Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Zabava

Metaldays: trije odri, več kot 100 nastopajočih in na tisoče oboževalcev
Na Sotočju v Tolminu se začenjajo glasbene počitnice MetalDays, v tednu dni se bo na treh odrih zvrstilo več kot 110 nastopajočih, med njimi Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, ...

Kultura

Filmska recenzija: Bravo!
Odkar se je ob izteku 50. let dvignil in v takratno zaspano obalo pokrajine filma silovito treščil francoski novi val, se je v diskurzu o filmski ustvarjalnosti udomačila podoba tega vodnega fenomena.

Šport

Veliko priznanje za konec - Lahm nogometaš leta v Nemčiji
Phillip Lahm je ob koncu kariere prejel še eno laskavo priznanje - postal je nogometaš leta v Nemčiji.
1

Kultura

Petje Svetovnega zbora mladih z dvema slovenskima pevcema bo odzvanjalo v filharmoniji
V sklopu turneje po Madžarski, Srbiji, Hrvaški in Sloveniji bo Svetovni zbor mladih (World Youth Choir), ki ga letos sestavlja 59 pevcev iz 34 držav z vsega sveta, po koncertu v Kopru drevi prepeval ...

Kultura

Le plesat me pelji: v Beltincih se ponovno vrtijo najboljše folklorne skupine
Letošnja območna srečanja so prinesla predstavitve okrog 200 odraslih slovenskih folklornih skupin, 52 jih je napredovalo na sedem regijskih srečanj, od katerih se jih šest predstavlja danes v ...

Ture avanture

Zastarelim indijskim vlakom bo odklenkalo
Indijski premier Narendra Modi je ob prevzemu oblasti leta 2014 obljubil, da bodo železnice pod njegovim mandatom deležne prenove.
9

Novice

Plečnik designed far more buildings in Ljubljana than Gaudi in Barcelona
Noah Charney is a best-selling American author and professor of art history who has lived in Slovenia for many years.

Novice

Novo Zelandijo prizadele obsežne poplave
Večje dele Nove Zelandije so prizadele obsežne poplave, potem ko je zaradi zimskega neurja v 24 urah padlo dvakrat več dežja, kot je povprečje za mesec julij.

Šport

Dve slovenski odbojkarski dvojici na delu tudi v soboto
Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta se na turnirju evropske serije CEV Masters na Kongresnem trgu v Ljubljani uvrstila v četrtfinale.
6

Novice

Vladni predlog razjezil poklicne gasilce, ki jeseni napovedujejo protest
Sindikat poklicnega gasilstva je razburil zadnji vladni predlog, ki so ga prejeli v okviru pogajanj o plačnih anomalijah.
10

Kultura

Dalíjevi brki: še vedno privihani pod ravno pravim kotom
Saga z izkopavanjem trupla Salvadorja Dalíja, ki mu bodo (ali pa ne) skoraj trideset let po smrti pripisali očetovstvo, je v poletnem zatišju dobila skoraj pretirane razsežnosti.
10

Šport

Ambiciozni Velenjčani zagrizli v novo sezono
Za rokometaše Gorenja iz Velenja je konec dopusta, saj so v četrtek začeli priprave na novo sezono, v kateri so njihovi cilji visoki.

Kultura

Ko srečanje osebnih tem s konceptualnim pogledom porodi fotografijo
V mariborskem UGM Studiu odpirajo razstavo, naslovljeno Iz okvirja , ki je rezultat intenzivne fotografske delavnice s Klavdijem Slubanom, na kateri se je kalilo 16 fotografov in fotografinj.

Novice

Nigrad ima spet novega direktorja, delavci ogorčeni nad Fištravcem
Nadzorniki komunalnega podjetja Nigrad so kljub nasprotovanju zaposlenih imenovali novega vršilca dolžnosti direktorja tega podjetja, Matjaža Krevlja iz kabineta mariborskega župana Andreja Fištravca.
8

Kultura

Izgubljeni raj s svojo revolucionarno dražjo do statusa prevodne uspešnice
V 12 knjigah opisani padec človeka, ki ga zavede Satan, je v zadnjih 30 letih doživel več prevodov kot poprej v vseh 350 letih - gre za veliko epsko pesnitev Izgubljeni raj Johna Miltona iz leta ...
4

Šport

West Ham na koncu le ujel Chicharita
Angleški prvoligaš West Ham se je na koncu le okrepil z 29-letnim mehiškim napadalcem Javierjem Hernandezom - Chicharitom, ki je bil nazadnje član Bayerja.
11

Kultura

Britanci branijo Riharda III. pred Shakespearovim "blatenjem"
Protestniki so Veliki Britaniji (neuspešno) skušali preprečiti že razprodano uprizoritev Shakespearove tragedije Rihard III., češ da je "blatenje kralja" na točni lokaciji, kjer je vladar pokopan, ...
3

Kultura

HBO-jev adut za čas po Igri prestolov: kontroverzna serija Confederate
Avtorja HBO-jeve orjaške fantazijsko-srednjeveške uspešnice Igra prestolov sta za kabelsko televizijo ustvarila novo serijo.
27

Novice

Nigrad sporoča Fištavcu: Nigrad ni igračka, ni peskovnik
Zaposleni v mariborskem komunalnem podjetju Nigrad so znova opozorili na nevzdržne razmere v podjetju zaradi pogostega menjavanja direktorjev in tudi zaradi vpletanja večinskega lastnika, mariborske ...
9

Kultura

Harry Potter bo večen: na poti še dve knjigi o zgodovini magije
Do jeseni bo treba prezračiti čarovniška ogrinjala in zloščiti paličice. Za novo pošiljko čarovnij z Bradavičarke bosta poskrbeli še dve knjigi, povezani s svetom Harryja Potterja.
2
Izjava dneva
link
Joko Widodo
23. julij 2017 ob 13:03 Bodite neomajni, predvsem s tujimi preprodajalci, ki vstopijo v državo in se upirajo aretaciji. Ustrelite jih, saj je država v položaju izrednih razmer glede narkotikov.
Več novic ...
Kazalo