Znanost in tehnologija
slice
Google bo kupil del HTC-ja. Vrednost posla je 1,1 milijarde dolarjev.
HTC dela dobre telefone, a ima težave s prodajo, 21. september 2017 ob 10:56 Ameriški spletni velikan Google bo kupil del tajvanskega proizvajalca elektronike HTC. Vrednost posla, ki naj bi bil končan na začetku prihodnjega leta, je 1,1 milijarde dolarjev.
7
Revolucionarna terapija proti raku "pot v novo dobo zdravljenja"
85
20. september 2017 ob 07:06 V ZDA so za klinično rabo odobrili revolucionarno terapijo proti raku, ki je v testiranjih ozdravila 83 odstotkov pacientov pred gotovo smrtjo.
Foto: Najboljši Cassinijevi posnetki "dragulja Osončja"
35
17. september 2017 ob 06:17 Nasina veteranska sonda Cassini je v petek končala 20 let trajajočo misijo. 13 let jih je preždela v sistemu planeta Saturn, ki vsebuje prstane in več kot 60 lun.
Veteranska sonda Cassini odšla v zgodovino
45
15. september 2017 ob 13:57 Ena najuspešnejših vesoljskih raziskovalnih sond sploh, Nasin Cassini, je s potopom v smrtonosno atmosfero Saturna končala 20-letno delovanje.
Vesoljska sonda Cassini po 13 letih na svoji zadnji poti okoli Saturna
11
14. september 2017 ob 12:41 Sonda bo predvidoma v petek končala svojo 13-letno raziskovanje Saturna in izginila v njegovi atmosferi. Ta plinasti planet z edinstvenimi prstani je Cassini obkrožil skoraj 300-krat.
Apple pokazal nov paradni mobilnik iPhone X Ameriški tehnološki velikan Apple je predstavil novo generacijo pametnih mobilnikov Iphone. To sta iPphone 8 in iPhone 8 Plus, pa še zmogljivejši in dražji iPhone X, ki bo Applov paradni model.
53
Demokracija pri živalih: afriški psi "volijo" s kihanjem Afriški hijenski psi skupinsko odločajo o menjavi kraja ali lovski odpravi, je ugotovila mednarodna raziskovalna skupina.
76
Kitajska bo v Tibetu zgradila repliko Marsa Za 55 milijonov kilometrov dolgo popotovanje od Zemlje do Marsa bi potrebovali leto dni, a s pekinškega letališča boste kmalu lahko na rdeči planet prileteli v pičlih sedmih urah.
30
Slovenski znanstveniki potrdili mreže vrtincev v tekočih kristalih Mednarodna raziskovalna skupina je v laboratoriju Igorja Muševiča na Institutu Jožef Stefan potrdila pred leti napovedane mreže vrtincev v tekočih kristalih.
11
Ameriška astronavtka se je s 665 dnevi v vesolju zapisala v zgodovino Ameriška astronavtka Peggy Whitson je postavila več rekordov - v vesolju je preživela skupno 665 dni, pri 57 letih je bila najstarejša ženska v zgodovini raziskovanja vesolja ter ženska z največ ...
30
Voda na bližnjih eksoplanetih? Vse bolj obetaven sistem TRAPPIST-1. V sosednjem sistemu TRAPPIST-1 je sedem kamnitih, približno kot Zemlja velikih planetov. Vsi so ravno prav oddaljeni od zvezde, da je na njih mogoč obstoj tekoče vode.
35
Zemljo obletel največji asteroid do zdaj Naš planet je na varni razdalji obletel največji asteroid, odkar jih vesoljske agencije aktivno spremljajo. 4,4-kilometrski Florence se je Zemlji približal na 7 milijonov kilometrov.
33
Najboljša fotografija katere koli zvezde (razen Sonca) Zvezde so nam vidne le kot drobne pikice svetlobe. Takšne so tudi za najboljše teleskope sveta, saj so zelo, zelo daleč.
21
"Možgani - podstat vsega, kar smo in zmoremo" Človeških možganov in vsega, kar je z njimi povezano, se, posebno če so zdravi, pogostokrat niti ne zavedamo. Ob iskanju odgovorov o njihovem delovanju se vselej odpirajo nova vprašanja.
17
Z umetno inteligenco brali možgansko aktivnost Nemški znanstveniki so ustvarili umetno inteligenco, ki se je sama naučila, kako razvozlavati električno aktivnost možganov skozi encefalografijo.
28

Na testu
link
Na testu: Mobilni telefon kot računalnik s Samsung DeX - obetavno z omejitvami
12
14. avgust 2017 ob 06:32 Največja ovira možnosti, da bi bil mobilni telefon lahko nadomestek za (prenosni) računalnik, je ravno velikost zaslona.
Več novic ...
Videonovice
Izjava dneva
link
Hvang Šin
5
21. september 2017 ob 14:44 Ti vlaki so tako popularni, da so bile vozovnice za današnje vožnje razprodane že pred tednom dni.
Več novic ...
Kazalo