Kulinarika
slice
V Subidi, edini "slovenski" michelinki: večerja pod trofejami in spanje v gnezdu
Zamejska institucija pod taktirko Joška Sirka, 19. september 2017 ob 07:09 Subida je institucija – naj si gre za njihove interpretacije starih furlanskih jedi ali pa za butično hotelirstvo, ki je za zgled številnim.
18
Kitajska prepovedala uvoz "smrdljivih" evropskih sirov
16
13. september 2017 ob 16:16 Kitajski obmejni organi so prepovedali uvoz cele vrste mehkih, plesnivih sirov iz Evrope, ker naj bi plesen vsebovala preveč bakterij, ki niso bile uradno odobrene.
Istra dobila svoj Michelinov vodnik - kljub očitkom o vse nižji ravni restavracij
13
12. september 2017 ob 19:31 Istra je kot prva pokrajina v naši regiji dobila svoj lastni tiskani Michelinov vodič po najboljših restavracijah.
Kam ta konec tedna? Na kraft pivo v Ljubljano, na vrhunsko kulinariko v Prekmurje
14
7. september 2017 ob 05:54 Kljub slabi vremenski napovedi je pred nami z dogodki bogat konec tedna, ki bo minil predvsem v znamenju kraft piva in lokalne kulinarike.
Vsi odtenki rebule ali kako se tujcem trži vino
33
5. september 2017 ob 07:15 Počasi se ponavljamo, a treba je priznati, da so Brici resnično mojstri v samopromociji, kar so spet dokazali z dogodkom, ki je v Vipolže pritegnil nekatera največja imena med vinskimi poznavalci.
V Prlekiji si prizadevajo za poenoten recept prleške gibanice V Križevcih pri Ljutomeru bo potekala prireditev 4. Prleška gibanica, na kateri bodo to značilno prleško sladico ne zgolj predstavljali, temveč tudi ocenjevali in jo pripravljali pred očmi ...
13
MMC-jeva preizkuševalnica burgerjev: od Tabayeve ekstaze do Hoodovega steak sendviča Najprej je treba povedati – odmeriti del zaslužka v dobrodelne namene je vedno pozitivno, zato si peterica ljubljanskih ponudnikov burgerjev zasluži pohvalo že zaradi sodelovanja v aktualni ...
66
Slasten ugriz za dober namen: Dobrodelni burgerji Pet ljubljanskih ponudnikov burgerjev in nevladne organizacije pripravljajo prav posebno akcijo - med 28. avgustom in 10. septembrom bodo prodajali posebej za ta namen pripravljene burgerje, kupci ...
24
V Idriji praznik tradicionalnih idrijskih žlikrofov Idrija je ta konec tedna v znamenju praznika žlikrofov, ki ga je tokrat prvič pripravil Mladinski center Idrija.
Italijani bijejo boj za tiramisu - je furlanski ali beneški? V Italiji se je v zadnjih dneh razvnel pravi politični boj okoli tega, kdo si je izmislil tiramisu: Furlani ali Benečani.
15
V Berlinu naročanje hrane v angleščini - znak za alarm ali odprtost mesta? Vidni predstavnik nemške vladajoče Krščansko demokratske unije (CDU) je izrazil ogorčenje nad tem, da zaradi množice priseljencev v nekaterih restavracijah v Berlinu ni več mogoče naročiti v nemškem ...
96
Slovenske praznike počastijo tudi v Šrilanki Družina Butul z Manžana je v Šrilanki, kjer je v zadnjih letih že skorajda doma, znova sodelovala pri veličastnem dogodku, ki utrjuje pogled na Slovenijo in obenem širi možnosti večplastnega ...
3
Kras vabi na tradicionalni praznik terana in pršuta Tudi letos, že 47. leto, Kras vabi na tradicionalni praznik terana in pršuta, ki bo poleg vrhunske in lokalne kulinarike ponudil tudi pester spremljevalni program.
6
Slovenski školjkar, ki vzgoji 250 ton klapavic letno, si mane roke Poleti imajo školjkarji polne roke dela. Največ povpraševanja je po sredozemskih klapavicah oziroma po domače "pedočih".
33
"Mafijska govedina" - bi odšteli 180 dolarjev za sendvič? Izjemno uspešna tokijska delikatesa s sendviči Wagyumafia se širi v ZDA, natančneje, v San Francisco, kjer bo od začetka prihodnjega leta prodajala med drugim tudi svoj "zloglasni" sendvič "wagyu ...
19

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo