Vreme
ČETRTEK
6
18
PETEK
6
20
SOBOTA
8
21
NEDELJA
10
19
PONEDELJEK
11
16
Napoved za Slovenijo
Popoldne bo sončno, občasno bo ponekod več oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 21 stopinj Celzija. Jutri bo večinoma sončno. Ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, ob morju okoli 10, najvišje dnevne od 16 do 20, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V soboto bo povečini sončno, več oblačnosti bo v zahodni Sloveniji. Po kotlinah osrednje Slovenije bo zjutraj in dopoldne nekaj megle. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod bo predvsem popoldne rahlo deževalo. Od 25. do 30. septembra 2017 Nad srednjo Evropo in severnim Balkanom bo višinsko jedro hladnega zraka, katerega položaj še ni možno zanesljivo napovedati. Občasno bo lahko nekoliko vplivalo tudi na vreme pri nas. Prevladovalo bo suho vreme, verjetnost za padavine bo dokaj majhna. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj Celzija.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Danes in jutri bo večinoma sončno, po nižinah se bo dopoldne zadrževala megla.
Vremenska slika
Ciklonsko območje z vremensko fronto je nad vzhodno Evropo, nad srednjo Evropo pa se krepi območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka k nam od severa nekoliko bolj topel in suh zrak. Jutri Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka k nam od severa suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V četrtek bodo občutljivi ljudje imeli manjše vremensko pogojene težave, predvsem bo vreme motilo zbranost. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 5 in v gorah 5,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah so posamezne rastline ambrozije še vedno v polnem cvetenju, vendar bo obremenitev zraka nizka. V SV Sloveniji in Krški kotlini pa pričakujemo nizko do srednje visoko obremenitev.Čeprav se sezona cvetnega prahu ambrozije običajno zaključuje v oktobru, v tej sezoni ne pričakujemo večjih povečanj obremenitve. Sezona pojavljanja alergenega cvetnega prahu drugih vrst rastlin je zaključena. V zraku bodo prisotna posamezna zrna cvetnega prahu koprivovk, metlikovk, trpotca, trav in v Primorju tudi pelina in krišine. Spore plesni bodo še prisotne v zraku.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Na vzhodu države težave zaradi deževja, a se razmere umirjajo
9
19. september 2017 ob 16:17 Zaradi obilnih padavin imajo v Pomurju težave predvsem zaradi namočenih tal in neočiščenih obcestnih jarkov, zalilo je nekaj hiš in poplavilo ceste, vendar večjih težav za zdaj ne pričakujejo.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:48 19:01
Maribor 06:43 18:56
Koper 06:51 19:04
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:51 19:56
Maribor 07:46 19:51
Koper 07:54 20:00
Kazalo