Lokalne novice
slice
Tudi na Bledu si bo mogoče izposoditi kolo
Želijo vzpostaviti medobčinski sistem izposoje, 21. september 2017 ob 10:09 Na Bledu so po zgledu nekaterih drugih slovenskih mest vzpostavili izposojo koles, ki so jo poimenovali Bled Green ways. Na štirih lokacijah bo na voljo 24 koles.
15
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Tomos se postavlja na noge, po dolgih letih bodo spet tudi zaposlovali
44
20. september 2017 ob 20:16 V koprskem Tomosu optimistično gledajo v prihodnost, saj so le pridobili nujno potrebna finančna sredstva za vnovičen zagon proizvodnje. Po dolgih letih bodo tako v Tomosu tudi zaposlovali.
V Kanalski dolini brez pouka slovenščine
8
20. september 2017 ob 22:06 V Kanalski dolini v italijanski deželi Furlaniji - Julijski krajini, kjer ob Italijanih, Furlanih in Nemcih živijo tudi Slovenci, se je šolsko leto za nekaj manj kot 300 otrok začelo brez pouka ...
Strasbourg graja Slovenijo zaradi vode za Rome, občina Škocjan ogorčena
80
19. september 2017 ob 19:23 Komisija Sveta Evrope za boj proti rasizmu in nestrpnosti je Sloveniji vnovič izrekla grajo, ker veliko Romov še nima dostopa do pitne vode.
Po iztirjenju vagona pri Verdu tovorni promet stekel, potniški še ne
11
19. september 2017 ob 15:49 Slovenske železnice še vedno odpravljajo posledice iztirjenja tovornega vagona pri Verdu.
Na Ptuju (za zdaj) proti odcepitvi koprske enote doma za upokojence Svet Doma upokojencev Ptuj ne podpira "odcepitve" koprske enote na Olmu in njeno priključitev h koprskemu domu na Markovcu. Zadnjo besedo ima država oz.
6
Policisti odvzeli prostost 24-letniku, ki je v šempetrski bolnišnici grozil z nožem Policisti so v šempetrski bolnišnici odvzeli prostost 24-letniku, staremu znancu policije, ki je razgrajal in zaposlenim grozil z nožem.
10
Petru Svetini večernica za presunljivo iskrene Molitvice s stopnic Nagrada večernica, ki jo časnik Večer podeljuje za najboljše otroško in mladinsko izvirno leposlovno delo, gre letos Petru Svetini za pesniško zbirko Molitvice s stopnic.
2
Po prestolnici bodo prehitre voznike "lovili" superradarji Ljubljansko mestno redarstvo bo hitrost vozil nadzorovalo s t. i. superradarji, samodejnimi merilnimi napravami v stacionarnih ohišjih.
73
Celjski obrtni sejem obiskalo skoraj 100.000 ljudi Končal se je 50. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti (Mos). Z njim so zadovoljni tako organizatorji kot razstavljavci.
10
Čakajoč upravljavca arheološkega najdišča, kjer so umirale zadnje iskre antike Poznoantična naselbina na Ajdni je bila nasilno končana, požgana in izropana okoli leta 600. Arheolog Milan Sagadin, ki je dolgo sodeloval pri tamkajšnjih izkopavanjih, ob svojem odhodu v pokoj upa, ...
8
Predstava Medved in mali odnesla glavno lovoriko lutkovnega bienala Najboljša lutkovna predstava zadnjih dveh sezon je uprizoritev Medved in mali Lutkovnega gledališča Ljubljana, lovoriko tokratnega bienala lutkovnih ustvarjalcev Slovenije za najboljšo režijo pa je ...
Veliki mednarodni baletni gala z Antonom Bogovom " Samodisciplina je zelo pomembna, vendar je tukaj treba upoštevati tudi, da gojimo baletniki ogromno ljubezen do svojega poklica, kar veliko spremeni, in brez nje nikakor ne gre, " je pred leti v ...
2
V koprskem pristanišču se je odvezala velika tovorna ladja V koprskem pristanišču se je ponoči ob neurju odvezala velika tovorna ladja, ki se je nato zaletela v vlačilec in podrsala ob pomol.
9
Prva velika posthumna pregledna razstava del Bojana Golije " Začela sem v dedkovem kabinetu, nato pa se je to raziskovanje širilo še na druge lokacije. Bilo je zelo vznemirljivo popotovanje, saj je vsaka mapa razkrila nekaj novega, prikazala neki nov vidik ...
1

Videonovice
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Učenje angleščine
13-letno dekle, ki obiskuje 8. razred osnovne šole potrebuje pomoč pri učenju angleščine. Pomoč bi potekala 2-krat na teden na domu družine v Šiški, v popoldanskem času, po 16. ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG
14:20 Oramusica

TV Maribor

14:15 Ljudje in zemlja, izobraževalno-svetovalna oddaja TV Maribor, ponovitev
15:20 Tele M, aktualno-informativna oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

13:30 Z vročega asfalta
14:30 Poročila

Radio Maribor

13:10 Nagradne igre, povabila
14:30 Do popoldneva, obvestila
Kazalo