po nekaterih istih morskih poteh in se ...
6
Vrata odpira Art Expo, prvi umetnostni sejem v Ljubljani V Ljubljani bo danes vrata odprl prvi umetnostni sejem Art Expo.
2
Foto: Kakor na ulici tako v muzeju - v Berlinu nov muzej ulične umetnosti Nemška prestolnica je bogatejša za še eno kulturno institucijo, saj te dni svoja vrata odpira Muzej urbane sodobne umetnosti Urban Nation, krajše poimenovan Artmeile ali Art Mile (slov.
Prva velika posthumna pregledna razstava del Bojana Golije " Začela sem v dedkovem kabinetu, nato pa se je to raziskovanje širilo še na druge lokacije. Bilo je zelo vznemirljivo popotovanje, saj je vsaka mapa razkrila nekaj novega, prikazala neki nov vidik ...
1
Leta, ko je slikarstvo Marca Chagalla doživelo prvi preboj V letih, ko je Marc Chagall v Parizu spoznaval prelomna ustvarjanja svojih slikarskih kolegov in v Berlinu dočakal svojo prvo razstavo, se je v okolici njegovega domačega Vitebska v današnji ...
Foto: Najpretresljivejše podobe sveta, ujete v fotografske objektive V dunajski galeriji Westlicht je do 22. oktobra na ogled razstava najboljših fotografij, izbranih na mednarodnem fotografskem natečaju World Press Photo.
1
Velika retrospektiva velikega fotografa Irvinga Penna v Parizu V pariškem razstavišču Grand Palais bodo 21. septembra odprli razstavo ameriškega fotografa Irvinga Penna. Prav letos mineva sto let od njegovega rojstva.
V Pivki se začenja Festival vojaške zgodovine V Parku vojaške zgodovine v Pivki so pripravili že 11. Festival vojaške zgodovine, ki bo s pestrimi vsebinami poskrbel za vse generacije.
7

Citat
link
Auguste Rodin
20. september 2017 ob 22:09 "Z izogibanjem kazni ljudem ne naredimo usluge."
Več novic ...
Izbor
Kazalo