Uredniški izbor
slice
Alkotesti in hitri testi na droge: (Ne)zanesljivost preizkusov pod drobnogledom
Visoka cena krvnih testov, 22. julij 2017 ob 06:30 "Gospod, boste pihali?" Z alkotestom se je srečala že večina voznikov, v zadnjih letih pa nekateri tudi s hitrim testom na prisotnost drog. Toda, kako zanesljivi so ti?
105
Izraelski veleposlanik Ejal Sela: Kategorično zanikam, da je Izrael apartheidska država
144
19. julij 2017 ob 07:02 Izrael nikakor ni apartheidska država in vsi ljudje, ki to pravijo, so protiizraelski, je v intervjuju za MMC zatrdil izraelski veleposlanik za Slovenijo s sedežem na Dunaju Ejal Sela.
Airbnb: Na eni strani številni prispevki in birokracija, na drugi visoke kazni
109
18. julij 2017 ob 06:39 Slovenija postaja vedno bolj zanimiva država za turiste. Oddaja stanovanj prek spletnih platform, kot je Airbnb, je zelo mamljiva.
Stanovanjski skladi že preverjajo najemnike, ki jih leta niso smeli, a izkupiček bo pičel
95
20. julij 2017 ob 07:25 Po novi zakonodaji občinski stanovanjski skladi lahko preverjajo tudi najemnike, ki jih doslej niso smeli; teh je več sto.
"Izvirni greh Prekmurja je nizkocenovni turizem"
38
15. julij 2017 ob 06:27 Janko Kodila velja za zavetnika prekmurske šunke in gibanice ter za prvoborca pri ohranjanju kranjske klobase.
Spolne okužbe: "Prestrašenost je najboljša preventiva, če ni že prepozno" "Veste, kaj je v Sloveniji zanimivo? Ljudje so zvesti in tudi mislijo, da so zvesti. Ampak lahko imajo nekaj različnih stalnih partnerjev v enem letu," poudarja dr. Evita Leskovšek.
43
Prodajalci v trafikah: dvanajsturni delovnik po franšizni pogodbi za manj kot minimalno plačo "Delala sem več let po dvanajst ur na dan, zdaj pa tega ne morem več, saj imam zdravstvene težave. Tako sem za nekaj ur dnevno morala po podjemni pogodbi najeti pomočnico, s katero sva si prejšnji ...
208
Emona: Pomembna logistična baza za rimske odprave na Balkanski polotok Danes sicer dovolj dobro poznamo potek trase ceste, ki je v času mogočnega Rimskega cesarstva povezovala Oglej z Emono, to pa potem naprej s Siscijo in Singidunom, a konkretnejših ostankov poti se ...
9
Zaradi različnih interpretacij zakonodaje tujim voznikom tovornjakov grozi izbris Tuji vozniki tovornjakov in drugi mobilni delavci se srečujejo z nenavadno zadrego glede ureditve svojega prebivališča, saj po eni strani prejemajo navodila, da si morajo urediti začasno ...
43
"Kurdistan že obstaja. V srcih ljudi." Ob skorajšnjem padcu t. i. Islamske države v Iraku in Siriji ter pomembni vlogi kurdskih borcev v osvobajanju obeh je tema skupne države Kurdov ponovno aktualna.
77
"S pomočjo umetne inteligence bi lahko ustvarili svet brez vojn in lakote" "Umetna inteligenca bo znala vohati, tipati, znala bo gledati in razumeti slikovne vsebine, znala bo slišati tisto, kar je pomembno, ter delati nevidne stvari vidne," je napovedal Peter Geršak z ...
171
Kako se je evropski denar izogibal BIA Separations ali očitki o mafijskih poslih Evropske investicijske banke Ajdovska gazela BIA Separations je pred leti zaprosila za posojilo pri Evropski investicijski banki. Zapletlo se je, ko je direktor zavrnil plačilo točno določeni odvetniški pisarni.
85
Oglej: Mesto tisočerih mozaikov, ki pripovedujejo o stoletjih cvetoče naselbine Kjer sta ob baziliki v Ogleju pred manj kot desetletjem ležala le trava in pesek, se danes raztezajo mozaiki, ki so nekoč krasili tla dvoran ob tamkajšnjem baptisteriju.
6
Arbitražna razsodba je znana, kateri so naslednji koraki? "Odločitev bi lahko opisali z besedami enega slovenskih ribičev, ki je rekel, da je zadovoljiva, pa je bil zelo skeptičen glede arbitražnega sporazuma," je razsodbo arbitražnega sodišča komentiral ...
195
NLB usodo nekaj tisoč dolžnikov prepustil izterjevalcem Lani je NLB prodal za 104 milijone evrov terjatev do fizičnih oseb, ki so pri banki najele posojila, češ da so neizterljiva.
63

MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo