Zanimivosti
slice
Foto: Alpski rogovi zadoneli po švicarskem Nendazu
Tradicionalni festival, 23. julij 2017 ob 15:41 Švicarska vasica Nendaz gosti tradicionalni festival alpskega roga, v treh dneh se je na festivalu zvrstilo več kot 180 izvajalcev, ki so privabili še več turistov.
Melania in Ivana, Trumpovi ženi iz "Sovjetske Jugoslavije"
55
22. julij 2017 ob 18:03 Ameriška politična komentatorka Joy Reid si je na Twitterju privoščila velik spodrsljaj, s katerim je pokazala, da ne ve prav veliko ne o nekdanji Sovjetski zvezi ne o Jugoslaviji.
Foto: Po Bohinjskem jezeru zaplul šestmetrski deblak
17
21. julij 2017 ob 18:24 Potem ko je osvojil številne vrhove, se je Stane Klemenc lotil novega izziva - izdelave šest metrov dolgega in okoli 200 kg težkega deblaka, ki je doživel premierno plovbo.
Justin Bieber zaradi nespodobnosti ob koncerte na Kitajskem
7
21. julij 2017 ob 17:36 Popzvezdnik Justin Bieber zaradi nespodobnega obnašanja ne sme nastopati na Kitajskem, so sporočile tamkajšnje oblasti.
Skupina U2 plačala za novo zelenico, na kateri se bosta pomerila Hertha in Liverpool
3
21. julij 2017 ob 15:46 Koncert skupine U2 je pustil posledice na zelenici na olimpijskem stadionu v Berlinu, skupina pa je plačala za storjeno škodo.
Foto: Melania Trump navdihuje - tokrat kot voščena lutka Melania Trump navdihuje umetnike po vsem svetu - po kipu blizu Banjaluke so zdaj predstavili še voščeno lutko ameriške prve dame.
18
15.000 lučk bo zažarelo na Blejskem jezeru Poletno dogajanje bodo na Bledu ta konec tedna popestrili tradicionalni Blejski dnevi, posebnost katerih je tudi Blejska noč, ko jezero zažari v lučkah.
3
Kršitev protokola: kraljičin komolec ni ostal nedotaknjen Kanadski generalni guverner David Johnston se je kraljici Elizabeti II. opravičil za protokolarni spodrsljaj in pojasnil, da je bila za neljubo napako kriva spolzka preproga.
25
12.000 hrvaških maturantov ni znalo izračunati preproste naloge Kar polovici hrvaških maturantov ni uspelo rešiti preproste matematične naloge, kar je sprožilo številne negativne komentarje o ravni znanja in izobraževalnem sistemu v državi.
83
Video: Največji ptičji pajki na svetu gomazijo v Piranu Če se bojite pajkov, lahko strah pred njimi premagate v Piranu. Tam so namreč pripravili razstavo največjih ptičjih pajkov in škorpijonov na svetu.
4
Jeza na Otoku: Moškim BBC-jevcem milijoni, voditeljicam "le" stotisočaki Britanska javna radiotelevizijska hiša BBC je danes objavila seznam svojih najbolje plačanih zvezdnikov in z njim pošteno razburila javnost.
28
Dolenjski policisti po vinogradih lovili kenguruja Ko so bili trebanjski policisti v nedeljo popoldne obveščeni, da je občan med vinogradi opazil kenguruja, so verjetno mislili, da gre za šalo. A ni bila.
15
Igra prestolov pridno polni dubrovniško turistično blagajno Snemanje priljubljene nadaljevanke Igra prestolov v Dubrovniku je najjužnejši hrvaški županiji prineslo dodatnih 245.000 turistov in 126 milijonov evrov.
30
Ker ni plačal 15 evrov kazni za parkiranje, skoraj pristal v zaporu Nemec se je ob prihodu na hamburško letališče zaradi neplačane kazni za nepravilno parkiranje izpred dveh let znašel v težavah, saj bi kmalu prenočil v zaporu.
30
Največji pohod na svetu, a 3.403 ljudje vseeno niso mogli nanj Pisalo se je leto 1909, ko so na Nizozemskem prvič pripravili štiridnevni pohod, ki je skozi stoletje postal tako množično obiskan, da morajo zavračati prijavljene.
6

Anketa: 8. junij 2017 ob 09:29

Imate že rezerviran poletni dopust?

Da, rezerviral/-a sem ga že pred meseci.
Ravno v teh dneh se bom odločil/-a.
Ne, to vedno storim tik pred zdajci.
Letos si ne bom privoščil/-a poletnega dopusta.
Arhiv
Kazalo