Vreme
TOREK
0
10
SREDA
4
12
ČETRTEK
5
12
PETEK
6
11
SOBOTA
7
4
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo deloma jasno, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, v alpskih dolinah do -5, ob morju okoli 6 °C. V torek se bo na jugozahodu pooblačilo, drugod bo zmerno, ponekod tudi pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 13 °C.
Obeti za Slovenijo
V sredo bo na jugozahodu večinoma oblačno, drugod bo sončno. V četrtek in petek bo na vzhodu še večinoma sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. V hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno možen rahel dež. Vse dni bo pihal jugozahodni veter. Od 24. do 29. novembra 2017 Od petka do torka bodo naši kraji na obrobju obsežnega ciklonskega območja s središčem nad zahodno in severno Evropo. V noči na nedeljo nas bo predvidoma prešla vremenska fronta. V torek se bo nad osrednjim Sredozemljem in Alpami prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V petek bo še prevladovalo suho vreme. V soboto se bodo padavine sprva začela pojavljati v zahodni Sloveniji in se bodo v noči na nedeljo razširile nad vso državo. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spuščala. V ponedeljek in torek bo predvidoma suho in precej jasno. V sredo se verjetnost za padavine spet nekoliko poveča.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V torek se bo v krajih južno in zahodno od nas oblačnost povečala, predvsem v Kvarnerju bo občasno možen rahel dež. Drugod bo deloma jasno.
Vremenska slika
Nad zahodno, južno ter deloma osrednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. S severozahodnim vetrom k nam priteka suh in postopno spet toplejši zrak. V torek Nad delom južne in zahodne Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Nad Britanskim otočjem se poglablja ciklonsko območje z vremensko fronto. Z vetrom zahodnih smeri k nam priteka postopno nekoliko bolj vlažen in toplejši zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Pri najbolj občutljivih se bodo pojavljale manjše vremensko pogojene težave. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže 1,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Z objavljanjem informacij o cvetnem prehu v zraku bomo predvidoma ponovno začeli ob otoplitvah v januarju, ko bosta zacveteli leska in jelša, v Primorju pa bodo s cvetenjem začele cipresovke.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Foto: Močna burja in hudi nalivi povzročali težave na Obali - Strunjan in Fiesa pod vodo
19
13. november 2017 ob 21:05 Medtem ko je v notranjosti države snežilo, pa so burja in nalivi povzročali hude težave na Obali, kjer je zalivalo hiše, sprožali so se plazovi, v piranskem mandraču pa se je potopil čoln.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:11 16:24
Maribor 07:08 16:18
Koper 07:13 16:29
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 09:31 18:51
Maribor 09:27 18:45
Koper 09:32 18:56
Kazalo