Evrovizija
slice
"Vsi na krov" - na Evroviziji 2018 rekordnih 43 držav
Med njimi je tudi Slovenija, 17. november 2017 ob 13:34 Na Evroviziji 2018 v Lizboni, katere slogan je Vsi na krov, se bo za lovoriko najboljšega potegovalo 43 držav, in ne 42, kot so sprva napovedali.
21
Bo evrovizijskemu zmagovalcu nazadnje življenje rešila prometna nesreča?
12
25. oktober 2017 ob 09:55 Evrovizijski zmagovalec Salvador Sobral " ne bo umrl zaradi srca, če bo šlo vse po pričakovanjih ", miri predsednik portugalskega združenja kardiologov.
Evrovizijski zmagovalec Salvador Sobral se bori za življenje in čaka novo srce
24
25. september 2017 ob 21:37 Zmagovalec letošnje Evrovizije, Portugalec Salvador Sobral, v bolnišnici bije bitko s časom, saj se je njegovo zdravstveno stanje tako poslabšalo, da potrebuje presaditev srca.
Začelo se je iskanje slovenskega predstavnika na Evroviziji v Lizboni
35
15. september 2017 ob 11:51 Omar Naber bo dobil naslednika. RTV Slovenija je objavila javni razpis za sodelovanje na 63. tekmovanju za pesem Evrovizije, ki bo potekala med 8. in 12. majem naslednje leto v Lizboni.
Evrovizija se širi na azijsko tržišče
13
19. avgust 2017 ob 15:47 "Največje televizijsko glasbeno tekmovanje, ki poteka v živo, približujemo največjemu glasbenemu tržišču na svetu," so zapisali partnerji Evropske radiodifuzne zveze (EBU) o širitvi svojega formata.
"Najvznemirljivejšo Evrovizijo do zdaj" bo leta 2018 gostila Lizbona Prihodnje, 63. tekmovanje za pesem Evrovizije bo leta 2018 gostila Lizbona, so sporočili organizatorji. Finale bo 12. maja.
14
Ukrajini zaradi evrovizijskega spora grozi visoka kazen Ukrajini zaradi slabe organizacije letošnjega izbora za pesem Evrovizije ter odločitve, da ruskim predstavnikom prepove vstop v Ukrajino, grozi visoka kazen, so sporočili iz EBU-ja.
5
Evrovizijo vsaj za minuto videlo skoraj 780.000 ljudi Izbor za Pesem Evrovizije 2017, ki se je po dveh predizborih sklenil s sobotnim finalom v Kijevu, je na Televiziji Slovenija vsaj minuto spremljalo 779.400 posameznikov.
42
Video: Sedjuk z evrovizijskega odra v pripor, grozi mu zapor Ukrajinskemu novinarju Vitaliju Sedjuku, ki je znan po svojih potegavščinah na velikih dogodkih, za njegovo dejanje na letošnjem izboru za pesem Evrovizije grozi najhujša kazen doslej.
14
Evrovizija potrebuje Blanche Zmagala je glasba - najbolj pogost komentar po koncu 62. izbora za pesem Evrovizije. Naj temu dodamo, da je zmagala anomalija. Zmagala je najbolj prepričljiva zgodba.
38
Po Evroviziji: debele solze Bolgara, gola zadnjica in šok iz Izraela Vse oči so bile po koncu 62. izbora za pesem Evrovizije usmerjene v 28-letnega Salvadorja Sobrala. A ob slavju Portugalca je bilo - kot vsako leto - precej razočaranja.
65
Salvador Sobral: Zmaga ne bo spremenila mojih načrtov Pesem Amar Pelos Dois je prepričala tako strokovne žirije kot gledalce po celi Evropi ter 27-letnemu Salvadorju Sobralu in Portugalski prinesla prvo evrovizijsko zmago.
143
Žirije in gledalci enotni - evrovizijska zmaga Portugalski! Portugalski predstavnik Salvador Sobral je s pesmijo Amar Pelos Dois prepričal strokovne žirije in gledalce po Evropi in svoji državi priboril prvo evrovizijsko zmago.
752
Foto: Bolgar, ki je obiskal Krim, tri pesmi istega avtorja in TV-zaroka Po drugem evrovizijskem predizboru je znan vrstni red nastopov v sobotnem finalu. Na stavnicah prvi favorit za zmago ostaja Italijan, sledi mu Portugalec.
37
Prva javna evrovizijska zaroka in zadnjih deset finalistov Predstavniki Bolgarije, Belorusije, Hrvaške, Madžarske, Danske, Izraela, Romunije, Norveške, Nizozemske in Avstrije so zadnji potniki v sobotni evrovizijski finale!
213

Kazalo