Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Novice

Umar: Gospodarska rast bo 4,4-odstotna
Umar je zvišal napoved gospodarske rasti. Sloveniji za letos po novem napoveduje 4,4-odstotno realno rast BDP, kar je 0,8 odstotne točke več od spomladanske napovedi.
1

Kultura

Ljubljana gosti Evropsko jazz konferenco: o vlogi glasbe v svetu in migracijah glasbenikov
Vprašanje vloge glasbe kot sredstva za poglabljanje v neznano in razmišljanje o tem, kako migracije glasbenikov vplivajo na oblikovanje lokalnega prizorišča, sta dve od osrednjih tem, ki se jim ...

Novice

Mehika: Reševalci se trudijo rešiti preživele v šoli po potresu
Reševalci v Mehiki hitijo, da bi rešili preživele pod ruševinami v šoli v Ciudadu de Méxicu, ki se je porušila v torkovem potresu. V šoli je umrlo najmanj 21 otrok in pet odraslih.

Novice

Sto let od "čudeža" pri Kobaridu, ki mu je pomagala megla
Gosta megla je poskrbela za presenečenje in ključno pripomogla k čudežu oz. polomu Italijanov pri Kobaridu, ki je Avstro-Ogrski z nemško pomočjo prinesel dokončno zmago na soški fronti.
28

Kultura

Auguste Rodin
"Z izogibanjem kazni ljudem ne naredimo usluge."

Kultura

Ana Frank kot glavna protagonistka risoromana
Dnevnik Ane Frank je še ena izmed knjig, ki bo izšla v "obogateni" različici, saj prihaja risoroman, avtorja katerega sta režiser in scenarist Ari Folman ter ilustrator David Polonsky, ki načrtujeta ...
2

Šport

Hauptman: Primož je zame zmagal
Selektor Andrej Hauptman dobro ve, kako osvojiti medaljo na svetovnem prvenstvu, saj je bil od leta 2001 edini Slovenec z osvojeno kolajno, v Lizboni je bil bronast na cestni dirki.
14

Kultura

Elfriede Jelinek nagrajena s faustom za življenjsko delo
" Ne želim imeti občutka, da pišem tako rekoč za večnost, " je o svojem ustvarjanju nekoč izjavila avstrijska pisateljica in nobelovka Elfriede Jelinek, ki je letošnja prejemnica najpomembnejše ...

Šport

Simon Rožman
Črv v glavi, čim prej bo treba najti pot iz krize. Ne bežimo od odgovornosti, vsaj jaz ne. Še tri tedne nazaj smo bili v treh tekmovanjih, trenutno smo samo še v enem.
7

Novice

Roglič claims silver at World Cycling Championships in Bergen
Slovenian cyclist Primož Roglič bagged silver in the men’s time trial at the 2017 World Cycling Championships in Bergen, Norway.

Šport

Benzema podaljšal z Realom do leta 2021
Karim Benzema je podaljšal pogodbo z madridskim Realom še za dve leti. Po stari pogodbi bi klub lahko zapustil leta 2019, po novi pa bo ostal do junija 2021.
7

Kultura

New Order in nekoč njihov Peter Hook končno dosegli poravnavo
Po več letih pravdanja je manchestrska zasedba New Order sporočila, da se je končno zaključila grenka pravna bitka z njihovim nekdanjim basistom Petrom Hookom.

Kultura

Po desetletjih iz moževe sence prihaja slikarka Helena Vurnik
V Narodni galeriji bodo drevi odprli prvo pregledno razstavo slikarke in oblikovalke Helene Vurnik, ki je znana predvsem kot sodelavka svojega moža, arhitekta Ivana Vurnika.
1

Šport

Milena Poterbin
Spodbujala sem ga od prvega dne, ko je začel trenirati košarko. Hodila sem na vse njegove tekme, tudi zdaj hodim v Madrid vsak mesec in sem najmanj en teden tam.
5

Kultura

John Lydon
Pravila so pomembna, vendar so začasna in se morajo vedno spreminjati.

Zabava

V Prekmurju je zrasel sodobni avtomobilski logistični center
Pred četrt stoletja je Vlado Karoly v Murski Soboti odprl prodajalno avtomobilskih delov, v kateri so bili zaposleni trije, do zdaj pa je zrasla v veliko logistično podjetje za avtomobilske rezervne ...
9

Kultura

Paviljon Petra Raucha, v gibljiv objekt ujeta refleksija socialnih odnosov
Muzej sodobne umetnosti na Metelkovi v seriji Prepih , ki jo namenja predstavitvi mlajših umetnikov, tokrat prostor odmerja Petru Rauchu in njegovemu Paviljonu.
2

Ture avanture

Steklena stena in ograja okoli Eifflovega stolpa
Začela so se pripravljalna dela za postavitev steklene stene in ograje okoli Eifflovega stolpa, s katerimi nameravajo glavno pariško znamenitost zaščititi pred terorističnimi napadi.
10

Šport

Krizo Wolfsburga bo reševal Schmid - Jonker odhaja po slabem štartu
V Bundesligi se je zgodila prva menjava trenerja. Andries Jonker je izgubil službo v Wolfsburgu, zamenjal pa ga bo nekdanji trener Mainza Martin Schmid.

Zabava

Wayne Rooney dve leti brez vozniškega dovoljenja
Nekdanji kapetan angleške reprezentance Wayne Rooney je priznal, da je sedel pijan za volan. Sodišče mu je naložilo kazen.
5
Kazalo