Atletika
slice
Ratejeva in Janežič atleta leta
Priznanje za najboljšega trenerja Roku Predaniču, 18. november 2017 ob 21:11 Slovenska rekorderja Martina Ratej in Luka Janežič (oba Kladivar Celje) sta bila v tradicionalni anketi Atletske zveze Slovenije (AZS) izbrana za najboljša atleta leta 2017.
Šestakova bo medaljo dobila po 12 letih v Dohi
25
10. november 2017 ob 12:20 Nekdanja slovenska atletinja Marija Šestak je ob robu novinarske okrogle mize STA-ja o dopingu razkrila, da bo medaljo s svetovnega prvenstva v Osaki 2007 v troskoku prejela na SP-ju leta 2019 v Dohi.
V Ljubljani o spremembah atletskih tekmovanj, tudi o dvoboju ZDA - Evropa
3
5. november 2017 ob 20:05 Na seji izvršnega odbora Evropske atletske zveze (EA) v Ljubljani so med drugim govorili o atletskem dvoboju med Evropo in ZDA leta 2019 in evropskem prvenstvu v Berlinu avgusta prihodnje leto.
Po 40 letih maraton v New Yorku dobila Američanka
3
5. november 2017 ob 18:46 Kenijec Geoffrey Kamworor in Američanka Shalane Flanagan sta zmagovalca 47. maratona v New Yorku. Kamworor je dobrih 42 kilometrov premagal v dveh urah, 10 minutah in 53 sekundah.
Atletski veljaki v Ljubljani tudi o morebitnem črtanju rekordov
7
2. november 2017 ob 16:31 Ljubljana bo od danes do nedelje gostila sejo izvršnega odbora Evropske atletske zveze (EA), katerega član je tudi nekdanji predsednik slovenske zveze Gregor Benčina.
Van Niekerk mora na operacijo kolena - vrnil naj bi se poleti Svetovni rekorder v teku na 400 metrov Wayde van Niekerk bo počival naslednjih šest od devet mesecev. Olimpijski in svetovni prvak si je strgal vezi in hrustanec v desnem kolenu.
Video/foto: Kimutai po izjemnem zaključku za las zgrešil rekord Kenijec Marius Kimutai je slavil v teku na 42 km na že 22. ljubljanskem maratonu, ki pa zaradi neugodnih vetrovnih razmer tako želenega rekorda ni dočakal.
157
Ljubljanski maraton: močni aduti za nov rekord trase Prireditelji 22. Ljubljanskega maratona so zvabili nekaj odličnih tekačev z vrhunskimi časi. Tudi z nekaj višjimi denarnimi nagradami upajo na nov rekord največjega tekaškega dogodka v Sloveniji.
5
Na Ljubljanskem maratonu najmočnejša zasedba do zdaj Prihodnji konec tedna bo Ljubljana v znamenju največje tekaške prireditve v Sloveniji, 22. ljubljanskega maratona. Na dvodnevno tekaško prireditev je v vseh kategorijah prijavljenih 28.405 tekačev.
23
Foto: Novi ženski rekord v teku na Šmarno goro Avstrijka Andrea Mayr je na finalni tekmi sezone za svetovni pokal v gorskih tekih dosegla rekord v teku na Šmarno goro (47:40). V moški konkurenci je zmagal Norvežan Johan Bugge (42:27).
3
Seznam najboljših atletov pričakovano brez Gatlina Mednarodna atletska zveza je sinoči objavila seznam najboljših atletov sezone, na njem pa ni svetovnega prvaka v teku na 100 metrov, Američana Justina Gatlina.
8
Kipchoge znova kralj berlinskega maratona Aktualni olimpijski prvak Kenijec Eliud Kipchoge je drugič v karieri in prvič po letu 2015 osvojil tudi tradicionalni berlinski maraton. Med dekleti slavje njegove rojakinje Gladys Cherono.
3
V nedeljo lov na nov svetovni rekord Berlin bo v nedeljo gostil maraton, organizatorji spet pričakujejo lov na nov svetovni rekord.
13
Ljubljanski Mass pometel s konkurenco na atletskem pokalu Ljubljanski Mass je zmagal v moški in ženski konkurenci na dvodnevnem atletskem pokalu Slovenije v Novi Gorici.
2
Miller-Uibova ob koncu sezone najhitreje letos na 400 metrov Shaunae Miller-Uibo iz Bahamov je na drugi in zadnji finalni tekmi sezone Diamantne lige v Bruslju dosegla edini najboljši izid sezone na svetu; zmagala je na 400 m (49,46).
1

Citat za prebrat
link
Carlo Tavecchio
2
20. november 2017 ob 09:47 Carlo Tavecchio plačuje, ker je za selektorja izbral Venturo. Preprosto je. Nismo se uvrstili na svetovno prvenstvo. Razočaran sem ne kot predsendik zveze, ampak kot Carlo.
Več novic ...
Anketa: 2. november 2017 ob 19:02

Kdo bo slovenski jesenski nogometni prvak?

Maribor
Olimpija
Arhiv
Kazalo