Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Bled med kraji, ki kraljujejo na Instagramu Slovenski turistični biser Bled se je znašel na seznamu destinacij, ki v zimskem času kraljujejo na Instagramu.
Pri Pablu "Prvič v Kolumbiji torej?" je vprašal carinik in nadaljeval: "Kje ste se pa naučili špansko?" Sem mu povedal, da na ulicah Mehike, Gvatemale, Belizeja, El Salvadorja, Hondurasa, Kostarike in Paname.
Video: Prihodnji teden smuka tudi v Kranjski Gori in na Krvavcu Tudi ta konec tedna obratujejo žičnice na Kaninu in Voglu, prihodnji petek pa bodo novo smučarsko sezono začeli tudi na Krvavcu, ki mu je organizacija World Ski Award podelila nagrado za najboljše ...
Foto: Dolga in mukotrpna pot tovornjakarjev prek puščave Gobi v Mongoliji V mongolski puščavi Gobi se milimeter za milimetrom na cesti proti kitajski meji pomika na tisoče tovornjakov, otovorjenih s premogom. Pot je dolga in naporna, traja pa lahko tudi teden dni.
Najlepša javna stranišča na Bledu, straniščna metlica Mariboru in Vrhniki Akcija Naj javno stranišče je končana, letos pa je Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen za najlepša in najbolj urejena razglasilo javna stranišča v občini Bled.
200 domačih in tujih vinarjev se predstavlja na festivalu vseh festivalov Slovenski festival vin, ki bo potekal od 17. do 18. novembra, je ob svojem 20. jubileju v Ljubljani združil prek 200 vinarjev iz Slovenije in sveta.
Prava kava? Barva lešnika, sladko-grenek okus in obstojna krema "Ko grem kam, kjer ne poznam lokalov, avtomatično najprej pogledam urejenost lokala, kakšen je kavomat in kako čista je njegova okolica," pravi Tomi Pance, dvakratni zmagovalec tekmovanja v pripravi ...
Video: Kolin ne znamo ustrezno predstaviti in ponuditi Novembra je Ljubljana tudi gastronomska prestolnica. V družbi kuharjev in vinarjev se vrstijo kulinarični dogodki, s katerimi si organizatorji želijo prestolnico postavili na gurmanski zemljevid.
Foto: Za "drobiž" na prodaj veličastni francoski grad ob Loari Prostoren grad iz 18. stoletja na nabrežju Loare bo najverjetneje prodan za le delček vsote, ki jo je bližnjevzhodni poslovnež vložil v njegovo prenovo.
Video: Pri Madridu bo zrasla največja umetna plaža v Evropi Kot da Španija ne bi imela dovolj morja in plaž, so v državi začeli graditi velikopotezni projekt - ogromno letovišče Alovera Beach, katerega posebnost je, da leži v notranjosti, slabo uro vožnje iz ...
V središču Pariza oddaja stanovanj prek Airbnb le 120 dni na leto Spletna platforma Airbnb, ki omogoča oddajo stanovanj, se je odločila, da bo tudi v francoski prestolnici omejila število dni, ko stanodajalec odda svojo nepremičnino.
Foto: Nemški vlak prihodnosti - masažni stoli, sobna kolesa in igralnica Sobna kolesa, igralne konzole, stoli, ki dušijo zvok in ogromni televizorji - tako si pri nemškem podjetju Deutsche Bahn predstavljajo vožnjo z vlakom prihodnosti.
Echo: Prvo vino, ki je povezalo vse tri vinorodne dežele Ta teden prihaja na tržišče popolna vinska novost - zvrst, v kateri so združena vina vseh treh slovenskih vinorodnih pokrajin - Primorske, Posavja in Podravja.
Krojači iz Paname Mejna policistka je udarila pečat in odkorakal sem proti mostu čez reko Sixaola, ki ločuje Kostariko in Panamo. Še zadnja celinska država Srednje Amerike, čez deset dni bom že na jugu, v Kolumbiji.
Avstrijsko čudo sveta: lesena instalacija na vrhu gore Ötscher Marketinški trik ali umetniški akt, so se spraševali avstrijski mediji, ko so se na spletu pojavile fotografije neobičajne lesene instalacije, ki jo je neznanec postavil na vrh 1893 metrov visoke ...
Video: Levstikovo pot od Litije do Čateža premagalo 15.000 pohodnikov Idilična jesenska pokrajina, prijazni domačini in pester zabavno-kulturni program so na pot od Litije do Čateža privabili množico pohodnikov, ki so se sprehodili po Levstikovih stopinjah.
Reportaža z 2293 m: "Bolje slab dan na Kaninu kot dober v službi" "S sodelavci smo vzeli dopust in rekli, da gremo na Kanin, ne glede na vse," nam Ljubljančan Matjaž med odmorom med vijuganjem po strmini poudari pomen zgodovinskega trenutka zgodnje jesenske smuke.
Na Kaninu se že smuča, na Voglu bodo žičnice zagnali v soboto Na Kaninu prvi smučarji že lahko preizkušajo meter debelo snežno odejo. Na Voglu bo prva smuka mogoča v soboto, drugje pa začetek smučarske sezone načrtujejo konec novembra oziroma v decembru.
V Postojnski jami pozdravili 38-milijontega obiskovalca V Postojnski jami so dočakali že 38-milijontega obiskovalca. V zlato knjigo obiskovalcev se je tokrat vpisal Valižan, ki je prejel tudi nagrado.
Foto: Spomeniki Leninu kot simboli komunizma in simboli revolucije Vladimir Iljič Uljanov - Lenin, simbol oktobrske revolucije in obraz Sovjetske zveze, si ni želel čaščenja ali kulta osebnosti, a je ta po njegovi smrti vendarle nastal.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo