Kolesarstvo
slice
Groenewegen v Parizu do uspeha kariere; Božič 6.
Chris Froome skupni zmagovalec 104. Dirke po Franciji, 23. julij 2017 ob 21:33 Zadnjo, prestižno etapo 104. Dirke po Franciji s ciljem na Elizejskih poljanah v Parizu je dobil Nizozemec Dylan Groenewegen. Skupni zmagovalec je že tretjič zapored Chris Froome.
94
Po Touru: Le kaj bomo počeli naslednji teden?
36
23. julij 2017 ob 08:14 Danes se bo končala tritedenska kolesarska Dirka po Franciji. Na paradi šampionov bo sredi Pariza največji aplavz dobil Chris Froome, ki je na pragu četrte zmage na dirki vseh dirk.
Spet smola Rogliča; Froome že hladi šampanjec
168
22. julij 2017 ob 19:23 Slovenski kolesar Primož Roglič, ki je bil eden glavnih favoritov sobotnega kronometra v Marseillu, je po okvari menjalnika in menjavi kolesa osvojil 14. mesto.
Boasson Hagen dolg pobeg kronal z zmago
44
21. julij 2017 ob 19:07 Norvežan Edvald Boasson Hagen je dobil 19., najdaljšo etapo na kolesarski dirki po Franciji, 222,5-km dolgo preizkušnjo med Embrunom in Salon De Provencem.
Rogličeva pot med zvezde: ko je naredil napako, je ni ponovil
52
20. julij 2017 ob 13:53 "Rad bi nekoč na kakšni priznani dirki dobil gorsko etapo," je pred štirimi leti, ko se je šele dobro začel spoznavati s profesionalnim kolesarstvom, v intervjuju za MMC svoje želje razkril Primož ...
Barguil suvereno kralj gora, Froome tik pred končno zmago 18. etapo Dirke po Franciji, ki se je končala z vzponom na Izoard, je dobil najboljši hribolazec na letošnjem Touru Warren Barguil, svojo moč pa je na klancu pokazal tudi Chris Froome.
111
Ko so Rogliča kupovali v Novem mestu, se niso zavedali, kaj so dobili Pred osmimi leti je Borut Božič, ki je tudi v karavani letošnjega Toura, na španskih tleh poskrbel za prvo slovensko zmago na eni od največjih treh dirk, ki trajajo tri tedne.
67
Veličasten napad Rogliča za največji uspeh slovenskega kolesarstva Primož Roglič je prvi Slovenec z etapno zmago na Dirki po Franciji. Silovito je napadel na vzponu na Galibier, bil prvi na najvišji točki letošnjega Toura, nato pa ohranil prednost na spustu.
446
Matthews še drugič potegnil najdaljši konec Avstralski kolesar Michael Matthews je zmagovalec 16. etape Toura, potem ko je bil v ciljnem šprintu za las močnejši od Norvežana Edvalda Boassona Hagna in Nemca Johna Degenkolba.
49
Froome: Mislil sem, da je boj za rumeno majico končan Trikratni zmagovalec Dirke po Franciji Chris Froome se je v 15. etapi znašel v težavah, ko je moral zamenjati zadnje kolo, in mislil je, da izgublja boj za tretje zaporedno slavje na Touru.
28
Roglič v lovu za zmago izenačil najboljšo slovensko uvrstitev Bauke Mollema je dobil zanimivo 15. etapo Dirke po Franciji. Med najbližjimi zasledovalci nizozemskega kolesarja je bil tudi Primož Roglič, ki je v cilj prišel na četrtem mestu.
176
Foto: Po Franciji s kolesarji - mimo žitnih polj, tovarne letal in starodavnih utrdb Tri tedne najboljši kolesarji sveta vozijo po zavitih gorskih cestah Pirenejev in Alp, gonijo po ravnicah, na katerih se bohoti zoreče žito, in dirjajo tako po ozkih uličicah srednjeveških mest kot ...
11
Matthews dobil ciljni vzpon, Froome spet v rumenem Michael Matthews je dobil 14. etapo letošnje Dirke po Franciji. Na ciljnem vzponu je imel preprosto največ moči in je že precej pred ciljem z dvignjenimi rokami slavil pred Gregom Van Avermaetom.
67
Mikel Landa in Chris Froome - sodelavca ali tekmeca? Potem ko je Mikel Landa drugi dan zapored etapo na Dirki po Franciji končal pred moštvenim kolegom pri Skyu Chrisom Froomom in se mu v skupnem seštevku približal le na dobro minuto, so se v karavani ...
22
Francoz Barguil na praznični dan osrečil sebe in rojake Warren Barguil je na francoski državni praznik, dan Bastilje, dobil 13. etapo Toura od Saint-Gironsa do Foixa v dolžini 101 km, kar je bila najkrajša načrtovana etapa v zgodovini dirke.
140

Citat za prebrat
link
Matjaž Kek
9
23. julij 2017 ob 11:31 Zelo težka tekma. Res je, da smo zmagali, ampak trener Rijeke danes ne more biti srečen. Zame je bil to eden najtežjih trenutkov, odkar sem na Reki.
Več novic ...
Anketa: 23. julij 2017 ob 07:27

Kakšna se vam je zdela letošnja kolesarska Dirka po Franciji?

Izjemno zanimiva, Tour bom kar pogrešal.
Dirka kot dirka, nič posebnega.
Kolesarstvo me ne zanima.
Arhiv
Kazalo