Lokalne novice
slice
Koprska podružnica ugledne moskovske univerze je prva v EU-ju
Po zaposljivosti študentov takoj za Stanfordom in Oxfordom, 20. november 2017 ob 20:57 V Kopru so slovesno odprli podružnico Moskovske državne univerze Lomonosov. Gre za prvo podružnico znamenite univerze v Evropski uniji.
51
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Video: Zmanjkalo denarja za dokončanje objektov džamije
110
20. november 2017 ob 21:01 Ljubljana je že dobila Džamijsko ulico, bolj negotova pa je usoda džamije in Islamskega kulturnega centra.
Izobraževanje Romov glede zdravja naletelo na dober odziv
15
17. november 2017 ob 20:06 Kljub dolgoletnim prizadevanjem za izboljšanje zdravja Romov v Sloveniji se je v praksi izkazalo, da je njihovo zdravstveno stanje v primerjavi s preostalim prebivalstvom na splošno zelo slabo in ...
Nova rešitev za nov most pri Mostu na Soči
35
17. november 2017 ob 14:09 Potem ko so krajani Mosta na Soči pretekli teden večinsko zavrnili predlog oblike in videza novega mostu, za katerega je investitor – Direkcija RS za infrastrukturo – že pridobil projektno ...
V Izoli se nadaljuje odpravljanje posledic neurja, zdaj so na vrsti vodotoki
17. november 2017 ob 08:43 Neurje, ki je oktobra zajelo Izolo, je prizadelo tudi vodotoke. Direkcija za vode načrtuje popravilo nastale škode. Urejanje hudournikov bo predvidoma zaključeno do 20. decembra.
Pri vrtcu na Pobrežju uhajal plin, otroci na varnem V bližini mariborskega vrtca Kekec na Pobrežju je zjutraj uhajal plin. Prvi podatki kažejo, da je bilo uhajanje manjše in da otroci niso v nevarnosti.
1
Za tovarno Lesno TIP kar dve ponudbi, obe višji od izklicne cene Stečajni upravitelj Lesne TIP Otiški Vrh je za nakup poslovne celote Lesne TIP, za katero je določil izhodiščno ceno v višini 5,5 milijona evrov, dobil dve ponudbi: eno v znesku 6,2 milijona evrov, ...
9
Ona in on v iskanju svoje druge polovice Plesno-dramska uprizoritev z mednarodno zasedbo plesalcev je nastala po zamisli dveh domačih uveljavljenih koreografov in plesalcev Nastje Bremec Rynia in Michala Rynie, pridružili pa so se jim še ...
2
V Cimosu naj bi nameravali odpustiti 147 delavcev V slovenskem delu Cimosa naj bi bilo na podlagi programa presežnih delavcev odveč 147 ljudi. Najbolj na udaru naj bi bili zaposleni v tovarni v Senožečah, odpuščali pa naj bi tudi režijske delavce.
53
Direktor celjske bolnišnice Marjan Ferjanc razrešen Svet zavoda celjske bolnišnice je s funkcije direktorja Splošne bolnišnice Celje razrešil Marjana Ferjanca, ki je bil na tem položaju od leta 2007.
4
Celjski "investicijsko naravnan" proračun sprejet v prvem branju Celjski mestni svetniki so v prvi obravnavi sprejeli proračun za leto 2018: občina bo imela prihodnje leto 61,3 milijona evrov prihodkov in 64,4 milijona evrov odhodkov, kar pomeni dobre tri ...
8
Arso bioplinarni Lendava odvzel okoljevarstveno dovoljenje Agencija RS za okolje (Arso) je v petek izdala odločbo o odvzemu okoljevarstvenega dovoljenja bioplinarni Lendava. Na občini Lendava so z ukrepom zadovoljni.
36
Foto: Močna burja in hudi nalivi povzročali težave na Obali - Strunjan in Fiesa pod vodo Medtem ko je v notranjosti države snežilo, pa so burja in nalivi povzročali hude težave na Obali, kjer je zalivalo hiše, sprožali so se plazovi, v piranskem mandraču pa se je potopil čoln.
19
V Braniku se spominjajo leta, ko so dobili prvo čitalnico Ko se je v šestdesetih letih 19. stoletja na Slovenskem razmahnilo čitalniško gibanje, je svojo čitalnico dobil tudi Branik.
3
Ureditev romskega naselja Žabjak je pred vrati, stala naj bi 3,6 milijona Gospodarsko ministrstvo in razvojni svet razvojne regije Jugovzhodna Slovenija sta podpisala dogovor o regijskem razvoju, ki predvideva tudi ureditev romskega naselja Žabjak.
70

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Mladinski center ULCA išče prostovoljce za učno pomoč
Iščemo učno pomoč za mlade obiskovalce mladinskega centra, ki opravljajo šolske obveznosti na različnih srednjih šolah pri različnih predmetih in potrebujejo pomoč, da bi uspešno ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

23:55 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

23:35 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo