slice
Angela Merkel bolj naklonjena predčasnim volitvam kot manjšinski vladi
SPD: Ne bojimo se novih volitev, 20. november 2017 ob 19:21 Nemška kanclerka Angela Merkel je po propadu koalicijskih pogovorov dejala, da je bolj naklonjena predčasnim volitvam kot manjšinski vladi.
161
Guterres zgrožen nad dražbo prebežnikov za sužnje v Libiji
19
20. november 2017 ob 23:56 Generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres je izrazil zgroženost nad videoposnetkom, ki prikazuje, kako se prebežnike iz Podsaharske Afrike prodaja kot sužnje na tržnicah v Libiji.
Neuspeh koalicijskih pogajanj naj ne bi močno pretresel nemškega gospodarstva
8
20. november 2017 ob 15:49 Nemško gospodarstvo bo po mnenju analitikov propad pogovorov o oblikovanju koalicije najverjetneje prestalo brez večjih pretresov. Evro je sicer izgubil vrednost.
Vladajoča stranka bo v torek sprožila postopek za Mugabejevo odstavitev
9
20. november 2017 ob 17:45 Ob 12. uri po krajevnem času se je iztekel 24-urni ultimat, ki ga je vladajoča stranka v Zimbabveju ZANU-PF v nedeljo postavila predsedniku Robertu Mugabeju.
Argentinska podmornica poročala o mehanski okvari
3
20. november 2017 ob 21:47 Argentinska mornarica je sporočila, da je njena podmornica ARA San Juan s 44 člani posadke, pogrešana od srede, v svoji zadnji komunikaciji sporočila mehansko okvaro.
Umrl je Charles Manson, eden najzloglasnejših množičnih morilcev 20. stoletja V zaporu v okrožni bolnišnici v Kernu v Kaliforniji je umrl 83-letni Charles Manson, vodja kulta, katerega privrženci so leta 1969 izvedli vrsto grozljivih umorov, ki so šokirali Ameriko.
43
Unicef: Vsakemu 12. otroku gre slabše kot njegovim staršem Za 180 milijonov otrok v 37 državah se je v 20 letih povečala možnost, da se bodo spopadli s hudo revščino, da ne bodo obiskovali šole ali pa bodo žrtve nasilja.
16
Iraško ustavno sodišče: Referendum je bil neustaven Iraško vrhovno sodišče je odločilo, da septembra izvedeni referendum o neodvisnosti Kurdistana ni bil v skladu z ustavo, s čimer je razveljavilo vse izide in posledice referenduma.
4
Čile: Za položaj predsednika spopad nekdanjega predsednika in novinarja V 1. krogu predsedniških volitev v Čilu je največ glasov dobil nekdanji predsednik Sebastian Pinera, ki se bo v 2. krogu 17. decembra pomeril z nekdanjim televizijskim novinarjem in kandidatom leve ...
7
Mugabe v televizijskem nagovoru ni omenil odstopa Čeprav se je pričakovalo, da bo Robert Mugabe v televizijskem nagovoru napovedal odstop z mesta predsednika Zimbabveja, tega ni storil.
43
Foto: Ratko Mladić v svoji umirajoči vasi še vedno heroj Mednarodno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije bo 22 let po koncu vojne v BiH-u v sredo izreklo sodbo poveljniku sil bosanskih Srbov Ratku Mladiću, enemu najbolj izpostavljenih ...
99
Vprašanje priseljevanja glavno jabolko spora v nemških koalicijskih pogajanjih Nemški potencialni koalicijski partnerji so se v pogajanjih približali glede vseh večjih vprašanj, razen priseljevanja.
64
Na Hrvaškem preiskava sodnice in stečajnega upravitelja V iztekajočem se tednu je bilo hrvaško pravosodje na udaru.
12
V Maroku množica med deljenjem hrane pohodila in ubila najmanj 15 ljudi V vasi Sidi Boualem okoli 150 kilometrov jugozahodno od Casablance je med deljenjem hrane množica pohodila in ubila najmanj 15 ljudi, najmanj pet je ranjenih.
16
Afganistan: Mine ubijajo in pohabljajo ter zavirajo gospodarski razvoj Afganistan se želi do leta 2023 znebiti min in drugih eksplozivnih naprav, ali mu bo to uspelo, pa je odvisno predvsem od donacij, je za MMC opozoril vodja afganistanskega Direktorata za ...
24

Anketa: 20. november 2017 ob 14:49

Menite, da bodo v Nemčiji po propadlih pogajanjih izvedli predčasne volitve?

Da
Ne
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Rado Trifunović
20. november 2017 ob 20:01 Mi smo evropski prvaki in iz tega bomo izhajali.
Več novic ...
Kazalo