Kolesarstvo
slice
Zlato leto slovenskega kolesarstva
Športna zgodba Dareta Ruparja, 21. september 2017 ob 07:48 Čeprav se ob postavitvah zvezd na nebu navaden smrtnik lahko le igra z ugibanjem, kaj njihova mesta pomenijo, pa se v zadnjih dnevih očitno postavijo tako, da so naklonjene slovenskemu športniku.
23
 • Primož Roglič na svetovnem prvenstvu na Norveškem osvojil srebrno medaljo v kronometru
 • Lappartient novi predsednik Mednarodne kolesarske zveze
  1
  21. september 2017 ob 16:30 Francoz David Lappartient je novi predsednik Mednarodne kolesarske zveze, na tem mestu bo nasledil Britanca Briana Cooksona, ki je na vročem stolčku sedel od leta 2013.
  Srebro za Rogliča - v družbi zmagovalcev Gira in Toura
  218
  20. september 2017 ob 18:02 Primož Roglič je dobil srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu v kronometru v Bergnu. Ugnal ga je le Tom Dumoulin. Sijajen slovenski dan na Norveškem je zaokrožil Jan Tratnik z desetim mestom.
  Hauptman: Primož je zame zmagal
  16
  20. september 2017 ob 21:20 Selektor Andrej Hauptman dobro ve, kako osvojiti medaljo na svetovnem prvenstvu, saj je bil od leta 2001 edini Slovenec z osvojeno kolajno, v Lizboni je bil bronast na cestni dirki.
  Roglič bo vzpon med kronometrom nadaljeval na cestnem kolesu
  14
  19. september 2017 ob 12:34 Primož Roglič je od nedelje in ekipnega kronometra na svetovnem prvenstvu v Bergnu na Norveškem z mislimi že povsem osredotočen na sredino posamično vožnjo na čas.
  Čemažar z odličnim drugim delom kronometra med deseterico Mladinec Nik Čemažar je na SP-ju v kolesarstvu v Bergnu z 9. mestom v vožnji na čas vnovič opozoril nase.
  1
  Gorazd Penko kritičen do predstave svoje hčerke Karin Karin Penko je na SP-ju v kolesarstvu v 16-km vožnji na čas med mladinkami osvojila 34. mesto, veliko bolje pa se je med mlajšimi člani odrezal Izidor Penko in bil 15. Mavrično majico je med ...
  3
  Rogličeva forma vliva upanje na odličen posamičen kronometer Na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu se je v Bergnu zlate medalje v ekipnem kronometru veselil Sunweb. Rogličev LottoNI-Jumbo je bil sedmi, Tratnikov CCC Sprandi osmi. Nastopilo je 17 ekip.
  4
  Roglič in Mezgec glavna aduta Slovenije na SP-ju V nedeljo bodo Bergen zavzeli cestni kolesarji, ki se bodo teden dni potegovali za medalje na svetovnem prvenstvu.
  29
  Froome se spogleduje z zgodovinskim trojčkom Chris Froome je že nekaj ur po zmagi na Vuelti misli usmeril v leto 2018. V mislih ima seveda novo zmago na Touru, spogleduje pa se celo s trojčkom zmag na vseh treh "grand tourih".
  29
  Trentinu zadnja etapa, Froome v rdeči in zeleni majici Zadnjo etapo Dirke po Španiji od Arroyomolinosa do Madrida je dobil Matteo Trentin, ki pa v točkovnem seštevku za zeleno majico ni prehitel zmagovalca dirke Chrisa Frooma.
  40
  Monika Hrastnik sedma, Tanja Žakelj deseta Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je na svetovnem prvenstvu v Cairnsu v Avstraliji v krosu osvojila 10. mesto. Zmagala je Švicarka Jolanda Neff.
  1
  Contador za konec kariere dobil še kraljevsko etapo na Angliru Alberto Contador, ki bo v nedeljo sklenil bogato kariero v Madridu, je dobil 20. etapo Vuelte, ki se je končala na znamenitem vzponu na Angliru.
  29
  De Gendt le dočakal veliki trenutek na Vuelti Thomas De Gendt je dobil šprint skupine ubežnikov v 19. etapi Dirke po Španiji. Favoriti so hranili moči za odločilno etapo, v soboto bo na sporedu izjemno strm vzpon na Angliru.
  28
  Armee dobil boj ubežnikov, Froome odgovoril dvomljivcem Belgijec Sander Armee je zmagovalec 18. etape Dirke po Španiji, na kateri je Chris Froome po slabšem dnevu spet dokazal, da je njen gospodar.
  29

  Citat za prebrat
  link
  Ivica Kostelić
  6
  21. september 2017 ob 11:58 Če obstaja možnost za moj nastop v kombinaciji v Pjongčangu, je ta res zelo majhna. Ne bi dal denarja za to. Jadranje mi je zelo všeč. Morda bom imel kakšne večje cilje v tem športu.
  Več novic ...
  Anketa: 18. september 2017 ob 05:06

  Kdo je bil za Dragićem in Dončićem tretji najboljši slovenski posameznik na košarkarskem EP-ju?

  Anthony Randolph
  Klemen Prepelič
  Gašper Vidmar
  Arhiv
  Kazalo