Glasba
slice
MetalDays: trije odri, več kot 100 nastopajočih in na tisoče oboževalcev
Začetek glasbenega festivala, 23. julij 2017 ob 18:01 Na Sotočju v Tolminu se začenjajo glasbene počitnice MetalDays, v tednu dni se bo na treh odrih zvrstilo več kot 110 nastopajočih, med njimi Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, ...
Umrl Chester Bennington, pevec skupine Linkin Park
64
20. julij 2017 ob 22:44 V starosti 41 let je umrl Chester Bennington, najbolj znan kot pevec zasedbe Linkin Park, mrliški ogledniki sumijo na samomor.
Kitarski mag Carlos Santana: ob 70. rojstnem dnevu nova plošča
5
20. julij 2017 ob 15:51 Carlos Santana je nekdaj zatrjeval, da se bo okrog 70. rojstnega dneva upokojil, pred današnjim dnem, ko je napočil ta datum, pa je za revijo Rolling Stone povedal, da je "upokojen od upokojevanja".
Skladba Despacito s prestola vrgla Justina Bieberja
17
19. julij 2017 ob 14:08 Skladba Despacito portoriškega pevca Luisa Fonsija je postala največkrat pretočena oz. na spletu predvajana skladba do zdaj.
U2 v živo: največji bend na svetu ali zaprašene relikvije nekega drugega časa?
76
18. julij 2017 ob 09:16 The Joshua Tree je bil album, ki je zasedbo U2 glasbeno in komercialno dokončno izstrelil v stratosfero. Trideset let pozneje je bend, ki se doslej nikoli ni oziral nazaj, razpoložen retrospektivno.
Nagradna igra: Z MMC-jem na festival Overjam Overjam International Reggae Festival, ki letos poteka med 16. in 18. avgustom, obiskovalcem ponuja pester nabor nastopajočih. Na odru se bo predstavil tudi sin Boba Marleyja Ky-Many Marley.
Foto: Samantha Fox - svojevrsten fenomen Piva in cvetja Lahko pridejo ikona 80. let prejšnjega stoletja Samantha Fox, ljubljenci MTV-ja v 90. letih prejšnjega stoletja Ugly Kid Joe, toda čarovnija Piva in cvetja je drugje.
57
Pevca skupin Green Day in Rancid ustvarila "superskupino" Billie Joe Armstrong (Green Day) in Tim Armstrong (Rancid) sta skupaj ustvarila "superskupino" The Armstrongs , k sodelovanju pa sta povabila še dva družinska člana.
4
Foto: Kakor da se nič ni spremenilo - Pixies po 13 letih v Križankah "Vidim, kako se njeno telo zvija, slišim, kako njeni prsti igrajo," ko te besede v angleščini izzvenijo iz ust Blacka Francisa, se zgodi kemična reakcija, ko včasih še najbolj absurdne misli ...
7
Spotify pod udarom: ustvarjanje "lažnih" izvajalcev zaradi dobička? Praksa ustvarjanja glasbe posebej za to, da "uspe", se je preselila z radijskih postaj na platforme za pretakanje glasbe. Pod udarom je Spotify.
6
Gangam Style ni več najpogosteje predvajani posnetek na YouTubu Videospot za skladbo Gangam Style v izvedbi raperja Psyja je bil zadnjih pet let najpogosteje predvajani posnetek na YouTubu, zdaj pa je ta naziv izgubil.
36
Sting denar od glasbene nagrade podaril za integracijo beguncev Britanski glasbenik Sting je sredstva od švedske glasbene nagrade polar namenil nepridobitnemu projektu, ki mladim beguncem na Švedskem omogoča integracijo s pomočjo glasbe.
5
Video: MMC na vajah Pankrtov Zasedba Pankrti se že ogreva za nastop v Stožicah - 20. oktobra bodo s koncertom z gosti počastili že 40. obletnico delovanja. Potek današnjih vaj si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.
15
Nagradna igra: Z MMC-jem na festival MetalDays Čez dobra dva tedna se bo tolminsko Sotočje preobrazilo v prizorišče metalskih počitnic. Letošnji, že peti festival MetalDays bo potekal med 23. in 29. julijem, gostil pa bo kar nekaj odmevnih imen.
1
Green Day: Če bi vedeli za nesrečo, ne bi stopili na oder Skupina Green Day, ki je na festivalu v Madridu nastopila kljub nesreči akrobata, je svoj odziv na tragičen dogodek zapisala v uradni izjavi.
8

Anketa: 8. junij 2017 ob 09:29

Imate že rezerviran poletni dopust?

Da, rezerviral/-a sem ga že pred meseci.
Ravno v teh dneh se bom odločil/-a.
Ne, to vedno storim tik pred zdajci.
Letos si ne bom privoščil/-a poletnega dopusta.
Arhiv
Kazalo