Slovenija
slice
Erjavec: Najhitrejša pot bi bila, da si Šami status uredi na Hrvaškem
Primer Šami, 20. november 2017 ob 16:38 Erjavec je prepričan, da bi Šamija z odločitvijo na podlagi 51. člena zakona o tujcih spravili v slabši pravni položaj, saj bi dobil status tujca, ki velja največ za pet let in tudi ne omogoča ...
219
 • Šami hospitaliziran
 • Anketa: Ustavne obtožbe zoper Cerarja polovica vprašanih ne podpira
  172
  20. november 2017 ob 07:38 V sveži anketi Dela polovica vprašanih ni podprla predloga ustavne obtožbe zoper premierja Mira Cerarja. Z njo se strinja tretjina, petina se do nje ni opredelila.
  Kakšna bi bila Slovenija, če bi jo vodili otroci?
  23
  20. november 2017 ob 18:31 Otroci so na današnji svetovni dan otroka simbolično prevzeli najvišje funkcije v državi, tako funkcije predsednika republike kot tudi vlade in državnega zbora.
  Spremembe v pravosodju: novo državno odvetništvo, sodni svet bo discipliniral sodnike
  10
  20. november 2017 ob 08:12 Državno pravobranilstvo postaja državno odvetništvo, državni pravobranilci pa bodo postopoma postali državni odvetniki.
  Vox Populi: SDS prvi, v parlament tudi Šarec s svojo listo
  254
  19. november 2017 ob 18:58 SDS je znova najbolj priljubljena slovenska stranka, razkriva anketa Vox Populi. V državni zbor pa bi se prebila tudi Lista Marjana Šarca.
  Tragična prometna nesreča spremeni vse, tudi za najbližje. Vsak je odgovoren za varnost. "Nesreča se je včeraj zgodila njim. Danes se je zgodila nam. Želimo, da se jutri ne bi zgodila vam," pravi eden izmed vpisov na spletni strani Zavoda Varna pot, v katerem se združujejo udeleženci ...
  52
  Dobovšek: Slovenijo lahko popeljemo v prvo ligo evropskih držav Na ustanovnem kongresu na Vrhniki so ustanovili stranko Dobra država. Za predsednika so po pričakovanju izvolili poslanca Bojana Dobovška.
  322
  Klemenčič po interpelaciji: Uspešno sem ubranil svoje delo, ki pa ni končano Pravosodni minister Goran Klemenčič je uspešno prestal glasovanje o interpelaciji, ki jo je zoper njega vložil SDS.
  303
  "Šami je predmet političnih zlorab tistih, ki so dajali lažne obljube" Ministrica za notranje zadeve glede primera Šami meni, da je slovenski politični prostor verjetno izgubil kompas, saj politični vrh, med njimi nekateri poslanci in ministri, pozivajo k nespoštovanju ...
  383
  Foto: Policija ima nov vodni top Ministrstvo za notranje zadeve in policija sta prevzela specialno vozilo z vodnim topom.
  207
  Mehmedalija Alić: Film Rudar ni moj, ampak naš film Film Rudar ni moj, ampak naš film.
  11
  "Vrsta novinarjev kljub kritičnim razmeram v medijih ponuja razlog za optimizem" Društvo novinarjev Slovenije je letošnjo nagrado za življenjski prispevek k slovenskemu novinarstvu podelilo Zdenku Vrdlovcu z Dnevnika. Nagradi tudi za ekipo novinarjev Vala 202 in TV Slovenija.
  30
  Če bo Šami deportiran, bo Levica interpelirala ministrico za notranje zadeve Vlada je pregledala vse pravne možnosti, kaj lahko stori glede statusa Ahmada Šamija, in ugotovila, da nima pristojnosti, da bi lahko v to zadevo posegla, je pojasnil zunanji minister Karl Erjavec.
  321
  So intervencijske službe pripravljene na teroristični napad v Sloveniji? "Če bi se napad pri nas res zgodil, je vprašanje, kako bi vse potekalo. Ne bi se namreč znali uskladiti, ne bi vedeli, kdo bi bil vodja te intervencije in kakšni bi bili postopki ukrepanja,"
  51
  Vlada umaknila uredbo za zvišanje plač vodilnih v javnem sektorju Vlada je s četrtkove seje umaknila predlog uredbe o plačah v javnem sektorju, s katero bi se vodilnim v javnem sektorju plače skupno povečale za 8,8 milijona evrov na leto.
  22

  Izjava dneva
  link
  Rado Trifunović
  20. november 2017 ob 20:01 Mi smo evropski prvaki in iz tega bomo izhajali.
  Več novic ...
  Kazalo