Vreme
NEDELJA
18
32
PONEDELJEK
20
26
TOREK
16
22
SREDA
13
24
ČETRTEK
14
26
Napoved za Slovenijo
Zvečer in ponoči bo v južni polovici Slovenije še deloma jasno, drugod pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo najpogostejše na severu in severovzhodu. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami. Ob morju bo večji del dneva pihal jugo, zvečer pa bo zapihal okrepljen severozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, ob morju 22, najvišje dnevne od 20 do 26, v južnih krajih do 30 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V torek in sredo bo nestanovitno in bolj sveže. Dopoldne bo precej sonca, predvsem sredi dneva in popoldne pa bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. V četrtek bo deloma jasno in povečini suho vreme. Od 27. julija do 1. avgusta 2017 Nad jugozahodno Evropo in Alpami se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo k nam postopno spet pritekal toplejši in bolj suh zrak. Od četrtka do sobote bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, a povečini suho vreme. Jutra bodo še razmeroma sveža, čez dan pa temperature ne bodo dosegle 30 stopinj. Od nedelje naprej bo sončno in spet bolj vroče.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Sončno bo in vroče, predvsem v krajih zahodno in severno od nas bodo popoldne in zvečer krajevne nevihte. Jutri bo spremenljivo oblačno, plohe in nevihte se bodo od severa razširile nad vse sosednje pokrajine in se v krajih južno od nas zavlekle v noč na torek.
Vremenska slika
Nad severnim delom srednje Evrope je ciklonsko območje. Hladna fronta je od severa dosegla Alpe. Pred njo priteka k nam z jugozahodnimi vetrovi topel in postopno bolj vlažen zrak. Jutri Nad severnim Sredozemljem je nastalo plitvo ciklonsko območje. Vremenska fronta se pomika prek Slovenije. Za njo bo k nam dotekal hladnejši in sprva še razmeroma vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo močno obremenilen, z vremenom povezane težave bodo pogoste, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 10 in v gorah 11. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Ob padavinah v zraku ne bo cvetnega prahu, v daljših suhih obdobjih bo v nižinah obremenitev s cvetnim prahom trav nizka do občasno srednje visoka, nekoliko višje obremenitve lahko pričakujemo visoko v hribih. Na poljih cveti koruza, samo v neposredni bližini njiv lahko pridemo v stik s cvetnim prahom. V zraku bo prisoten še cvetni prah trpotca, metlikovk in večje količine nizko alergenih kopriv. V SV Sloveniji in Krški kotlini bodo v zraku občasno posamezna zrna ambrozije, v prihodnjih dneh pričakujemo začetek sezone pojavljanja cvetnega prahu pelina. V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom nizka, v zraku bo cvetni prah trav, trpotca, koprivovk (krišina, kopriva) in metlikovk. V obdobju z visokimi temperaturami zraka je sproščanje cvetnega prahu omejeno, zato dnevne obremenitve ne bodo visoke. Poleg temperature bodo tudi krajevne padavine zniževale obremenitev zraka. Obremenitev s sporami plesni bo visoka, prevladujejo spore rodu Cladosporium, Alternaria in Epiccocum. V Primorju bo obremenitev do srednje visoka.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Do torka bo še pošteno vroče, ponekod nizka raven podtalnice
24
20. julij 2017 ob 10:25 Od danes do vključno ponedeljka bo po nižinah velika toplotna obremenitev, povečana pa je tudi možnost požarov v naravi, opozarjajo na agenciji za okolje. Danes bo sončno in vroče.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:34 20:42
Maribor 05:28 20:39
Koper 05:39 20:43
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:32 20:41
Maribor 05:25 20:38
Koper 05:37 20:43
Kazalo