Slovenija
slice
Alkotesti in hitri testi na droge: (Ne)zanesljivost preizkusov pod drobnogledom
Visoka cena krvnih testov, 22. julij 2017 ob 06:30 "Gospod, boste pihali?" Z alkotestom se je srečala že večina voznikov, v zadnjih letih pa nekateri tudi s hitrim testom na prisotnost drog. Toda, kako zanesljivi so ti?
103
Janša: SDS edina politična sila, ki lahko stvari spremeni na bolje
300
22. julij 2017 ob 14:22 SDS je pripravljen na volitve in edina politična sila, ki lahko stvari v Sloveniji spremeni na bolje, je na letnem taboru stranke zatrdil njen predsednik Janez Janša.
Erjavec s pismom Evropsko komisijo obvešča o hrvaških kršitvah meje
115
21. julij 2017 ob 20:52 Zunanji minister Karl Erjavec je po potrditvi predsednika vlade Mira Cerarja poslal pismo podpredsedniku Evropske komisije Fransu Timmermansu, v katerem ga obvešča o hrvaških kršitvah meje v ...
Vladni predlog razjezil poklicne gasilce, ki jeseni napovedujejo protest
10
21. julij 2017 ob 20:38 Sindikat poklicnega gasilstva je razburil zadnji vladni predlog, ki so ga prejeli v okviru pogajanj o plačnih anomalijah.
Ustavno sodišče zavrnilo pobudo glede datuma referenduma o zakonu o drugem tiru
251
21. julij 2017 ob 16:54 Ustavno sodišče je zavrnilo pobudo Vilija Kovačiča za oceno ustavnosti odloka o razpisu referenduma o zakonu o drugem tiru, ki bo 24. septembra.
Nove vrednosti slovenskih nepremičnin naj bi bile znane decembra 2018 Geodetska uprava RS (Gurs) namerava prihodnje leto izvesti novo generalno vrednotenje vseh nepremičnin v državi.
59
Cerar: Zakon o množičnem vrednotenju nepremičnin bo imel številne pozitivne učinke Vlada je potrdila predlog zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin. Prisluhnili smo strokovni javnosti in občinam, je po seji vlade na Brdu pri Kranju povedal premier Miro Cerar.
105
Erjavec: Dokler Hrvaška krši evropski pravni red, ne izpolnjuje pogojev za schengen Zunanji minister Karl Erjavec je zadovoljen glede enotnosti pri uresničevanju arbitražne sodbe in ukrepanju po kršitvah Hrvaške.
151
Vlada popustila, Štrukelj zadovoljen Vodja pogajalske skupine konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj je zadovoljen z odločitvijo vlade, s katero je privolila v sindikalni predlog za odpravo plačnih anomalij pri ...
107
Ministrica v Bruslju o morebitnih spremembah zaveze glede prodaje NLB-ja Slovenija in Evropska komisija se bosta v pogovorih o prodaji NLB-ja najprej osredotočili na rešitve za minimiziranje vpliva prenesenih vlog hrvaških varčevalcev na prodajno ceno za NLB, je dejala ...
20
Erjavec želi o hrvaških kršitvah arbitraže obvestiti Evropsko komisijo. Brglez kritičen. Zunanji minister Karl Erjavec pričakuje, da bo od koalicije prejel pooblastilo za obveščanje Evropske komisije o hrvaških kršitvah arbitražne odločbe.
171
Van der Bellen: Hitre rešitve glede vprašanja meje ne gre pričakovati Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen je po srečanju s slovenskim predsednikom Borutom Pahorjem in hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović pozval Slovenijo in Hrvaško, naj rešita spor ...
105
ZSSS za samostojen in neodvisen demografski sklad V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) se zavzemajo za samostojen in neodvisen demografski rezervni sklad, katerega ustanovitev predvideva predlog zakona o skladu.
40
Bojan Požar ustanovil gibanje Druga priložnost Novinar Bojan Požar je ustanovil gibanje Druga priložnost, ki se bo posvečalo pritisku na politiko glede ekoloških tem. Če se politiki ne bodo odzvali, Požar sam ne izključuje vstopa v politiko.
110
DS ni izglasoval veta na novelo zakona o zdravniški službi Državni svet na današnji izredni seji ni sprejel predloga za odložilni veto na novelo zakona o zdravniški službi.
45

Oglasno sporočilo
link
Ujemite moč sonca
19. julij 2017 ob 16:27 Električna energija danes poganja vsak naš korak, naše delo in zabavo, našim družinam zagotavlja toplino ter varno in udobno bivanje, v vedno večji meri pa celo transport.
Več novic ...
Izjava dneva
link
Joko Widodo
23. julij 2017 ob 13:03 Bodite neomajni, predvsem s tujimi preprodajalci, ki vstopijo v državo in se upirajo aretaciji. Ustrelite jih, saj je država v položaju izrednih razmer glede narkotikov.
Več novic ...
Kazalo