slice
Po grožnji z uničenjem Severne Koreje Kim Džong Un Trumpa označil za "neuravnovešenega"
Kim je dejal, da ga je Trump prepričal o pravilnosti odločitve za razvoj orožja, 22. september 2017 ob 07:28 Potem ko je ameriški predsednik v ZN-u Severni Koreji zagrozil s "popolnim uničenjem", ga je severnokorejski voditelj Kim Džong Un označil za "neuravnovešenega" in dejal, da je imel prav glede ...
56
Nemčija: Pred volitvami se ve le, da bo zmagal CDU Angele Merkel
10
22. september 2017 ob 08:02 Na nemški javni televiziji so se sinoči še zadnjič pred volitvami soočili predstavniki vseh sedmih strank, ki naj bi se prebile v parlament.
Varnostni svet ZN-a se je izrekel proti referendumu iraških Kurdov o neodvisnosti
22. september 2017 ob 09:41 Varnostni svet Združenih narodov se je v četrtek izrekel proti referendumu o neodvisnosti iraškega Kurdistana in soglasno poudaril, da pomeni referendum potencialno možnost destabilizacije.
Cerar v ZN-u: Brez spoštovanja mednarodnih sodišč skupnost ne deluje
28
21. september 2017 ob 21:36 Slovenski predsednik vlade Miro Cerar je v govoru na splošni razpravi svetovnih voditeljev v Združenih narodih poudaril pomembnost mednarodnega prava, mednarodnih pogodb in odločitev mednarodnih ...
Cvetoče nemško gospodarstvo - za Merklovo uspeh, za Schulza kazalnik nepravičnosti
9
21. september 2017 ob 21:59 Nemčija je imela v prvi polovici letošnjega leta 18 milijard evrov proračunskega presežka, brezposelnost je pri 3,9 odstotka na rekordno nizki ravni, gospodarska rast se viša - tudi zato je ...
V Avstriji od oktobra denarna kazen za zakrivanje obraza Kdor bo imel v Avstriji od 1. oktobra naprej zakrit obraz, bodisi z burko bodisi z masko za zaščito dihal, bo moral plačati denarno kazen 150 evrov.
50
Trump zaostril sankcije proti Severni Koreji Ameriški predsednik Donald Trump je z izvršnim ukazom zaostril sankcije proti Severni Koreji.
23
Špansko ustavno sodišče kaznovalo organizatorje katalonskega referenduma Špansko ustavno sodišče je odločilo, da zaradi sodelovanja pri organizaciji referenduma o neodvisnosti finančno kaznuje 24 katalonskih uradnikov, medtem ko Katalonci še naprej množično protestirajo.
11
Umrla je najbogatejša ženska na svetu, dedinja kozmetičnega imperija V 95. letu starosti je umrla Liliane Bettencourt, hčerka ustanovitelja modnega imperija L'Oreal. Njeno premoženje je ocenjeno na 44,7 milijarde dolarjev.
14
V Nemčiji pred volitvami strah pred ruskim vmešavanjem Hujšega vpletanja Rusije v skorajšnje nemške parlamentarne volitve varnostne službe niso zaznale, vendar po kibernetskih napadih in lažnih novicah v zadnjih letih v Nemčiji ostajajo previdni.
67
Orkan Maria na Dominiki terjal 15 življenj Najmanj 15 je mrtvih, 20 ljudi na otoku Dominika pogrešajo, je po ponedeljkovem pustošenju po karibskem otoku Dominika sporočil premier Roosevelt Skerrit.
5
Pjongčang 2018 - od iger miru do sumničavega pogledovanja k severni sosedi "Na teh olimpijskih igrah bo še vse tako, kot je bilo na igrah do zdaj: športniki Južne in Severne Koreje bodo nastopili vsak pod svojo zastavo. Da bi nastopali v združeni reprezentanci, bo po moji ...
38
Papež Frančišek sporoča, da ne bo nikoli pomilostil pedofilov Papež Frančišek je zagotovil, da ne bo nikoli pomilostil pedofilov, čeprav imajo ti pravico prositi za pomilostitev.
41
Več tisoč Filipincev na protestih proti Duterteju na obletnico Marcosovega režima Najmanj 8.000 Filipincev se je na 45. obletnico začetka diktature Ferdinanda Marcosa udeležilo protestov proti predsedniku Rodrigu Duterteju in njegovi "vojni proti mamilom".
10
Mehika: Reševalci se trudijo rešiti preživele v šoli po potresu Reševalci v Mehiki hitijo, da bi rešili preživele pod ruševinami v šoli v Ciudadu de Méxicu, ki se je porušila v torkovem potresu. V šoli je umrlo najmanj 21 otrok in pet odraslih.

Anketa: 10. september 2017 ob 15:36

Kako si pojasnjujete tolikšno število orkanov v zadnjem času in njihovo rekordno silovitost?

Kot dokaz, da ljudje uničujemo Zemljo in da je globalno segrevanje še kako resnično.
Kot božji bes nad človeštvom.
Pride tako obdobje, ne verjamem, da je človek kriv za spremembe v okolju.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Hvang Šin
5
21. september 2017 ob 14:44 Ti vlaki so tako popularni, da so bile vozovnice za današnje vožnje razprodane že pred tednom dni.
Več novic ...
Kazalo