Zimski športi
slice
Freunda ne bo v olimpijski sezoni
Že lansko sezono končal zaradi poškodbe, 21. julij 2017 ob 17:06 Nemški smučarski skakalec Severin Freund bo moral zaradi vnovične poškodbe križnih vezi izpustiti naslednjo, olimpijsko sezono.
9
Enajsti Semenič najboljši Slovenec v Wisli
14
15. julij 2017 ob 19:42 Poljak Dawid Kubacki je zmagovalec uvodne posamične tekme smučarjev skakalcev za poletno veliko nagrado v Wisli. V finalu je bilo pet Slovencev.
Slovenski skakalci četrti v Wisli
14
14. julij 2017 ob 19:36 Slovenski smučarji skakalci so na uvodni ekipni tekmi poletne velike nagrade v Wisli osvojili četrto mesto. Pred njimi so bili Poljaki, Norvežani in Nemci.
Vseh sedem Slovencev na prvo tekmo, najboljši Kranjec
4
13. julij 2017 ob 21:35 V Wisli na Poljskem se je s kvalifikacijami začela poletna velika nagrada v smučarskih skokih. Na prvo tekmo se je uvrstilo vseh sedem slovenskih skakalcev.
Janus izbral sedem "orlov" za Wislo
5
11. julij 2017 ob 18:33 Selektor slovenskih skakalcev Goran Janus je določil ekipo sedmih skakalcev za uvodno tekmo poletne velike nagrade, ki bo konec tedna v Wisli na Poljskem.
MOK: Druml lahko nastopi za Slovenijo na ZOI Mednarodni olimpijski komite je dal zeleno luč za nastop koroškega Slovenca Tomaža Drumla na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu.
6
Lapšin in Avakumova na igrah za Južno Korejo Južna Koreja krepi svoje vrste pred februarskimi zimskimi olimpijskimi igrami.
4
Na vrhu znova Muranka, od Slovencev najboljši Justin Tudi na drugi tekmi celinskega pokala v smučarskih skokih je bil v Kranju najboljši Poljak Klemens Muranka. V soboto je drugo mesto zasedel Rok Justin.
3
Zmaga Muranke, Zupančič drugi, Prevc četrti Poljak Klemens Muranka je zmagovalec uvodne tekme smučarjev skakalcev za celinski pokal v Kranju. Najboljši Slovenec na skakalnici pod Šmarjetno goro je bil Miran Zupančič.
10
Prevc se je lani naučil, da mora biti z glavo "povsem pri stvari" Slovenska reprezentanca A v smučarskih skokih v teh dneh vadi v Planici. Petčlanska ekipa na čelu s trenerjem Goranom Janusom se v odličnih pogojih pripravlja na olimpijsko sezono.
7
Kline priznal, da nekaterih vaj ni mogel narediti do konca Alpski smučarji so končali sklop kondicijskih priprav na Primorskem. Trenirali so tudi v Gradežu, kjer je temelje za šampionske izide nekoč postavljala Tina Maze.
19
Mariborčani odločno v boj za tekme za zlato lisico Smučarsko javnost je razburila novica, da je FIS v koledarju po letu 2020 izpustil tekme za zlato lisico.
41
Slovenska hiša v Pjongčangu središče druženja in (upajmo) proslavljanja medalj Slovenska hiša je na olimpijskih igrah zadnjič delovala leta 2010 v Vancouvru, zdaj pa se je turizmu in gospodarstvu uspelo dogovoriti, da bo takšna hiša znova zaživela na zimskih olimpijskih igrah ...
2
Štuhčeva brez statusa, Tepeš brez adrenalinskih doživetij Smučarska zveza je objavila pravilnik o pravicah in dolžnostih reprezentantov. Šampionskega statusa ni več, bodo pa lahko imeli najboljši svoje ekipe, tudi v smučarskih skokih.
36
Kristoffersen po sporu z zvezo izključen iz reprezentance Henrik Kristoffersen je bil zaradi spora z norveško smučarsko zvezo izključen iz reprezentance in trenutno nima pravice nastopati v svetovnem pokalu.
25

Citat za prebrat
link
Matjaž Kek
8
23. julij 2017 ob 11:31 Zelo težka tekma. Res je, da smo zmagali, ampak trener Rijeke danes ne more biti srečen. Zame je bil to eden najtežjih trenutkov, odkar sem na Reki.
Več novic ...
Anketa: 23. julij 2017 ob 07:27

Kakšna se vam je zdela letošnja kolesarska Dirka po Franciji?

Izjemno zanimiva, Tour bom kar pogrešal.
Dirka kot dirka, nič posebnega.
Kolesarstvo me ne zanima.
Arhiv
Kazalo