Hrana in pijača
slice
Testenine s sardelami in olivami
Ideja za toplo kosilo, 23. julij 2017 ob 11:05 Sestavine: 40 dag špagetov, 50 dag svežega ali paradižnika iz pločevinke, 1 žlica paradižnikove mezge, 10 dag oljčnega olja, 10 dag črnih izkoščičenih vloženih oliv, 10 dag sardelnih filejev, 5 dag ...
6
Kuharski nasveti

iskanje po receptih

  Juhe   Enolončnice   Jedi iz krompirja   Kruh, pice   Mesne jedi   Gobje jedi   Namazi, pomake   Ribje jedi   Sadje   Sladice   Solate   Testenine, riž   Zelenjavne jedi   Ali poznate?   Nasveti   Kuharski nasveti z Damijanom   Ostalo

Sadje

Kosmiči z banano in kefirjem
Sestavine: 2 banani, mango, 12 žlic ovsenih kosmičev, pomaranča, 6 dl kefirja, 3 žlice medu, 4 dag oluščenih nesoljenih pistacij. Pistacije nasekljamo. Mango olupimo in narežemo na koščke.

Testenine, riž

Testenine ("ušeska", "orecchiette") z bučkami in botargo
Za 4 osebe potrebujete: 280 g ušesk, 1 dl malvazije, 3 bučke, 1 jajce, 2 dl ribje osnove, 100 g botarge, 2 dl smetane, oljčno olje, sol, poper.

Zelenjavne jedi

Špinača v solati s pinjolami
Sestavine: 250 g mlade špinače, 70 g parmezana v kosu, 30 g pinjol, neškropljena limona, 2 stroka česna, olivno olje, sol. Limono operemo in lupinico nastrgamo.

Sadje

Hruške z briejem in meto
Sestavine: 4 velike, zrele hruške, 30 dag sira brie, pol limone, pol šopka mete. Meto oplaknemo, osušimo in lističe grobo nasekljamo.

Sladice

Jabolčne vrtnice
Sestavine: 250 g listnatega testa, 2 jabolki, 100 g marelične marmelade, malo sladkorja v prahu, 1/2 limone. Jabolka razpolovimo, očistimo peške in narežemo na tanke rezine.

Solate

Marelična solata s kozicami in balzamičnim kisom
Sestavine: 200 g marelic, 250 g berivke, 200 g kozic, 0,1 dl olivnega olja, 0,1 dl balzamičnega kisa, 80 g parmezana, 20 g peteršilja, 10 g česna, malo soli in popra.

Ostalo

Riževe ploščice z banano in temno čokolado
Med prenosom Dirke po Franciji na TV Slovenija je bilo tudi nekaj govora o riževih ploščicah, priljubljenem "obedu" kolesarjev na kolesu.

Solate

Solata z ješprenjem in zelenjavo
Sestavine: 20 dag ješprenja, 2 manjši bučki, 2 mladi čebuli, 6 drobnih korenčkov, peteršilj, bazilika, olivno olje, limona, sol, poper. Ješprenj namočimo čez noč in ga naslednji dan skuhamo.
Hrana in pijača
link
Testenine s sardelami in olivami
6
23. julij 2017 ob 11:05 Sestavine: 40 dag špagetov, 50 dag svežega ali paradižnika iz pločevinke, 1 žlica paradižnikove mezge, 10 dag oljčnega olja, 10 dag črnih izkoščičenih vloženih oliv, 10 dag sardelnih filejev, 5 dag ...
Več novic ...
Kazalo