Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Igor Bavčar na Dobu
Nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar je na Dobu začel prestajati petletno zaporno kazen, so sporočili z uprave za izvrševanje kazenskih sankcij.
277

Šport

Bo Dragić končal reprezentančno pot? "Po mojem, da."
"To, kar sem si želel, sem dosegel, zlato kolajno, in mislim, da je prav, da na tej stopnički nekako končam," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Goran Dragić.
253

Šport

Srebro za Rogliča - v družbi zmagovalcev Gira in Toura
Primož Roglič je dobil srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu v kronometru v Bergnu. Ugnal ga je le Tom Dumoulin. Sijajen slovenski dan na Norveškem je zaokrožil Jan Tratnik z desetim mestom.
217

Šport

Z imenovanjem novega selektorja bo treba pohiteti
Za razliko od prejšnjih let se bo košarkarska reprezentančna sezona nadaljevala že čez dobra dva meseca, ko se bodo začele kvalifikacije za SP. Kako priti do Kitajske, predvsem pa s kom?
188

Novice

Generalna skupščina ZN-a: Trump nad "odpadniška režima" Irana in Severne Koreje
V New Yorku poteka 72. generalna skupščina Združenih narodov. Generalni sekretar Antonio Guterres je poudaril, da sta največja izziva današnjega sveta neenakost in podnebne spremembe.
187

Šport

Gogi v solzah: Tudi če bom osvojil NBA-prstan, ne bo šlo čez to kolajno
Goran Dragić se ni šalil, ko je napovedal, da se bo iz Carigrada vrnil z zlatom. Bil je selektorjeva desna roka, prvi med 12 zlatimi košarkarji, kapetan in najboljši posameznik tega EP-ja.
187

Novice

Katalonska vlada španski očita, da je prestopila "rdečo črto"
Deset dni pred napovedanim referendumom o neodvisnosti Katalonije od Španije se napetosti med Barcelono in Madridom zaostrujejo.
125

Šport

20 tisoč navdušencev na zlati zabavi Dragiću vpilo: Moj kapetan!
Zlati košarkarji so na sprejemu v Ljubljani znova navdušili izjemno množico navijačev, Goran Dragić pa je Luko Dončića določil za nosilca naslednjih uspehov.
341

Šport

Konec izjemnega niza Reala - Sanabria v 94. minuti zadel za zmago Betisa
Senzacija na stadionu Santiago Bernabeu! Madridski Real je v 5. krogu Primere division izgubil proti Betisu z 0:1. Kraljevi klub ni dosegel zadetka prvič po izjemnem nizu 73 zaporednih tekem.
113

Novice

Država se je ponovno zadolžila, tokrat za 700 milijonov evrov
Država je v torek izvedla dodatno izdajo 10- in 24-letnih evrskih obveznic. Desetletnih obveznic je izdala za 200 milijonov evrov, 24-letnih pa za 500 milijonov evrov.
102

Šport

Zlato upanje za vzpon in rešitev slovenske košarke
Slovenija je evropski prvak. Smo že dojeli? Slovenija je evropski prvak.
96

Novice

Revolucionarna terapija proti raku "pot v novo dobo zdravljenja"
V ZDA so za klinično rabo odobrili revolucionarno terapijo proti raku, ki je v testiranjih ozdravila 83 odstotkov pacientov pred gotovo smrtjo.
83

Šport

Đorđević leta 1995 blestel v finalu, tokrat ga je nemo opazoval
Predstava Gorana Dragića v finalu EuroBasketa bo šla brez dvoma v zgodovino kot ena najboljših, v boju za zlato so bili strelsko uspešnejši le trije košarkarji.
83

Novice

Strasbourg graja Slovenijo zaradi vode za Rome, občina Škocjan ogorčena
Komisija Sveta Evrope za boj proti rasizmu in nestrpnosti je Sloveniji vnovič izrekla grajo, ker veliko Romov še nima dostopa do pitne vode.
80

Novice

Milan Zver: Slovenija je preveč "proruska"
Največja opozicijska stranka SDS je v Ljubljani predstavila predvolilni program na področju zunanjih zadev. Evroposlanec Milan Zver je opozoril, da je slovenska zunanja politika preveč "proruska".
208

Novice

Evropsko sodišče: Banke morajo posojilojemalce seznaniti z vsemi tveganji
Banke morajo pri dajanju posojil v tuji valuti posojilojemalcu dajati zadostne informacije, vključno z morebitnimi tveganji in njihovo verjetnostjo, je razsodilo sodišče Evropske unije (EU) v ...
77

Novice

Umrl Stanislav Petrov - človek, ki je rešil svet pred jedrskim spopadom
V 77. letu starosti je umrl nekdanji sovjetski vojaški uradnik Stanislav Petrov, ki je postal znan kot "človek, ki je rešil svet pred jedrsko vojno".
63

Kultura

Potrjen zakon o Prešernovi nagradi: z več komisijami in upoštevanjem spolne uravnoteženosti
Državni zbor je potrdil zakon o Prešernovi nagradi, ki bo nadomestil obstoječi zakon iz leta 1991.
63

Novice

Nemčija: Tudi priseljenski volivci vse bolj naklonjeni Merklovi
V Nemčiji živi okoli 14 milijonov volivcev s priseljenskim ozadjem.
63

Šport

Mura iz pokala izločila Domžale
Nogometaši Mure so si na svojem igrišču priborili četrtfinale letošnjega Pokala Slovenije, potem ko so s 3:1 premagali aktualnega pokalnega zmagovalca Domžale. Celjani so na Ptuju ugnali Dravo (0:3).
59
Kazalo