Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Šport

Kobajaši presenetil favorite, do točk le Prevc in Bartol
Japonski smučarski skakalec Juniširo Kobajaši je z zmago presenetil na prvi tekmi sezone svetovnega pokala v Wisli. V finalu sta nastopila le dva Slovenca.
371

Novice

Vox Populi: SDS prvi, v parlament tudi Šarec s svojo listo
SDS je znova najbolj priljubljena slovenska stranka, razkriva anketa Vox Populi. V državni zbor pa bi se prebila tudi Lista Marjana Šarca.
254

Novice

Erjavec: Najhitrejša pot bi bila, da si Šami status uredi na Hrvaškem
Erjavec je prepričan, da bi Šamija z odločitvijo na podlagi 51. člena zakona o tujcih spravili v slabši pravni položaj, saj bi dobil status tujca, ki velja največ za pet let in tudi ne omogoča ...
219

Novice

Ameriški poveljnik bi ignoriral Trumpov "nezakoniti" ukaz za jedrski napad
Najvišji jedrski poveljnik v ameriški vojski pravi, da bi se, če predsednik Donald Trump izda ukaz za jedrski napad, temu uprl, če bi menil, da gre za "nezakonit" ukaz.
175

Novice

Anketa: Ustavne obtožbe zoper Cerarja polovica vprašanih ne podpira
V sveži anketi Dela polovica vprašanih ni podprla predloga ustavne obtožbe zoper premierja Mira Cerarja. Z njo se strinja tretjina, petina se do nje ni opredelila.
172

Novice

Angela Merkel bolj naklonjena predčasnim volitvam kot manjšinski vladi
Nemška kanclerka Angela Merkel je po propadu koalicijskih pogovorov dejala, da je bolj naklonjena predčasnim volitvam kot manjšinski vladi.
161

Novice

Analiza: SŽ ima 1.400 zaposlenih preveč, vozovnice pretirano drage
Na Slovenskih železnicah podvajajo dela, kopičijo vodstvene funkcije, v skupini pa je 1.460 zaposlenih preveč, kažejo izidi analize, ki jo je pripravila nemška analitična družba TransCare.
155

Novice

Video: Zmanjkalo denarja za dokončanje objektov džamije
Ljubljana je že dobila Džamijsko ulico, bolj negotova pa je usoda džamije in Islamskega kulturnega centra.
107

Novice

Foto: Ratko Mladić v svoji umirajoči vasi še vedno heroj
Mednarodno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije bo 22 let po koncu vojne v BiH-u v sredo izreklo sodbo poveljniku sil bosanskih Srbov Ratku Mladiću, enemu najbolj izpostavljenih ...
99

Šport

Maribor še sanja o idealnem scenariju
Nogometaši Maribora so zjutraj odpotovali v Moskvo, kjer jih v torek ob 18. uri čaka obračun 5. kroga v Ligi prvakov. Septembra so se vijoličasti s Spartakom razšli z neodločenim izidom 1:1.
96

Šport

Obupno, od prve do zadnje minute
Krepko zaušnico so prejeli košarkarji Miamija pred svojimi navijači. Indiana jih je nadigrala kar za 25 točk in jim povzročila najhujši poraz v sezoni.
91

Novice

Dobovšek: Slovenijo lahko popeljemo v prvo ligo evropskih držav
Na ustanovnem kongresu na Vrhniki so ustanovili stranko Dobra država. Za predsednika so po pričakovanju izvolili poslanca Bojana Dobovška.
322

Novice

Podnebne spremembe: kljub opozorilom znanstvenikov o časovni stiski odločitev o ukrepih preložena za leto dni
Medtem ko številni znanstveniki opozarjajo, da se čas za spopadanje s podnebnimi spremembami izteka, pa politika na letošnji podnebni konferenci ni izpolnila pričakovanj in ni postregla s ...
70

Novice

Vprašanje priseljevanja glavno jabolko spora v nemških koalicijskih pogajanjih
Nemški potencialni koalicijski partnerji so se v pogajanjih približali glede vseh večjih vprašanj, razen priseljevanja.
64

Novice

Nova podražitev, dizel tako drag ni bil že od maja 2015
Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, se bosta opolnoči spet zvišali.
64

Novice

Bitcoin zaradi ugibanj, da Segwit2x vendarle bo, do 8.000 $
Sloviti upravljavec premoženja Bill Gross meni, da je najboljše obdobje za delniške trge verjetno že mimo, saj centralne banke počasi zaostrujejo monetarno politiko.
56

Novice

Tragična prometna nesreča spremeni vse, tudi za najbližje. Vsak je odgovoren za varnost.
"Nesreča se je včeraj zgodila njim. Danes se je zgodila nam. Želimo, da se jutri ne bi zgodila vam," pravi eden izmed vpisov na spletni strani Zavoda Varna pot, v katerem se združujejo udeleženci ...
52

Novice

Koprska podružnica ugledne moskovske univerze je prva v EU-ju
V Kopru so slovesno odprli podružnico Moskovske državne univerze Lomonosov. Gre za prvo podružnico znamenite univerze v Evropski uniji.
51

Novice

Ali bo leto 2018 potresno leto?
Število močnih potresov se bo prihodnje leto verjetno močno povečalo, opozarjajo geologi. Vzrok naj bi bila upočasnitev zemeljske rotacije.
46

Šport

Boston in Golden State do zmag kljub visokemu zaostanku
Boston je v Ligi NBA proti Atlanti izničil zaostanek 16 točk in zmagal že petnajstič zapored, še večji podvig pa je v Philadelphii uspel Golden Statu.
46
Kazalo