Podobe Slovenije
slice
Video: Prihodnji teden smuka tudi v Kranjski Gori in na Krvavcu
Te dni smučarji uživajo na Kaninu in Voglu, 19. november 2017 ob 14:24 Tudi ta konec tedna obratujejo žičnice na Kaninu in Voglu, prihodnji petek pa bodo novo smučarsko sezono začeli tudi na Krvavcu, ki mu je organizacija World Ski Award podelila nagrado za najboljše ...
14
Najlepša javna stranišča na Bledu, straniščna metlica Mariboru in Vrhniki
19
18. november 2017 ob 09:34 Akcija Naj javno stranišče je končana, letos pa je Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen za najlepša in najbolj urejena razglasilo javna stranišča v občini Bled.
Reportaža z 2293 m: "Bolje slab dan na Kaninu kot dober v službi"
28
11. november 2017 ob 10:40 "S sodelavci smo vzeli dopust in rekli, da gremo na Kanin, ne glede na vse," nam Ljubljančan Matjaž med odmorom med vijuganjem po strmini poudari pomen zgodovinskega trenutka zgodnje jesenske smuke.
Na Kaninu se že smuča, na Voglu bodo žičnice zagnali v soboto
17
10. november 2017 ob 10:34 Na Kaninu prvi smučarji že lahko preizkušajo meter debelo snežno odejo. Na Voglu bo prva smuka mogoča v soboto, drugje pa začetek smučarske sezone načrtujejo konec novembra oziroma v decembru.
Kanin bo žičnico za smučarske navdušence pognal že v petek
29
7. november 2017 ob 16:39 Družba Sončni Kanin se je zaradi skoraj metra zapadlega snega v zadnjih dneh odločila, da bo nekaj smučarskih prog pripravila že do konca tega tedna.
Promenado ob Blejskem jezeru bodo "za vse večne čase" zaprli za promet Na Bledu so se lotili prenove Festivalne dvorane, saj želijo okrepiti kongresni turizem. Gradbišče pa je tudi na osrednji promenadi ob jezeru, ki bo po novem zaprta za promet.
62
Foto: V nizkem štartu pred praznikom svetega Martina Ne le na vinorodnih območjih, temveč tudi drugje po Sloveniji različna društva in predvsem gostinci god Sv. Martina zaznamujejo z organizacijo različnih družabnih, etnoloških in športnih prireditev.
14
Video: Fontano piva bo začasno nadomestilo drsališče Žalska fontana piva je za letos zaprla pipe, prodaja vrčkov pa je presegla vsa pričakovanja, saj so jih v letošnji sezoni prodali več kot 100 tisoč.
8
Preveč turistov v Ljubljani? Meščani ne mislijo tako. Raziskava, ki so jo danes predstavili na magistratu, je pokazala, da prebivalci glavnega mesta pozitivno sprejemajo množice turistov, saj v tem vidijo več dobrih kot slabih strani.
31
Dom na Korošici je bil zavarovan, a za novogradnjo to ne bo dovolj Planinsko društvo Celje je odprlo bančni račun za pomoč pri zbiranju sredstev za gradnjo novega doma na Korošici, pomoč pa so že ponudili tudi domačini in Planinska zveza Slovenije.
29
V Metliki se začenja praznik mlade portugalke V Metliki 21. oktobra poteka že 9. vinski festival Mlada portugalka v Beli krajini, katerega osrednji del je točenje tamkajšnjega mladega vina, t. i. portugalke ali tudi potrgalke.
2
Ljubljana bo letos bogatejša za "ledeno fantazijo" Letos se v središče Ljubljane znova vrača drsališče na prostem, odprli ga bodo 25. novembra na Kongresnem trgu.
16
Kopalci izbrali svoja najljubša kopališča - od naravnih do termalnih Najboljše veliko termalno kopališče so po akciji Naj kopališče 2017 postale Terme 3000, za najboljše srednje kopališče so bile razglašene Bioterme Mala Nedelja, med malimi termalnimi kopališči pa so ...
10
Ljubljanska grajska žametovka letos dala 10 kg grozdja Na Ljubljanskem gradu so potrgali grozdje z grajske žametovke, ki je letos izjemno dobro obrodila. Natrgali so približno deset kilogramov grozdja, iz njega bodo pridelali dobrih sedem litrov vina.
17
Video: 135 let Radencev - od zdravilišča do term in nazaj do zdravilišča Radenci so bili nekoč turistični biser nekdanje skupne države. Danes se številnim toži po zlatih časih, ko je bilo zdravilišče poleg pomembne gospodarske sile tudi gibalo družabnega življenja.
3

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo