slice
"Avtokratski" Macron v mesecu dni ob 10 odstotkov podpore
Na mednarodnem parketu navdušil, doma manj, 23. julij 2017 ob 16:52 Priljubljenost francoskega predsednika Emmanuela Macrona je v mesecu dni, odkar se je povzpel na oblast, padla za 10 odstotnih točk.
19
Arabska liga obtožila Izrael, da se igra z ognjem
7
23. julij 2017 ob 17:35 Arabska liga je obtožila Izrael, da se z novimi varnostnimi ukrepi na Tempeljskem griču v Jeruzalemu "igra z ognjem".
Ameriški kongres zaradi domnevnega vpletanja v volitve potrdil sankcije proti Rusiji
35
23. julij 2017 ob 13:11 Sredi preiskave o ruskem vmešavanju v ameriške volitve je svoj mandat končal ruski veleposlanik Sergej Kisljak.
Nada iz Somalije je ostala brez vsega, a ne brez upanja
138
23. julij 2017 ob 09:40 Nada Hassan se je januarja iz okolice mesta Burao na vzhodu Somalije v obupanem poskusu za preživetje odpravila na šest tednov trajajočo pot, da bi rešila svojo družino.
Po Trentu v Italiji straši rjavi medved
19
23. julij 2017 ob 15:29 V bližini jezera Lamar v italijanski pokrajini Trento je rjavi medved v soboto zvečer napadel 69-letnega sprehajalca s psom.
Voditeljice in novinarke BBC-ja zahtevajo takojšnjo odpravo plačne neenakosti Vodilne voditeljice in novinarke britanske medijske mreže BBC so v pismu, ki ga je podpisalo okoli 40 zaposlenih na BBC-ju, zahtevale takojšnje ukrepanje za odpravo plačne neenakosti glede na spol.
17
Indonezija po vzoru Filipinov: Policija lahko strelja na prekupčevalce drog Indonezijski predsednik Joko Widodo je pripadnikom policije naročil, naj zaradi krize z drogami po državi streljajo na prekupčevalce.
43
Erdogan: "Nikomur ni v interesu, da se zalivska kriza nadaljuje" Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan začenja turnejo v zalivskih državah, ki se spopadajo z diplomatsko krizo. Najprej bo obiskal Savdsko Arabijo in Kuvajt, v ponedeljek pa še Katar.
23
Novi spopadi in napoved nove stavke v Venezueli Venezuelska opozicija je po novih nasilnih spopadih z varnostnimi silami napovedala novo stavko in proteste proti kongresnim volitvam za ustavodajni zbor, ki naj bi spisal novo ustavo.
26
Na Kitajskem padec žerjava usoden za sedem delavcev Na gradbišču v mestu Gvangdžo na jugu Kitajske je v nesreči žerjava umrlo sedem ljudi, dva človeka sta bila ranjena in so ju prepeljali v bolnišnico, so sporočile oblasti.
2
Na Interpolovem seznamu 173 privržencev IS-ja, usposobljenih za napade v Evropi Interpol je evropskim obveščevalnim službam izročil seznam 173 borcev, ki naj bi jih Islamska država usposobila za samomorilske bombne napade po Evropi.
49
Bo elitna enota Tjulnjev prvič v svoje vrste sprejela žensko? Prvič v 55-letni zgodovini Tjulnjev (SEAL), elitne enote ameriške mornarice, bi se njihovim vrstam lahko pridružila ženska.
23
V Iraku aretirana radikalizirana evropska najstnica pogrešana Nemka Nemške oblasti so potrdile, da je prejšnji teden aretirana evropska najstnica, ki se je v Iraku bojevala na strani Islamske države, pogrešana nemška 16-letnica Linda Wenzel.
99
ZDA opozarjajo Poljsko: Reforma pravosodja slabi vladavino prava Sporni zakon o reformi vrhovnega sodišča je kljub opozorilom Evropske unije in ZDA ter protestih opozicije v petek zvečer sprejel tudi poljski senat.
131
ZDA v "prijateljskem ognju" ubile 16 policistov Ameriške letalske sile so v petek izvedle letalski napad v afganistanski provinci Helmand. Cilj napada je bila vas, kjer naj bi se zadrževali pripadniki talibanov, a je bilo nazadnje v t. i.
74

Anketa: 22. julij 2017 ob 16:44

Ste v luči terorističnih napadov med potovanji po evropskih metropolah kaj bolj oprezni?

Da, prav zaradi tega se evropskih metropol zdaj izogibam, če se le da.
Da, se zalotim, da sem sumničav in več pogledujem okoli sebe.
Ne, terorizma se ne bojim, več nevarnosti je na evropskih cestah.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Joko Widodo
23. julij 2017 ob 13:03 Bodite neomajni, predvsem s tujimi preprodajalci, ki vstopijo v državo in se upirajo aretaciji. Ustrelite jih, saj je država v položaju izrednih razmer glede narkotikov.
Več novic ...
Kazalo