Zanimivosti
slice
Trimesečni tečaj angleščine na otroškem portalu
Spiralno učenje kot metoda učenja tujih jezikov pri otrocih, 22. september 2017 ob 07:48 Na MMC-jevem otroškem portalu, katerega glavni junak je slon Bansi, začenjamo že tretjo sezono 12-tedenskega učenja angleščine pri predšolskih otrocih in otrocih prve triade osnovne šole.
 • Na Bansijevi spletni strani bo do 4. decembra predvajanih 12 epizod angleškega tečaja; vsak ponedeljek nov del.
 • Video: Znamenito bohinjsko bukev bodo posekali
  12
  21. september 2017 ob 20:45 Slavni bohinjski bukvi ob Bohinjskem jezeru, ki krasi številne turistične prospekte, nekaj časa je bila tudi turistični motivni simbol te gorenjske destinacije, se očitno bliža konec.
  Otroci, pozor! Letališče išče lastnike izgubljenih plišastih igrač.
  21. september 2017 ob 16:29 Letališče v Glasgowu organizira nenavadno akcijo. Objavili so videoposnetek izgubljenih plišastih medvedkov in drugih igrač in povabili otroke, da jih poiščejo.
  Gambija. Zambija. Nambija? Trump ustvaril novo državo.
  54
  21. september 2017 ob 09:41 Ameriški predsednik Donald Trump si je med kosilom z afriškimi voditelji privoščil spodrsljaj, ko je govoril o neobstoječi državi Nambiji, in to kar dvakrat.
  Video: ZDA osvojila najstnica, ki poje iz trebuha
  11
  21. september 2017 ob 08:19 Nova ameriška ljubljenka je 12-letna Darci Lynne Farmer, ki je postala zmagovalka oddaje Amerika ima talent (America's Got Talent) z neverjetnim nastopom, med katerim je pela iz trebuha.
  Nasmejani Cerar in Trumpova skupaj v New Yorku Slovenski premier Miro Cerar, ki se mudi na 72. generalni skupščini Združenih narodov, se je v New Yorku srečal z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in njegovo ženo Melanio.
  55
  Rio Ferdinand z nogometnih zelenic v boksarski ring Nekdanji angleški nogometni zvezdnik Rio Ferdinand se je dve leti po nogometni upokojitvi odločil za nov življenjski izziv - našel ga je v boksarskem ringu.
  1
  Yoko Ono ne dovoli, da bi se limonada imenovala John Lemon Yoko Ono je sprožila pravni postopek proti poljskemu podjetju, ki je svojo limonado domiselno poimenovalo John Lemon.
  12
  Bi imeli voziček, s katerega kavo in sendviče kupujejo poslanci? Avstrijski parlament trenutno obnavljajo, zato so se odločili, da bodo kar 4.500 kosov odpisanega pohištva prodali na spletni dražbi, denar pa nakazali v državni proračun.
  7
  V Zagrebu odstranili plakate s podobo Melanie Trump Oglasna kampanja ameriškega inštituta iz Zagreba, ki je pritegnila pozornost svetovnih medijev, saj so v oglasu za tečaj angleščine uporabili podobo Melanie Trump, se ni končala najbolje.
  30
  "Dunking Devils: "Veliko več kot akrobati ali športniki, to so promotorji Slovenije" Po Mihi Zupanu, Alenu Kobilici, Boštjanu Gorencu - Pižami, Urški Sršen, Damirju Skomini in drugih je odlikovanje jabolko navdiha prejela akrobatska skupina Dunking Devils.
  4
  Od vseh iskanj na spletu je "najnevarnejši" Craig David Ime zvezdnika r'n'b-ja Craiga Davida na Otoku privabi največ virusov in druge škodoželjne programske opreme izmed vseh iskanj znanih oseb na spletu, so sporočili iz podjetja, ki izdeluje ...
  1
  Košarkarji naredili največ za prepoznavnost Slovenije; "Dragić je košarkarski Messi" Nekdanji in zdajšnji slovenski športniki so navdušeni nad predstavami slovenskih košarkarjev, ki so po njihovem mnenju ogromno naredili za prepoznavnost Slovenije.
  33
  Slovo najstarejše Zemljanke, imela je 117 let 117-letna Violet Brown, najstarejši človek na svetu, je umrla v petek v bolnišnici v Montego Bayu na Jamajki.
  17
  Foto: Največji pivski praznik na svetu, kjer litrski vrček piva stane 10,95 evra Medtem ko v Sloveniji proslavljamo športni praznik, pa se v Nemčiji veselijo največjega pivskega praznika na svetu, Oktoberfesta, ki letos poteka že 184. leto.
  22

  Kazalo