Aktualno
link
Strokovnjak za ekologijo celinskih voda Mihael Toman primarno sanacijo Tojnice ocenjuje kot ustrezno in uspešno izvedeno, vendar ima še vedno pomisleke o dolžini odseka, kjer so pobirali usedline.
Vreme in podnebje
link
Ponedeljkov dan sta v dobršni meri krojila sneg in veter
145
13. november 2017 ob 18:53 Slovenijo je prvič v tej sezoni zajelo sneženje do nižin. Največ težav v prometu in pri oskrbi z elektriko je vreme povzročilo na Notranjskem, v severnem delu Primorske in osrednjem delu.
Več novic ...
Voda
link
Foto: Močna burja in hudi nalivi povzročali težave na Obali - Strunjan in Fiesa pod vodo
19
13. november 2017 ob 21:05 Medtem ko je v notranjosti države snežilo, pa so burja in nalivi povzročali hude težave na Obali, kjer je zalivalo hiše, sprožali so se plazovi, v piranskem mandraču pa se je potopil čoln.
Več novic ...
Svet živali
link
Pogrešana žival: trobarvni beagel (Zgornja Polskava)
15. november 2017 ob 09:58 Opis živali: Izgubil se je trobarvni beagel, star sedem let. Je prijazen, radoveden in zaupljiv, čipiran in redno cepljen. Ima ovratnico z značko, na kateri je telefonska številka.
Več novic ...
Kmetijstvo
link
Židan: "Vsaka tretja žlica hrane je odvisna od čebel"
26
18. november 2017 ob 13:25 Odbor za finance in gospodarstvo Generalne skupščine ZN-a je v petek soglasno podprl resolucijo o razglasitvi 20. maja za svetovni dan čebel. Pobudnica je Slovenija.
Več novic ...
Onesnaževanje
link
Mednarodni strokovnjaki potrdili: Slovenija dobro pripravljena za primer jedrske nesreče
8
16. november 2017 ob 14:25 Slovenija je dobro pripravljena na primer jedrske in radiološke nesreče, so ugotovili predstavniki Mednarodne agencije za atomsko energijo (IAEA) so v dvotedenski pregledovalni misiji.
Več novic ...
Narava
link
Ribja populacija v Jadranu upada, kakšna bo usoda poklicnih ribičev?
29
19. november 2017 ob 11:23 Ocene staležev nekaterih pomembnejših vrst rib v Jadranskem morju že več let kažejo na slabo stanje. Zaradi upada števila rib pa imajo težave slovenski poklicni ribiči, ki vse težje shajajo.
Več novic ...
Kazalo