Najbolj brane novice zadnjega meseca - Športni SOS

Šport

Evropejci na vrhu statistike NBA? To je uspelo Marku Miliču
Dominantne predstave Giannisa Antetokounmpa in Kristapsa Porzingisa soj luči v Ligi NBA spet obračata v evropske igralce.
25

Šport

Evolucija meta za tri točke: od palčka do odločevalca
Met za tri točke je v Ligo NBA vstopil pred skoraj štirimi desetletji zelo sramežljivo, danes pa je postal eden od ključnih elementov pri osvajanju naslovov.
26

Šport

Andrej Stare kliče SOS: Kdo je nazadnje zmagal s št. 9?
Nekoliko slabši začetek slovenske sezone v smučarskih skokih je hitro popravil Jernej Damjan, ki je presenetljivo zmagal na posamični tekmi v Ruki.
19

Šport

Nogometaši Juventusa so se kar 16-krat znašli v prepovedanem položaju
Ta teden je Ligo prvakov zaznamoval tudi preobrat Seville, ki je proti Liverpoolu že zaostajala s 3:0, na koncu pa izvlekla točko.
12

Šport

Kopitar lani za 20 točk potreboval 36 tekem, letos le 16
Anže Kopitar je gonilna sila letos prerojenega Los Angelesa, ki kroji vrh svoje divizije, zato ni presenetljivo, da smo tokrat na portalu Športni SOS preverili Kopitarjeve dosežke.
13

Šport

Največ slovenskih skakalcev v točkah na isti tekmi? Odgovor je 7.
Slovenski smučarji skakalci so že skoraj sedem let zapored vsaj eno točko osvojili prav na vsaki tekmi za svetovni pokal.
9

Šport

Kavčič najstarejši slovenski selektor, Katanec najmlajši na Euru
Brane Oblak je bil edini slovenski selektor, ki je na reprezentančni klopi debitiral po 50. letu, kmalu se mu bo pridružil sedmi slovenski selektor Tomaž Kavčič.
14

Šport

Bo James podrl Jabbarjev rekord? Številke mu niso naklonjene.
LeBron James je že kot najstnik začel igrati v Ligi NBA in zato podrl precej starostnih rekordov. Veliko navijačev se sprašuje, ali lahko po koncu kariere zasede sam strelski vrh.
49

Šport

Prevc prvak dominantnih zmag in popolnih ocen 20,0
Ob koncu težko ponovljive sezone so mediji našteli številne rekorde, ki jih je dosegel Peter Prevc. Čas je, da postrežemo še z nekaterimi rekordi, ki morda niso bili tako izpostavljeni.
39

Šport

Bozgo in Tavares edina vijolična kralja strelcev
Čeprav so nogometaši Maribora kar 11-kratni slovenski prvaki, sta le dva njihova člana postala najboljša strelca prvenstva.
31

Šport

Nižje postavljeni tenisači izkoristili priložnost
Letošnje teniško leto je bilo precej turboletno, saj je v primerjavi s koncem lanskega leta precej premešalo imena na vrhu lestvice ATP.
4

Šport

Novaković ob prvencu star skoraj 37, Kavčič še leto več
Milivoje Novaković je nekaj tednov pred 37. rojstnim dnem dosegel prvi gol v Prvi ligi, a še zdaleč ni najstarejši strelski debitant v zgodovini najmočnejše slovenske nogometne lige.
8

Šport

Pau Gasol najbolj učinkovit evropski novinec
Zaradi neverjetnih predstav Luke Dončića v Evroligi se številni bralci Športnega SOS-a zadnje čase precej spogledujejo z rekordi v Ligi NBA in Evroligi.
25

Šport

Lakovič edini, ki je v Evroligi dvakrat zbral indeks, višji od 50
V času modernih tehnologij ni presenečenje, da se je statistika razširila v različne športne pore, kjer skuša pojasniti ali izpostaviti določene igralce.
7

Šport

Anže Kopitar kliče SOS: Koliko sem igral v NHL-u?
Anže Kopitar že deseto leto igra za Los Angeles in že dolgo spada med najbolj vsestranske igralce, saj kakovostno igra tako v napadu kot obrambi.
14

Šport

Slovenija na EuroBasket odšla z zanesljivo zmago
Slovenska košarkarska reprezentanca je pred odhodom na evropsko prvenstvo v Stožicah suvereno premagala Hrvaško z 88:72.
34

Šport

Sanjsko leto: športniki osvojili več kot 30 medalj
Slovenija je zadnje dneve še vedno pod vtisom zlate medalje košarkarjev na evropskem prvenstvu, a leto 2017 je bilo za Slovenijo uspešno v številnih disciplinah.
24

Šport

Natanko 58 let od začetka dominantne kariere
Ob vsakem začetku sezone Lige NBA je veliko oči uprtih v novince in njihove potencialne zmožnosti. Najbolj dominanten prvenec se je zgodil pred natanko 58 leti.
12

Šport

Đorđević leta 1995 blestel v finalu, tokrat ga je nemo opazoval
Predstava Gorana Dragića v finalu EuroBasketa bo šla brez dvoma v zgodovino kot ena najboljših, v boju za zlato so bili strelsko uspešnejši le trije košarkarji.
83

Šport

Boštjan Nachbar kliče SOS: Kakšna je evolucija črt?
Pravila košarkarske igre so bila prvič postavljena pred 123 leti. V tem času so se nekajkrat spremenila, s čimer so košarko utrdila med najbolj priljubljenimi igrami na svetu.
31