Podobe Slovenije
slice
Tudi na Bledu si bo mogoče izposoditi kolo
Želijo vzpostaviti medobčinski sistem izposoje, 21. september 2017 ob 10:09 Na Bledu so po zgledu nekaterih drugih slovenskih mest vzpostavili izposojo koles, ki so jo poimenovali Bled Green ways. Na štirih lokacijah bo na voljo 24 koles.
15
Butični hotel Gredič - od počitniškega dvorca do kulise vinskih žajfnic
32
12. september 2017 ob 06:16 Do Grediča vodi ozka, vijugasta stranska cesta skozi Brda, mimo vinogradov ter posesti Marjana Simčiča in Movie do cvetoče sivke pred vhodom v butični hotel, katerega zunanjost je širši javnosti ...
Video: Neokrnjeni turizem v geometričnem središču Slovenije
2
2. september 2017 ob 14:38 V središču Slovenije se nahaja vas Slivna, kjer domačini neokrnjeno naravo in medsebojno povezanost ponujajo tudi turistom.
Video: Z letališkimi prevozi pri nas služijo predvsem zasebniki
21
26. avgust 2017 ob 19:59 Z navalom turistov v Sloveniji raste tudi promet na ljubljanskem letališču. Letos imajo v najprometnejših mesecih za 45 odstotkov več potnikov kot pred petimi leti.
Vroča loška atrakcija, ki privablja tujce: Medvedji safari
32
26. avgust 2017 ob 06:52 V teh dneh tudi Loški dolini ne manjka obiskovalcev z vsega sveta, ki so kar malce nenadejano odkrili kraje pod Snežnikom, potem ko si je gostinec Miha Mlakar domislil prav posebne znamenitosti - ...
Skok v zgodovino ali izlet med ribiče? Konec tedna bo pester. Od sankanja na koleščkih v Idriji in ribiškega praznika v Izoli do srednjeveških dni na gradu Rajhenburg in rimskih iger na Ptuju – bera prireditev bo prihajajoč konec tedna res pestra.
Do leta 2020 nov podzemni kablovod in kolesarska steza med Kobaridom in Bovcem Posoška podjetja že več let opozarjajo na nihanja električne napetosti, ki jim letno lahko povzročijo tudi milijonsko škodo.
8
Že drugič v tednu dni nov dnevni rekord na Ljubljanskem gradu Najbolj priljubljena točka v prestolnici je Ljubljanski grad. Na podaljšani praznični konec tedna ga je obiskalo rekordnih 33.552 obiskovalcev, to je povprečno 8.400 na dan.
23
Dolenjska in Bela krajina pripravljata sistem za izposojo koles V Novem mestu bo od oktobra naprej možna samopostrežna izposoja koles, v Beli krajini pa bodo ob Kolpi vzpostavili e-kolesarsko mrežo z izposojo električnih koles.
3
Kras vabi na tradicionalni praznik terana in pršuta Tudi letos, že 47. leto, Kras vabi na tradicionalni praznik terana in pršuta, ki bo poleg vrhunske in lokalne kulinarike ponudil tudi pester spremljevalni program.
6
(Pre)polni Bled: "Pridite raje jeseni!" Bohinj: "Tudi doma ne parkirate na zelenici!" Letošnji množični turistični obisk na Bledu in v Bohinju povzroča nemalo težav, ki so povezane predvsem z gnečo na cestah in nepravilnim parkiranjem.
137
Nov rekord ljubljanske vzpenjače - v enem dnevu na Grad 3.168 potnikov S tirno vzpenjačo se je v ponedeljek na Ljubljanski grad povzpelo 3.168 obiskovalcev, kar je nov dnevni rekord. Dozdajšnjega z 10. decembra lani so presegli za 88 potnikov.
37
Video: Slovenske reke ponujajo odlično priložnost za osvežitev V vročih dneh veliko ljudi poišče osvežitev v rekah – tudi v Kolpi in Soči, ki veljata za ene izmed najčistejših v Sloveniji.
11
Že prihodnji teden iz Maribora leti v Split in Dubrovnik Belgijsko-slovenska letalska družba VLM Airlines je tudi uradno napovedala vzpostavitev sezonskih rednih povezav mariborskega letališča z letališčema v Splitu in Dubrovniku.
24
Slovenija še naprej ruši turistične rekorde Junija so v turističnih nastanitvenih objektih našteli skoraj 1,2 milijona turističnih prenočitev, kar je 22 odstotkov več kot junija lani, število prihodov turistov pa se je povečalo za 27 ...
65

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo